Saxo Bank slutter sig til Copenhagen Fintech

@jakob

Nyt samarbejde mellem Saxo Bank og Copenhagen Fintech skal forbinde og fremme relationer med fintech-startups på globalt plan og på sigt bringe København i fornemt selskab blandt de bedste startup hubs på verdensplan.

September måned markerer et 25 års jubilæum for Saxo Bank.

Nu slutter Saxo Bank sig til Copenhagen Fintech Lab for at understøtte fintech-miljøet i København og skabe en platform, hvor danske fintechs kan etablere deres internationale partnerskaber gennem Saxo Banks erfaringer og ekspansive netværk af internationale kunderelationer. For Saxo Bank er nye partnerskaber en essentiel del af at skabe innovation og en nytænkende forretning i den finansielle sektor og forventer at se et øget samarbejde mellem fintech startups og etablerede institutioner.

For et kvart århundrede siden var investeringsbanken en af de første til at lancerere en online handelsplatform. I dag er Saxo Bank en global spiller, der tilbyder handel med blandt andet aktier, valuta, optioner, ETF’er og obligationer på bankens online handelsplatform. De råder over mere end 120 partnerskaber med internationale finansielle institutioner, der bruger deres HTML 5 og cloud-baseret teknologi.

Læs også: Copenhagen Fintech vil være one point of entry til branchen

Den eneste relevante danske aktør

Copenhagen Fintech er sat i verden for at skabe fremdrift og innovation i den danske finansielle sektor samt positionere Danmark som en global aktør i branchen.

“Copenhagen Fintech er født som en global aktør og er i vores optik det eneste dansk-baserede fintech, hvor vi kan omsætte vores partnerskab til en økonomisk gevinst ved at dele vores teknologi og viden med beboerne. Saxo Bank var en fintech-virksomhed, før begrebet blev opfundet, og vi planlægger at bruge samarbejdet med Fintech Lab til at vokse fintech økosystemet globalt. Det er partnerskaber som dette, der kan være med til at skabe en ny finanssektor,” siger Christ Truce, Head of Fintech i Saxo Bank.

Københavns fintech-klynge åbnede i november 2016 og i dag har mere end 40 fintech-virksomheder med 138 ansatte adresse på Applebys Plads 7. Ambitionen med partnerskabet er at indfri et stort potentiale for at vokse og gøre København og Danmark til en førende finansiel teknologi.

“Saxo Bank matcher vores strategi om at hjælpe danske fintech startups skalere både på det danske marked, men også på den anden side af de danske grænser. Størrelse alene skaber ikke en vellykket dansk fintech-hub og økosystem. Vi mener, at antallet af forbindelser til andre globale aktører er afgørende for at skalere, tiltrække investorer og talent,” forklarer CEO i Copenhagen Fintech Lab, Thomas Krogh Jensen.

Blandt de ti bedste fintech byer

Med Saxo Banks opsøgende globale fokus på teknologi og Copenhagen Fintechs netværk af internationale fintech-hubs er det ifølge Thomas Krogh Jensen et perfekt match. Kigger han i krystalkuglen, ser han København blande sig i den absolutte fintech-superliga.

“I den nære fremtid er London, Toronto og Singapore byerne der udgør spydspidsen af fintech industrien og byer man tager til for at bliver inspireret, men dette partnerskab er kun starten på vores fælles indsats sammen,” siger han.

For to dage siden kunne Børsen offentliggøre en rapport fra Deloitte, der placerede København på en 16. plads ud af 44 fintech-byer. Men nu bliver indsatsen øget og vi har gode forudsætninger for at indfri målet.

“Vi er et gennemdigitaliseret samfund. Vi er gode til at adoptere digitale løsninger, der er høj levestandard, og det er nemt at gøre forretning. Derudover er vi et af de mindst korrupte samfund, vi har god adgang til talent, og så er vi meget innovative. Hvis man lægger alle de her ting sammen og tilføjer et stærkt voksende antal fintech-startups, så er København og Danmark rigtig interessant,” sagde Thomas Krogh Jensen til Børsen i tirsdags.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY