You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Tech-Posten: Venturekapital og fake news – og Pokémon

@simone

Velkommen til din uges overblik over alt det, du skal vide, før du starter på abejde igen mandag. For mens der har været vinterferie over landet, er det regnet ned med venturekapital, kampen mod fake news er optrappet og Pokémon har sat 80 nye dyr løs.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 19 februar 2017*

Kampen mod fake news er ikke slut endnu. Denne uge stillede Apples topchef sig blandt tropperne og kaldte til handling blandt techvirksomhederne, som skal være med til at udvikle løsninger. Herhjemme har startuppet Byrd fået en investering til at lave deres billede- og fotoservice, som skal hjælpe medierne til at afkode, hvor billedemateriale stammer fra og på den måde bekæmpe fake news.

Ugen i dollartegn

Ugen har været præget af nyheder, der involverer venturekapital. I Finland har Nordens første studenterdrevne venturefond set dagens lys og lavet sin første investering. Den svenske venturefond Creandum har postet millioner i danske Pleo, og den europæiske venturefond Atomico har hentet 765 millioner kroner til at investere i ny teknologi og iværksætteri.

Derudover har e-conomic-stifter Jacob Wandt investeret stort i det nye lønsystem Zenergy, og danske the Cloakroom har sammen med tyske Modomoto hentet 45 millioner kroner.

Ugens overspringshandling

Fredag vågnede mange op til endnu en doven dag i vinterferien, men for Pokémonfans var der grund til at komme ud af fjerene. Appen har nemlig løsladt 80 nye Pokémons, den største opdatering i spillet indtil videre.

Paras

Af andre nyheder

Af andet nyt er der blevet givet grønt lys til en ny nordisk inkubator i New York, noget lignende Nordic Innovation House i Silicon Valley. Industriens Fond og Danmarks Idrætsforbund har startet et nyt initiativ, Idrættens Innovationslab, der skal bane vej for innovative produkter og løsninger mellem erhvervsliv og idræt, mens Spotify kæmper lidt med forretningsmodellen og et større underskud.

Facebook har offentliggjort sine planer om at lancere en TV-app, Apple har løftet sløret for sin nye tv-satsning, Planet of the apps, og Indien har slået verdensrekorden ved at sende 104 satellitter op i én enkelt mission.

Søndagsfristelserne

De var med i Danish Tech Challenge, udstillede til Slush og nu har de lanceret en succesfuld Indiegogo-kampagne. Danske Shades lamper vinder på design og lysindstillinger, og med langt over 100 procent funding kan du roligt gå ind og støtte og få dit early bird tilbud.

Læs også: Shade: Med pretotyping har vi fået meget bedre kundekendskab

Der er noget nostalgisk over ens første telefon. For mit vedkommende var det en 3310 med udskifteligt cover og gode solide knapper, der rytmisk lagde soundtracket til mine sms’er – ikke for lange, gerne med forkortelser og sort/hvide 8-bit billeder – et batteri med uendelig levetid og et overlevelsesinstinkt, der ikke siden er set i telefonbranchen.

Siden er knapperne helt forsvundet, coveret bestemmes ved køb – rosegold eller space grey?! – og billederne foregår gennem Instagram og Snapchat. Men nu kommer 3310’eren tilbage! HMD Global Oy, som har rettighederne til Nokia, ventes at lancere Nokia 3, 5, 6 og en hyldest til murstenen over dem alle senere på måneden til Mobile World Congress i Barcelona.

Nokia 3310

Ugen, der kommer

Det er startup meeting med Startvækst i Aarhus den 21. februar. Dagen efter kan du, også i Aarhus, komme til workshop om at få succes med dit techstartup. Samme dag kan du i København på Rainmaking Loft høre Bowntys Steffen Frølund fortælle om livet efter sit første startups.

Over to dage ser Space10 nærmere på, hvad der virker i de kreative fag, hvordan man arbejder og dykker ned i vores vaner og uvaner.

En anelse længere ude i fremtiden, den 28. februar, er der formiddagsmøde om fremtidens trends hos KEA, hvor TV2 og Google kommer med deres bud på hvordan ny teknologi påvirker marketing.

Og husk lige årets første Tech Hotdog i Viborg den 9. marts, ik?

God søndag, punk!

https://resedagear.com

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY