You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Slut med rækkeviddeangst: Nyt software giver elbilsejere klarhed om rækkevidde og ladetid

@sebastian
En ny løsning fra Klimabiler.dk giver elbilskøbere og -ejere bedre mulighed for at gennemskue elbilers reele ladetid og rækkevide – uanset om der skal køres i bidende kulde eller tæt trafik.

“Rækkeviddeangst” er et nyt fænomen, som er kommet sammen med elbilerne. Og mange elbilsbrugere har prøvet det; den rækkevidde, som man er blevet oplyst af fabrikanten eller forhandleren, stemmer ikke helt overens med den, de oplever på vejen.

Det skal den nye softwareløsning KlimaAPI.io, der er udviklet af elbilsportalen Klimabiler.dk, nu ændre på. Softwaren tager nemlig højde for faktorer som hastighed, trafik og temperatur – i modsætning til fabrikanternes tal. På den måde giver løsningen elbilsforhandlere mulighed for at give forbrugeren et langt mere retvisende indtryk af bilens reelle rækkevidde.

”Den reelle rækkevidde og ladetiden er en af forbrugerens helt store bekymringer, når de står overfor at skulle købe en elbil. Derfor er vi utroligt glade for at søsætte KlimaAPI.io,” siger Rasmus Stabell, adm. direktør og medstifter af Klimabiler.dk og fortsætter:

”Hele vores koncept bygger på at skabe gennemsigtighed og overskuelighed for elbilskøberen, og det ligger KlimaAPI perfekt i tråd med. Deres elbiler kører jo ikke konstant 110 km/t på en åben motorvej i 15 graders varme – de skal bruges i virkeligheden, og det skal købsoplevelsen selvfølgelig også afspejle.”

God start i markedet

Indtil videre ser det ud til, at forhandlerne er enige i, at forbrugerne har brug for bedre rådgivning om elbilerne. Selvom softwaren kun er få måneder gammel, har den nemlig allerede vist sig populær hos landets forhandlere af elbiler.

Det gælder blandt andet Frederik Bøttcher, der er partner og salgschef hos Green Garage.

”Før kunne vi kun tilbyde ét tal, der skulle dække over rækkevidden, og det siger ikke så meget. Nu kan vi sige den reelle rækkevidde, og det giver en ny dimension til vores hjemmeside,” siger Frederik Bøttcher.

Han bakkes op af Jack Agerskov, adm. direktør og indehaver af Langsø Biler, som fortæller, at hans kunder er begejstrede for det nye indblik, som KlimaAPI.io giver dem.

”Det giver bare rigtig god mening i de her tider, hvor energikrisen og inflationen presser. Folk går op i at se nogle fornuftige data og sammenligninger, så de kan spare penge, og det får de med den her software,” siger Jack Agerskov.

FLERE FRA COMMUNITY