You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Restauratører går i luften med ny app til bordbooking: “Vi måler os med Momondo, AirBnB og Spotify”

Stifterne af Freetable, Bjarke Just Nielsen og Nicklas Selmer Rathje, vil gøre det nemmere for madelskere at finde ledige restaurantborde – og hjælpe restauranterne med at øge omsætningen.

Den nye danske bordreservationsplatform Freetable skal gøre det nemmere for madelskere at finde ledige restaurantborde. Og det skorter ikke på ambitionerne hos iværksætterne bag appen.

Den nye danske bordreservationsplatform Freetable skal gøre det nemmere for madelskere at finde ledige restaurantborde. Og det skorter ikke på ambitionerne hos iværksætterne bag appen.

De seneste årtier har den globale restaurationsbranche virket som en raket, der hvert år nåede nye højder.

Det vil den fortsæt være i mange år endnu, mener grundlæggerne af Freetable, Bjarke Just Nielsen og Nicklas Selmer Rathje, der med en ny app vil gøre det nemmere at finde ledige restaurantborde – og samtidig hjælpe restaurationer med at øge deres belægning.

I første omgang lanceres appen, FreeTable, i København, men vil allerede omkring årsskiftet åbne i Aarhus, Odense og Aalborg. I 2025 udrulles platformen i øvrige europæiske lande.

Men ifølge Bjarke Just Nielsen stopper ambitionerne ikke dér:

”Vi tør allerede godt sige nu, at vi vil vinde hele den globale restaurationsbranche. Vi måler os med Momondo, AirBnB og Spotify, når det kommer til vores visioner for FreeTable.”

Iværksætterne bag Freetable Bjarke Just Nielsen og Nicklas Selmer Rathje

Vil bide skeer med udbringningsgiganterne 

Spørger man grundlæggerne, udkommer platformen på et tidspunkt, hvor der er allermest brug for det.

Missionen er at understøtte restaurationsøkosystemet, og skabe gunstigere forhold i en branche, der er under økonomisk pres fra udbringnings- og takeawayindustrien. I 2023 steg danskernes takeawayforbrug nemlig med 84 procent sammenlignet med 2016.

Til trods for udviklingen køber Bjarke og Nicklas ikke narrativet om, at Danmark er blevet en takeawaynation. I stedet mener de, at en del af forklaringen skal findes i, at restaurationsbranchen har været for langsom til at innovere den digitale kunderejse – og det har givet udbringningsgiganterne for meget plads til at vinde terræn. 

”Vi kommer selv fra restaurationsbranchen, og vi elsker den. Men vi har også været vidner til, hvordan sektoren har sovet i timen på digitaliseringsområdet. Branchen har ikke været leveringsdygtig i en tidssvarende kundeoplevelse – i modsætning til udbringningsplatforme, som i dén grad har leveret et attraktiv, digitaliseret produkt til forbrugerne. Og det har kostet restaurationer dyrt ift. tab af omsætning, færre spisende gæster og i sidste ende flere lukninger. Hvis kurven skal knækkes, er konkurrenceparametret først og fremmest at gøre det lige så enkelt, hurtigt og overskueligt at spise ude, som det er at bestille mad til døren – og det leverer FreeTable,” siger Nicklas Selmer Rathje. 

Freetable appen i aktion

Appen opmuntrer til nye oplevelser

FreeTable fungerer ved at give et samlet, kurateret overblik over ledige restaurantborde.

Ifølge Nicklas og Bjarke er restaurationsscenen ofte drevet af hype omkring de mest populære og velkendte restauranter. Derfor er FreeTable designet med henblik på at få danskerne til at genopdage og finde små, lokale, alternative spiseperler – spiseperler, som de ellers aldrig var stødt på. 

”God mad handler om spiseoplevelser, som man deler i fællesskab. Det handler også om stemning, belysning, dufte, lyde og nærvær, som forædler sig til en komplet sanseoplevelse, og dét kan man kun få ved at spise ude. Derfor appellerer vi til, at danskerne begiver sig ud i flere spiseoplevelser, ikke kun på tinderdates eller i weekenden, men også på en regnkold mandag i november. For måske er det lige netop på dé tidspunkter, hvor alt er gråt-i-gråt, at vi har allermest brug for et smagsvenligt oplevelsesboost” siger Bjarke Just Nielsen. 

FLERE FRA COMMUNITY