Salesforce rapport: Nu er det tid til, at SMV’er fokuserer på medarbejderen

Salesforce rapport: Nu er det tid til, at SMV’er fokuserer på medarbejderen

@Redaktionen

Pandemien har skabt usikkerhed blandt medarbejderne i de små- og mellemstore virksomheder, og nu skal tilliden vindes tilbage. Trenden er global og indebærer blandt andet mere gennemsigtig kommunikation og større fleksibilitet overfor de ansatte, viser ny rapport fra Salesforce.


Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Salesforce.


Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at masker, hygiejne og god afstand har stået på toppen af medarbejdernes forventninger til deres arbejdsplads det forgangne år. Men i top 5 er også ønsket om fleksible arbejdstider og muligheden for at arbejde hjemmefra. Det viser en rapport fra Salesforce – som også afslører, at de små- og mellemstore virksomheder (SMV’er) faktisk leverer på forventningerne:

”Mere end to ud af fem SMV’er tilbød sine medarbejdere fleksible arbejdsforhold gennem pandemien. Virksomheder i vækst er mere tilbøjelige til at have tilbudt fleksibilitet sammenlignet med virksomheder, der er stagneret eller har nedgang i omsætningen,” konkluderer Salesforce i rapporten.

Analysen, som er baseret på en rundspørge blandt 2.500 små- og mellemstore virksomheder over hele verden, viser, at 43 procent har øget muligheden for at arbejde fleksibelt – eksempelvis hjemmefra – mens 35 procent har reduceret arbejdstiden.

For troværdighedens skyld

To år med global pandemi har medført en tumultarisk hverdag på mange arbejdspladser. Nedlukninger og dertilhørende ændrede forbrugsmønstre har tvunget nogle SMV’er til at reducere arbejdstiden eller ligefrem lukke helt ned i perioder.

Ifølge rapporten, har næsten én ud af fem SMV’er måttet fritstille medarbejdere under pandemien. Halvdelen af de fritstillede er efterfølgende blevet genansat, men det har efterladt medarbejderne med uro omkring fremtiden. Og nu er det tid for SMV’er til at arbejde med at genskabe tilliden.

“I takt med at SMV’er forsøger at genopbygge tilliden efter fyringer og fritstillinger, er mange virksomheder i gang med at transformere den måde, de engagerer sig med medarbejderne på – blandt andet gennem transparent kommunikation, fokus på personlige behov og feedback,” skriver Salesforce i rapporten.

Forandringer der bliver

Pandemien har medført et kvantespring i de små- og mellemstore virksomheder på meget kort tid. Mens kravene til hygiejne nok mindskes med pandemiens opløsning, så forventer SMV’erne, at mange af ændringerne er kommet for at blive.

”Mange ledere har gentænkt deres strategier for at holde forretningen kørende; ved at gøre det, er driften blevet mere effektiv. Virksomhederne planlægger derfor at gøre nogle af forandringerne permanente. Tre ud af fire af SMV-ledere tror, at de ændringer, de har foretaget, vil komme dem til gavn i det lange løb,” står der i rapporten fra Salesforce.
Med andre ord: Pandemien udløste forandring, og respondenterne i rapporten tror ikke, at de kommer til at vende tilbage til den virkelighed, de kendte før.

“Den nye ‘work-from-anywhere’-æra ændrer driften i SMV’er. På langt sigt planlægger mere end to ud af fem SMV’er, at deres medarbejdere arbejder et andet sted end virksomhedens kontor mindst halvdelen af tiden,” står der i rapporten.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY