Startup-løsning på finansloven: Radiobotics får millionbevilling til AI-projekt

@sebastian

Radiobotics kan i dag offentliggøre, at de er indstillet til at modtage en bevilling på 5,7 millioner kroner fra staten og regionerne til et stort AI projekt sammen med med Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital.

Radiobotics kan i dag offentliggøre, at de er indstillet til at modtage en bevilling på 5,7 millioner kroner fra staten og regionerne til et stort AI projekt sammen med med Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital.

Nogle små ting kan have enorm stor betydning for et lille health-tech startup som Radiobotics. Én af dem er, når der afsættes midler på Finansloven til at udvikle og implementere ens teknologi i det danske sundhedssystem. Og det er netop, hvad der er sket for Radiobotics.

Sammen med Røntgenafdelingen på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital er startuppet indstillet til at modtage finansiering på 5,7 mio. kroner fra Regeringen og Danske Regioner til et ambitiøst AI-projekt.

Projektet har til formål at udvikle og implementere Radiobotics’ algoritmer til at analysere og beskrive slidgigt på røntgenoptagelser og derigennem minimere antallet af unødvendige og dyre MR-skanninger af knæ.

“Der er i dag en antagelse om overforbrug af billeddiagnostik. Dette AI-projekt skal vise, at vores teknologi kan implementeres i den kliniske hverdag til at bekræfte diagnosticering af slidgigt på røntgenbilleder, og dermed kvalificere om det er nødvendigt med yderligere billeddiagnostiske redskaber såsom MR. Således kan det være med til at sørge for, at ressourcerne på hospitalerne udnyttes optimalt – til gavn for alle i det danske sundhedsvæsen,” siger Mads Jarner, CEO og medstifter af Radiobotics.

1 af 13 signaturprojekter

Bevilligenden sker som et af 13 såkaldte signaturprojekter i kommuner og regioner, som skal bruge kunstig intelligens til at nedbringe klimaftryk og lave mere præcise undersøgelser.

For Radiobotics-projektet gælder særligt det sidste. Målet er at give et mere præcist og ensrettet forløb ved udredning af slidgigt, og man har store forventninger til resultaterne på Bispebjerg- og Frederikberg Hospital.

“Implementeringen og ibrugtagen af Radiobotic’s teknologi vil helt sikkert vise vejen og danne erfaringsgrundlag for sikker brug af AI inden for radiologi. Værdien består i, at borgere som udredes for slidgigt i knæene kan få ens diagnostisk udredning uafhængigt af, hvor de bor, og hvilken sundhedsperson, der beskriver undersøgelsen,” siger Mikael Boesen, professor og overlæge på Røntgenafdelingen på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital, og fortsætter:

“Dette betyder lige sundhed for alle og en forventet reduktion i antal unødvendige MR-skanninger af knæ på 10-20 procent.”

Mere AI i sundhedsvæsnet

AI-projektet handler ikke kun om at bruge kunstig intelligens til beskrivelse af røntgenundersøgelser men også til at undersøge, hvordan digitalisering generelt byder på nye arbejdsgange i sundhedssektoren.

“Kunstig intelligens kan være mange ting, og inden for sundhedsvæsenet mener jeg, at det er vigtigt, at vi er meget præcise omkring, hvordan vi skal bruge det. Derfor er det naturligt, at der bør fokuseres på håndgribelige og lav-risiko problemstillinger til at starte med, hvor teknologien kan gøre en forskel med det samme. Det mener jeg naturligvis, at dette projekt kan bevise. Vi er derfor meget begejstrede over indstillingen og glæder og til at få installeret vores teknologi, så det kan komme både læger og patienter til gavn,” siger Martin Axelsen, PhD, Forskningsdirektør og medstifter af Radiobotics.

Midlerne til signaturprojekterne for 2021-2022 afsættes direkte på finansloven efter indgåelse af økonomiaftaler med KL og Danske Regioner og støtter afprøvning, implementering og skalering af nye teknologier i kommuner og regioner.

Der er i alt afsat 5,7 mio. kr. til projektet, som løber over 2 år og indgår i Region Hovedstadens kommende satsning på AI inden for radiologien.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY