You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Turbo på optimeret bankdrift

Morten Virenfeldt, grundlægger og adm. direktør i AQRisk.
@Redaktionen

AQRisk – en specialiseret dansk fintech-virksomhed – har med stor succes introduceret nye løsninger, som fremmer bankernes udnyttelse af data, brug af avancerede analyser og optimering af beslutningsprocesser i stor skala.

AQRisk – en specialiseret dansk fintech-virksomhed – har med stor succes introduceret nye løsninger, som fremmer bankernes udnyttelse af data, brug af avancerede analyser og optimering af beslutningsprocesser i stor skala.

Artiklen er sponseret af AQRisk – en af de partnere, som gør “Copenhagen Fintech Magazine 2021” muligt.

Bankverdenen ændrer sig hurtigt. Nye teknologier, ny regulering, det nuværende rentemiljø og den stadigt stigende vigtighed af bedre udnyttelse data udfordrer finansielle institutioner. Den igangværende sektorkonsolidering vil sandsynligvis fortsætte, og kun de mest effektive banker vil overleve som selvstændige aktører på lang sigt.

AQRisk’s mission er at understøtte finansielle institutioner, uafhængigt af størrelse, med at blive meget mere effektive og rentable. Dette gøres ved at optimere beslutningsprocesser, i stor skala, på tværs af kritiske bankopgaver som eksempelvis vurdering af kunderentabilitet og prissætning.

Grundlægger og adm. direktør, Morten Virenfeldt, har tyve års erfaring fra senior kvantitative roller i virksomheder som SimCorp, Danske Bank og Saxo Bank, før han stiftede AQRisk.

AQRisk blev grundlagt på erfaringen og erkendelsen af, at der var behov for nye innovative løsninger, som mere grundlæggende kunne støtte finansielle institutioner – uanset størrelse og ressourcer – i bedre udnyttelse af data, kvantitative metoder og moderne fintech til at optimere kerneforretningen.

Udbyder af flere løsninger

AQRisk udbyder flere løsninger og kunderne anvender i gennemsnit mere end to af deres løsninger. Hver løsning løser specifikke opgaver, der er kritisk vigtige for de fleste banker globalt. Løsningerne inddrager store datamængder og avancerede analyser.

”I AQRisk har vi identificeret en række potentielle løsningsmuligheder, som vil blive udforsket fremadrettet, og vores nuværende tre produktionsløsninger er egentlig kun begyndelsen.” siger Morten Virenfeldt.

Løsningerne resulterer i høj værdiskabelse gennem ny forretningsindsigt og mere informerede beslutningsprocesser, stærkt forbedret rentabilitet, reducerede kredittab, bedre udnyttelse af kundepotentialer, ressourceoptimering via automatisering, altid tilgængelig og fleksibel rapportering; samt at stå stærkere overfor myndighederne.

“Den business case vores løsninger giver kunderne, er overvældende attraktiv, simpelthen fordi de hjælper med at optimere det meste af indtægtsgrundlaget og reducerer de primære årsager til tab” siger Morten Virenfeldt.

Høj vækst og en forskelligartet kundeportefølje

AQRisk gik på markedet med deres første løsninger i midten af 2018. Siden da har virksomheden oplevet høj vækst og leverer i øjeblikket fintech løsninger til 12 finansielle institutioner – heraf tre af de 10 største banker i Danmark.

”Vi er stolte af det faktum, at vores kunder både inkluderer store og mindre finansielle institutioner. Det viser den brede appel, vores løsninger har. De mange nye partnerskaber er et bevis på, at vi leverer noget unikt og meget værdiskabende til sektoren.” siger Morten Virenfeldt.

AQRisks kunder hører til på tværs af alle tre af de store danske datacentraler. Løsningerne er implementeret og integreret fuldt ud på datacentralerne, som AQRisk arbejder tæt sammen med.

AQRisks åbne løsningsarkitektur muliggør endvidere integration af AQRisk-funktionalitet – eksempelvis prissætning – integreret helt ind i eksisterende systemer.

International rejse

AQRisks løsninger overholder en række kriterier, der sikrer, at de er meget skalerbare. Løsningerne er målrettet opgaver, som er relevante for de fleste banker globalt. Løsningerne er standardiserede; men meget konfigurerbare. De implementeres nemt og hurtigt og kan installeres af AQRisk uden fysisk tilstedeværelse.

”Vores løsninger er relevante for langt de fleste banker globalt. Den stærke validering, vi har modtaget på det danske marked, giver os mulighed for at begynde planlægning af den næste fase – den internationale vækstrejse. Derfor arbejder vi på at få samarbejde med en eller flere stærke partnere til at understøtte vores international skalering.” siger Morten Virenfeldt.


Testimonials fra kunderne:

“Vi arbejder tæt sammen med AQRisk for at støtte rådgivere i prissætning og vurdering af kunderentabilitet; samt for løbende at overvåge og rapportere rentabilitet på tværs af forretningen.” – Frank Mortensen, CFO og medlem af direktionen i Arbejdernes Landsbank

”AQRisk hjælper med at forbedre vores fundament for beslutningstagning med datadrevne, avancerede løsninger. Løsningerne giver stærk understøttelse til vores medarbejdere, og vi kan optimere forretningen via dybere indsigt.” – Direktionen i Sparekassen Vendsyssel

”AQRisks løsningsunivers er særdeles værdiskabende for de fleste banker. Det har et klart globalt potentiale, og jeg mener, at AQRisk har kapacitet til at ekspandere til internationale markeder.” – Attila Saday, Branch Manager, FIS Denmark


 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY