You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Skal dit startup klækkes som årets Guldæg?

Sidste år løb aarhusianske Emplate med sejren i Guldæg-konkurrencen. Skal dit startup vinde i år?

Den dansk-israelske iværksætterkonkurrence Guldæg har udklækket flere succesfulde virksomheder over de seneste fire år. Konkurrencen er en unik mulighed for startups på seed-stadiet til at få sparring fra skarpe erhvervsfolk og udvikle deres forretning i centrum af den israelske innovationshøjborg i Tel-Aviv.

Den dansk-israelske iværksætterkonkurrence Guldæg har udklækket flere succesfulde virksomheder over de seneste fire år. Konkurrencen er en unik mulighed for startups på seed-stadiet til at få sparring fra skarpe erhvervsfolk og udvikle deres forretning i centrum af den israelske innovationshøjborg i Tel-Aviv.

Siden 2012 har den israelske ambassade i Danmark udråbt årets startup-spire – årets Guldæg. Tidligere vindere er Donkey Republic, der netop har landet stor investering fra Nordic Eye, Aarhus-startuppet Gaest, der er solgt til AirBnb og Neurescue, der er banebrydende medtech og som har modtaget 13 millioner kroner af EU til at accelerere deres forskning og udvikling af en hjertestarter.

Til juni skal årets Guldæg udpeges. Vinderen får adgang til det fulde program ved DLD Tel Aviv Innovation Festival og muligheden for at møde investorer og potentielle forretningspartnere i startup-nationen Israel. Og det er nu, du skal tilmelde dig, hvis du vil være med i opløbet om at blive dette års Guldæg. Det kan du gøre her. Ansøgningsfristen er d. 30. april.

Læs også: Årets Guldæg indtager Israel – over to omgange

Med andre briller

Sidste år var det aarhusianske Emplate, der trak sig sejrrigt ud af Guldæg-konkurrencen. Emplate har bygget en platform for shoppingentre til at skabe relevant kommunikation til kunder. Og timingen kunne ikke være bedre for det unge startup, da det sidste år blev klart, at det var dem, der skulle til Levanten.

”Vi har boostrappet max til der, hvor vi står lige nu. Lige om lidt går vi i marken for at rejse vores første investeringsrunde, og med den interesse vi møder, er jeg sikker på, at vi sagtens kunne finde pengene her i landet, men vi har ikke travlt. Derfor holder vi nu is i maven og ser frem til også at mødes med investorer i Israel for at opleve, hvordan de ser på en case som vores,” sagde Simon Staack, medstifter og CEO af Emplate, dengang til Techsavvy.

Læs også: Emplate løb med årets Guldæg

Både møder med shoppingcentre og israelske investorer gav Emplate mange gode erfaringer fra turen i september sidste år.

“I Tel Aviv kigger man på startups med andre briller, end hvad vi oplever i Danmark. Her er teknologien i fokus, og der jagtes i høj grad radikale innovationer. Den radikale innovation prioriteres, efter vores opfattelse, over de kommercielle sider af din virksomhed. Det havde vi dog også ladet os fortælle hjemmefra. Derfor var formålet med investormøderne at stressteste vores investeringsmateriale,” siger Simon Staack.

Af vigtige konklusioner og feedback fra de mange møder fremhæver han flere ting. Investorer mente at Emplate var klar til at modtage funding, og de fik afklaring på, hvordan deres prissætning bør være, samt hvordan den kan retfærdiggøres.

De fik også indsigt i industrien i Tel Aviv, og Simon Staack kunne konkludere, at centrene i udlandet er meget forskellige, at der er flere segmenter at arbejde med indenfor deres niche, og at de derfor skal opdele markedet.

Ansøgningsfristen nærmer sig

For at deltage i Guldæg 2019, skal du tilmelde dit startup senest den 30. april. De tre bedste idéer vil bliver udvalgt af en jury bestående af fremtrædende iværksættere som Lars Seier Christensen, Morten Wagner og Morten Strunge. Er du blandt de tre udvalgte, skal du på selve finaledagen overbevise juryen om, hvorfor netop dit projekt bliver Danmarks næste IT-succes.

Bag konkurrencen står den Israelske Ambassade i Danmark, Keystones, og Innovation Center Danmark. Ligesom sidste år bliver Guldæg afholdt på DTU Skylab i samarbejde med Vidensby Lyngby-Taarbæk og så er TechSavvy mediepartner og vil følge konkurrencen tæt.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY