You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Uber, UBR City

Uber-chauffører fortsætter i Danmark under nyt navn

@Redaktionen

På et pressemøde mandag præsenterede Uber-chaufførernes talsmand i Danmark en ny kørselstjeneste. Under navnet UBR City fortsætter de danske Uber-chauffører, men tjenesten har som sådan ikke noget med det internationale selskab at gøre.

Opdateret klokken 14.30

I april lukkede Uber i Danmark efter mange måneders hed debat. Men mandag har en gruppe danske Uber-chauffører præsenteret en ny kørselstjeneste under navnet UBR City, som eftersigende vil fungere under den oprindelige internationale app.

Berlingske har talt med Uber-chaufførernes talsmand i Danmark, Per Jakobsen, som fortæller, at det bliver efter samme opskift danskerne kan bestille en vogn gennem appen. UBR City kommer dog i begyndelsen til at køre efter fragtlovgivningen, men efter den nye taxilovgivning vil de køre efter taxaloven, siger talsmanden til Berlingske.

På pressemødet kom det også frem, at når nu UBR City agerer efter fragtlovgivning skal man have noget transporteret for at benytte tjenesten. Den genstand skal veje mere end 50 gram.

Tidligere chauffører bliver direktører

Det er de to tidligere Uber-chauffører Lars Hjartbo og altså Per Jakobsen, der bliver direktører for den nye tjeneste.

“Det er ikke en taxa, for den betaler hverken moms eller afgifter, så vi er ude i andre dele af transportlovgivningen,” siger Per Jakobsen til Berlingske og tilføjer, at der er tale om universal-transport, og at de aldrig ville gå i gang med et projekt, hvis der ikke var styr på moms, skat og afgifter.

Ubers talsmand i Danmark, Kristian Agerbo, afviser over for Ritzau og Berlingske, at han kendte noget til det nye projekt på forhånd, og ifølge Berlingske har UBR City ikke noget at gøre med det internationale selskab Uber.

I den nye app betaler man både en kilometer- og en minuttakst, og den laveste takst pr. kilometer er fem kroner. Ifølge UBR City er over 100 chauffører allerede tilmeldt tjenesten.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY