You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Splinternyt dansk startup rejser 15 mio. kr. til at nytænke måden, udviklere bygger skalerbar softwareinfrastruktur

@sebastian

Ambitionerne er skruet helt i vejret, når det splinternye danske startup Rig.dev skal nytænke måden, udviklere bygger og skalerer softwareinfrastruktur på. Virksomheden har netop hentet 15 mio. kr. i en af de største danske pre-seed-runder nogensinde.

Ambitionerne er skruet helt i vejret, når det splinternye danske startup Rig.dev skal nytænke måden, udviklere bygger og skalerer softwareinfrastruktur på. Virksomheden har netop hentet 15 mio. kr. i en af de største danske pre-seed-runder nogensinde.

Aarhusianske Rig.dev har rejst 15 mio. kr. i af de største danske pre-seed-runder nogensinde. Ambitionen er, at bygge en global virksomhed, der nytænker softwareudvikling.

Det gør de ved at tilbyde en open-source platform, der hjælper udviklere med hurtigere at bygge en skalerbar backend- og cloud-infrastruktur. Det tager en stor del af kompleksiteten ud af udviklingen, og gør at udviklerne kan bruge mere tid på at kode den forretningskritiske del af deres software.

“Udviklere, der skal bygge en ny backend, mangler i dag en løsning, der er nem at bruge og som tilbyder den fleksibilitet og skalerbarhed, virksomhederne har brug for. Eksisterende løsninger er simpelthen for restriktive og ikke gearet til hurtigtvoksende og komplicerede projekter. Det er vores platform, og samtidig giver vi magten tilbage til udviklerne, der, modsat i dag, selv kan vælge, hvor mange og hvilke databaser og teknologier, de vil benytte, når de udvikler,” siger Anders Johnsen, der er medstifter af Rig.dev og tidligere udvikler hos både Uber og Google.

Skal kunne skalere til millioner af brugere

Rig.dev er en udviklerplatform, der bygger direkte oven på Kubernetes, som er standardplatformen moderne virksomheder bygger skalerbare applikationer i.

I alt bruger over 5,6 mio. udviklere Kubernetes som en del af deres cloud-infrastruktur, og ved at kombinere fleksibiliteten og skalerbarheden i Kubernetes med styrkerne fra en udviklercentreret platform, vil Rig.dev sætte en ny standard for softwareinfrastruktur, der kan skalere til millioner af brugere.

“Vi vil give udviklere byggestenene, så de hurtigere kan bygge en backend, hvorefter vi, ved at gøre den kompatibel med Kubernetes, gør det lettere at skalere. En opgave, der normalt er utrolig kompleks. Det gør, at udviklere, der er vant til at arbejde med Kubernetes, sparer en masse tid og fastholder kontrollen, mens de, der ikke er vant til at bruge det, nemt kan komme i gang uden at forholde sig til kompleksiteten,” siger Anders Johnsen.

Stifterne af Rig.dev: Anders Johnsen og Thor Christensen.

En af de største pre-seed-investeringer i Danmark

De 15 mio. kr. kommer fra blandt andet investeringsfondene byFounders, Dreamcraft og NP-Hard Ventures, samt en række mindre venturefonde og business angels. De skal bruges på at skalere teamet, videreudvikle produktet og påbegynde kommercialiseringen.

“Vi er enormt stolte over, at vi i et svært marked har formået at rejse en runde, der fra start giver os muligheden for at bygge det produkt, vi ønsker med det hold, vi ønsker,” siger Anders Johnsen, som har stiftet Rig.dev med Thor Christensen, der også har baggrund i en række danske og internationale softwarevirksomheder. 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY