Skandinaviske løsninger dominerede til EUs store startup award-show

@Erik

Skandinavien løb med meget af hæderen, da EUs teknologi- og innovationsorgan, EIT, kårede de mest fremtrædende europæiske startups i går aftes.

Skandinavien løb med meget af hæderen, da EUs teknologi- og innovationsorgan, EIT, kårede de mest fremtrædende europæiske startups i går aftes.

Der stod Skandinavien på det meste, da EUs store startup-kåringer, EIT Awards, løb af stablen i går aftes.

EIT Awards, som har til formål at anerkende Europas mest lovende innovationer inden for klima, energi, digitalisering, fødevarer, sundhed, produktion, råmaterialer og mobilitet, blev nemlig annonceret i går ved en ceremoni under EIT Summit i Bruxelles.

Og selvom startups fra 15 europæiske lande alle var nomineret lagde det finske startup Woamy ud med at løbe med kåringen ‘The Changemaker Award. Virksomheden har specialiseret sig i cellulosebaseret bioskum – et bæredygtigt alternativ til plastskum.

Derudover vandt svenske Altris den såkaldt ‘Innovation Team Award’ for deres særlige natrium-ion-batterier, der i gang med at revolutionere batteriteknologien.

“Jeg ønsker vinderne af dette års EIT-priser hjerteligt tillykke. Deres beslutsomhed og engagement i innovation har resulteret i bemærkelsesværdige resultater. Denne form for talent og kreativitet driver den forandring, som vi har brug for at se i Europa. Ved at arbejde sammen som EIT-fællesskab får vi ting til at ske på tværs af kontinentet: fra studerende til iværksætter, fra laboratorium til marked, fra idé til løsning. Jeg håber, at disse vindere inspirerer andre til at følge i deres fodspor,” lød reaktionen fra Iliana Ivanova, EU-kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom.

De andre vindere på aftenen var portugisiske Enline (Portugal), en sensorløs Digital Twin-teknologi drevet af avanceret analyse og AI-algoritmer til optimering af overvågning af kraftoverførselsaktiver og HiQ-CARB – et startups, der producerer bæredygtige og ressourceeffektive nanomaterialer til højtydende batterier.

Tre vindere blev udvalgt i hver kategori af en ekspertjury og tildelt en førstepræmie på 50.000 euro, 20.000 euro til andenpladsen og 10.000 euro til tredjepladsen.


Hvad er EIT?

  • EIT styrker Europas evne til at innovere ved at skabe løsninger på presserende globale udfordringer og ved at fremme iværksættertalenter for at skabe bæredygtig vækst og kvalificerede job i Europa.
  • EIT er et EU-organ og en integreret del af Horizon Europe, EU’s rammeprogram for forskning og innovation.
  • Instituttet støtter dynamiske paneuropæiske partnerskaber, EIT Knowledge and Innovation Communities, blandt førende virksomheder, forskningslaboratorier og universiteter.
  • Enheden står bag mere end 7.800 startups og scaleups, der har skabt mere end 2.110 nye produkter og tjenester og rejst mere end 7,3 milliarder euro i ekstern kapital.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY