Sprog-startup rejser 15M i seed finansiering

Foto: Morten Koldby

Aarhus-startuppet Swap Language har netop rejst tæt på 15 mio. kroner til deres sprog-løsning, som styrker fastholdelsen af internationale medarbejdere

Aarhus-startuppet Swap Language har netop rejst tæt på 15 mio. kroner til deres sprog-løsning, som styrker fastholdelsen af internationale medarbejdere

Sprogundervisning for internationale medarbejdere er afgørende, hvis man vil fastholde dem i Danmark. Det er erkendelsen, som har ført til Swap Language: Et startup som har udviklet den første, gratis sproglæringsplatform til virksomheder, der gør det muligt for danske virksomheder at tilbyde deres medarbejdere sproglæring. Og nu annoncerer Aarhus-virksomheden en seed-investering på €2M (DKK 14.92M) fra Mediahuis Ventures og Sparkmind.VC, som skal få platformen endnu længere ud.

”Mens B2C-markedet har nogle fantastiske aktører som Duolingo, er B2B-sprogundervisningsmarkedet gammelt og domineret af traditionelle sprogskoler,” siger Nichlas Walsted, CEO for Swap Language.

Og det er her Swap Language kommer ind i billedet. Løsningen bruger en kombination af medrivende videoindhold, AI-genererede øvelser og tale-lektioner med ægte mennesker til at hjælpe internationale medarbejdere med at opnå de sprogfærdigheder, de har brug for både på og uden for arbejdspladsen.

“Højtuddannede internationale medarbejdere arbejder i verdens mest ambitiøse virksomheder, og de har brug for løsninger, der er fleksible, engagerende og som bruger den nyeste teknologi, så de hurtigt kan udvikle de sprogfærdigheder, de har brug for i deres job og ude i samfundet.”

Den nye kapital skal gå til at tilføje flere sprog og ekspandere ud over Danmarks grænser til Tyskland og Vesteuropa.

Covid gjorde løsningen digital

Swap Language startede som en markedsplads for sproglæring med brugere i Danmark, Tyskland, Frankrig og Belgien, hvor tusinder mødtes ansigt til ansigt for at øve deres sprogfærdigheder.

Da covid ramte, blev stifterne nødt til at lukke de tusindvis af månedlige møder, fyre deres team og endnu engang gå uden løn. Men det var også en mulighed for at udforske en ny fremtid for Swap Language.

Læs også: Ugens Startup: COVID19 tog næsten livet af Swap Language. I dag har de genopfundet sig selv

”Vi fik en chance for at tage et kig på vores forretning, så vi besluttede at lave en service, der kunne hjælpe millioner af mennesker på samme tid i stedet for. Det var den bedste beslutning, vi nogensinde har truffet. Pandemien havde presset en kniv mod vores struber, og det er vi taknemlige for i dag. Vi ville aldrig have skiftet retning, hvis den ikke havde været der,” fortæller Nichlas Walsted.

Kombinerer den virtuelle og virkelige verden

Swap Language er den første freemium sprogundervisningsplatform til virksomheder på markedet. Swap Language har netop lanceret deres nye platform bygget på en multi-tenant arkitektur som Slack, og når internationale medarbejdere opretter en konto, bliver de automatisk onboardet i deres arbejdsplads sprogfællesskab.

Med Swap Language kan danske virksomheder give deres internationale medarbejdere sprogundervisning uden det koster dem noget. Deres medarbejdere får direkte adgang til hundredvis af gratis sprogundervisningslektioner og quizzer og muligheden for at øve sig med lokale kolleger.

”Det er velkendt, at den største del af sproglæringsrejsen kommer fra at bruge det i den virkelige verden, men de fleste sproglæringsfirmaer er mest optagede af deres apps. Og det er spild, når man tænker på, hvor mange forskellige nationaliteter, der er i globale virksomheder,” siger Nichlas Walsted.

“Vi kombinerer den virkelige verden med den virtuelle verden og skaber en Web 5.0 oplevelse, hvor medarbejderne kan lære teorien og teste den i talelektioner på vores platform – men også booke en tale-session med en lokal kollega i frokostpausen. Vi hjælper folk med at skabe en forbindelse, og det fremmer tilhørsforhold til arbejdspladsen og lokalsamfundet.”

Swap Language’s tyske kursus testes i øjeblikket af Swap Languages kunder, og forretningsengelsk er i produktion. Begge kurser vil blive lanceret på platformen inden udgangen af 2023.


Fakta: Sprog er afgørende for fastholdelse

  • Det anslås, at mangel på arbejdskraft vil koste virksomheder €8 billioner på verdensplan inden 2030. Det estimeres, at antallet af højtuddannede migranter, der flytter til EU i samme periode som følge af manglen, vil mere end fordobles. Og i Danmark er det ikke anderledes. Ifølge Søren Høfler fra Dansk Industri kan næsten halvdelen af fremgangen i den danske arbejdstyrke tilskrives international arbejdskraft.
  • At tiltrække talent er kun halvdelen af opgaven – fastholdelse er den store udfordring. Danmark ligger i bunden (51 ud af 53), når det kommer til at få internationale til at føle sig hjemme. På trods af danskernes gode engelsk kundskaber mener 93% af internationale medarbejder, at dansk er vigtig for at trives på arbejdspladsen. 6 ud af 10 internationale medarbejdere mener, at betalt dansk undervisning er det bedste medarbejder-gode, man kan få
  • Stifterne af Swap Language har alle været expats i mange år, så de kender til de udfordringer, de løser for virksomhederne.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY