Revolut gør sit nordiske indtog: Vil være dit finansielle kontrolcenter

@jakob

Britiske Revolut er klar til at indtage Norden. På menuen tilbyder virksomheden alskens finansielle services fra kredit til forsikring i håb om i fremtiden at blive samlingspunktet for alle dine finansielle services.

Read article in English here.

Som travl person på farten oplevede Nikolay ofte problemer, når han flyttede fra land til land og skulle have penge med. Han måtte ofte åbne nye bankkonti og veksle pengene gennem diverse valutahandler. Indtil han besluttede sig for at løse problemet på egen hånd.

Den personlige mission materialiserede sig i form af Revolut, der siden har udviklet sig til en solid forretning med over 1,3 millioner europæiske brugere helt uden at investere penge i marketing.

Desuden har man hos Revolut holdt fokus på hele tiden at fortsætte udviklingen. Der er altså ikke længere tale om enkelte services, men en full-service bank, der endda har ting at tilbyde, som bankerne ikke har.

”Vi har fortsat med at tilføje flere og flere produkter som kredit, forsikring, premium konti, kryptovaluta, erhvervskonti. I dag er vi faktisk mere end en full-service bank, fordi vi tilbyder ting, som banken ikke gør,” siger Nikolay Storonsky, Founder & CEO hos Revolut.

Og nu er det er det for alvor blevet tid til at gøre indtog i Norden.

Høje forventninger til det danske marked

Med sin Nordiske entre melder Revolut sig nu for alvor på banen om de danske bankkunder. Men Revolut har faktisk allerede godt 5.000 danske brugere, der har fundet vej til virksomheden uden det mindste brug af marketing fra Revoluts side. Derfor har Revolut høje forventninger til det danske marked og Norden i det hele taget.

Således har Revolut sat sig en ambitiøs målsætning om at nå 50-100.000 danske brugere ved årets udgang, hvoraf 20 procent skal bruge Revolut som sin primære bankkonti og service. Derfor har man hos Revolut teamet op med Danske Bank for at kunne tilbyde kunderne lokale, nordiske konti.

Det lyder måske let, men hos Revolut er man ikke kommet sovende til den foreløbige succes. Virksomheden forsøger nemlig hele tiden at udvikle sig og skabe nye innovative tilføjelser.

”For nylig introducerede vi pay-as-you-go forsikring, som vi ikke rigtigt har set andre stedet. Når jeg eksempelvis lander i Danmark, kan jeg aktivere min forsikring til en fast pris pr. dag. Når jeg så kommer tilbage til UK, kan jeg med det samme deaktivere forsikringen. På den made opnår jeg en besparelse,” siger siger Nikolay Storonsky, Founder & CEO hos Revolut.

Innovation skaber mere værdi

Kigger man ned i virksomhedens maskinrum, foregår en masse innovation i baggrunden, som skærer i Revoluts omkostninger, skaber øget værdi for brugere og samarbejdspartnere.

Blandt Revoluts innovative elementer hører et skarpt fokus på integrationen af AI-systemer, som virksomheden udvikler i sin compliance-afdeling. Her gør virksomhedens brug af AI det muligt at finde frem til mistænkelige transaktioner helt automatisk.

”Vi har data-scientists og developers ansat til at udvikle ai-systemer, som vi bruger til at identificere mistænkelige transaktioner. Mistænkelige transaktioner identificeres helt automatisk og kræver derfor ikke noget menneskeligt touch. På den måde bliver vi i stand til, at behandle store mængder af transaktioner uden at gå få problemer med compliance,” siger Nikolay Storonsky, Founder & CEO hos Revolut.

Chat-bot mindsker omkostninger

Men ai-teknologien gennemsyrer også andre dele af Revolut. Revolut anvender nemlig ligeledes ai-teknologi i sit support-system, hvilket gør virksomheden i stand til at spare mange ansatte i kundesupport.

”Hvis man kigger på andre banker, der håndterer samme antal kunder som os, vil de typisk have 5-7000 medarbejdere i support. Hos os har vi blot 120. Det er takket være vores ai-baserede chat-bot, der automatisk besvarer spørgsmål og automatisk sender mere komplekse problemstillinger videre til live-support,” siger Nikolay Storonsky, Founder & CEO hos Revolut.

Konkurrencen afskrækker ikke

Med andre ord er Revolut en virksomhed, der både har økonomien og selvtilliden i orden. Og det kan der godt blive brug for, når man tager kampen op på det danske marked, hvor den nationale darling Lunar Way blandt andre står klar til at forsvare sig.

”Det er klart, at virksomheder som Lunar Way har en fordel i at være lokale brands og desuden allerede have skabt sig et solidt fodfæste. Men vi tror på, at vores brand og den måde vi connecter med yngre 25-35 årige, der er vores gennemsnitlige aldersgruppe, vil ræsonnere glimrende her. Men jeg mener samtidig, at vi tilbyder en bedre og mere komplet oplevelse. Der er f. eks ingen af vores konkurrenter, der tilbyder en multi-valuta konto på få sekunder. Der er ingen, som lader dig købe, holde og sælge Bitcoin, Litecoin og Ethereum på få sekunder,” siger Chad West, Head of Branding and Communications hos Revolut og afslutter:

“Vi forbedrer ikke blot hvad bankerne gør, vi gør tingene på et helt nyt niveau. Vi tror på, at folk i fremtiden vil have én app til at kontrollere sine finanser. Og det er Revoluts vision at blive den app – dit finansielle kontrolcenter, ikke kun for banking og crypto, men også for forsikring, kredit og meget mere.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY