You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sådan passer du på din krop foran skærmen

@Redaktionen

Dette indhold er en annonce.

Gennem de seneste årtier er det blevet en naturlig del af vores hverdag, at vi sidder foran en skærm både i arbejdet og i fritiden. Dette betyder, at der er flere og flere, som kommer ud for skader og smerter, fordi kroppen skal sidde i samme position i længere tid af gangen hver dag. Er du en af dem, så får du i denne artikel fem gode råd, som du kan vælge at følge, hvis du gerne vil passe bedre på din krop, når du sidder foran skærmen på arbejdspladsen eller i hjemmet. En anden god måde at sørge godt for din krop er ved at få en effektiv og flot tandretning hos tandlægerne ved storkespringvandet. Så kan du få det smil, som du går og drømmer om, mens du passer godt på din krop. 

Ergonomiske elementer på kontoret

Når du gerne vil passe på din krop, når du arbejder foran en skærm hele dagen, så er det vigtigt, at du sørger for, at du arbejder med ergonomiske elementer på kontoret. Dette betyder for eksempel, at du bør sørge for, at du sidder i en ergonomisk korrekt kontorstol, når du arbejder. Derudover bør du også sørge for, at du arbejder med et tastatur og en mus, som begge er designet ergonomisk. Dette sørger for, at du ikke lægger det samme pres på dine håndled og din arm og albue, og du kan dermed minimere risikoen for, at du får skader, når du sidder og arbejder i den samme position i længere tid af gangen. Der findes mange forskellige markeder for ergonomisk design, og her er det blot op til dig at finde det design, som passer bedst til din smag og til din krop. 

Hold pauser hver time

Når du skal passe på din krop, når du sidder foran skærmen, så er det vigtigt, at du tager en pause hver time. Dette er for, at du kan rejse dig af stolen, hvor du så kan strække dig og sørge for, at dine muskler ikke bliver spændt af at sidde i den samme position i flere timer. Dette behøver ikke være en pause på mere end fem minutter, men pausen er vigtigt, og det er derfor ikke en, som du burde springe over. Hvis du gerne vil have motivation til at holde pauserne, så kan du altid gøre det til en vane sammen med dine kollegaer på kontoret, hvor i så strækker ud sammen. Dette vil gøre det nemmere at huske, og du vil hurtigt kunne mærke effekten i dine muskler. 

Husk at strække ud

Når du har arbejdet en hel dag foran skærmen, og du har holdt små pauser løbende, så er det en god ide, at du giver dig selv fem til ti minutter efter arbejdet, hvor du virkelig får strukket ud i dine muskler. Her skal der være fokus på de større muskelgrupper i din ryg, din lænd, din nakke og i dine ben, og du skal her sørge for, at du tager dig tiden til at få strukket godt ud, så du langsomt kan mærke, at din krop bliver mere fleksibel. Når du strækker ud, så styrker du kroppens elasticitet, hvilket sørger for, at du ikke bliver øm i samme grad af at arbejde ved et skrivebord hele dagen foran en skærm.

Træn efter arbejde eller efter afsluttet spil

Når du arbejder meget foran en skærm, eller du spiller meget online, så er det nødvendigt, at holder din krop ved lige på andre måder, da dine muskler ikke får den motion som de har brug for. Denne form for træning kan være svømning, dans eller almindelige løbetræning. Du kan også benytte dig af dine muligheder for træning i dit lokale fitnesscenter. Det vigtigste her er blot, at du bevæger dig, og at du arbejder med dine større muskelgrupper for at træne dem stærke til at kunne sidde i en stol i længere perioder uden at syre til og spænde op. Dette kræver dog sin tid at bygge op, og du bør derfor altid starte langsomt ud med din træning, hvis du først lige er begyndt. Så vil du kunne opnå et langt bedre resultat, og du vil undgå skader i forbindelse med overanstrengelse. 

Rigeligt vand

Til sidst er det nødvendigt at nævne, at du bør drikke rigeligt vand. Dette er for, at dine muskler får den væske, som de har brug for, da de hurtigt vil syre til, og du vil få stor ubehag, hvis du ikke får nok vand. Derudover har det også en stor indflydelse på din koncentration, hvis ikke du får nok vand. Det anbefales normalt, at du som voksent menneske drikker to liter vand om dagen, men ofte er dette ikke nok. Det er en god ide, at du drikker helt op til tre liter, så du kan komme igennem din hverdag med mindst mulige smerter i dine muskler og med den bedste koncentration muligt.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY