You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: GoSimplo vil med automatisering og kunstig intelligens “slå Excel ihjel”

@Erik

Startupet GoSimplo vil udbrede Business Intelligence til de små- og mellemstore virksomheder, som normalt ikke har råd. “Vi vil demokratisere datadrevet og intelligent rapportering,” fortæller folkene bag, som netop har landet en større millioninvestering fra PreSeed Ventures og Vækstfonden.

Startupet GoSimplo vil udbrede Business Intelligence til de små- og mellemstore virksomheder, som normalt ikke har råd. “Vi vil demokratisere datadrevet og intelligent rapportering,” fortæller folkene bag, som netop har landet en større millioninvestering fra PreSeed Ventures og Vækstfonden.

“Vi vil gøre det nemt for virksomheder at få et overblik over og forstå deres performance, samt hvor der kan optimeres. Groft sagt: Vi vil slå Excel ihjel, som fortsat er det primære rapporteringsværktøj for mange virksomheder. Den tidskrævende og manuelle proces automatiserer vores software.”

Forklarer Kenneth Weesgaard indledningsvist. Sammen med Thomas Bolvig Amorøe og Nick Stenroos-Dam og udvikleren Martin Puge startede han i 2020 GoSimplo – et AI-drevet rapporteringsværktøj rettet mod små og mellemstore projektdrevne virksomheder som IT-konsulenthuse, reklame- og kommunikationsbureauer.

Det er en løsning, særligt de mindre virksomheder tørster efter. For effektiv forretningsrapportering har hidtil været forbeholdt de få, mener Weesgaard.

”Business Intelligence er typisk forbeholdt større virksomheder, som enten har råd til at hyre et konsulenthus eller har en selvstændig enhed, der ikke sidder og laver andet end analyser over egen forretning. De muligheder vi vil give de mindre virksomheder. Vi vil demokratisere datadrevet og intelligent rapportering,” fortæller GoSimplo-stifteren.

 

En datadrevet idé

Kenneth Weesgaard har været vidt omkring. Med erfaring fra både Den Kongelige Livgarde, Søværnet og som folkeskolelærer har han prøvet lidt af det hele. Men det var først i tiden hos Workbook Software, hvor både han og Thomas Bolvig Amorøe arbejdede som konsulenter, at idéen til GoSimplo begyndte at tage form.

”Der er masser af gode løsninger til at styre projekter, processer og information med. Men når vi skulle afrapportere hos en kunde, var vi alligevel altid nødt til at hente rådata ned fra de forskellige platforme og så sidde og pege på de vigtigste tal i Excel til møderne. Og det er jo fjollet. At illustrere, hvad vi er nået i mål med og hvad vi kan forbedre til næste gang, burde være en af de vigtigste discipliner i et projekt.”

”Så vi startede GoSimplo ud fra den dér helt klassiske iværksættersætning: ”Det må vi kunne gøre bedre!”” Fortæller stifteren om idéfasen.

Data er efterhånden blevet et buzzword inden for de fleste industrier. Og i takt med, at vi bliver bedre og bedre til at måle, veje og registrere, byder spørgsmålet sig: Hvad skal vi bruge alle disse tal til?

Meget mere, end vi gør i dag, mener Kenneth Weesgaard, som peger på nogle af de mange muligheder, GoSimplo i fremtiden vil bruge data fra virksomhederne til.

”Der er rigtig, rigtig mange muligheder. For eksempel at forudsige, hvilke projekter der kommer til at gå gnidningsfrit og hvilke, man skal være opmærksom på, fordi A, B og Z arbejder sammen eller at marts måned historisk set er travl. Eller bare det at kunne stille en AI-drevet chatbot et spørgsmål – i stedet for at sætte alle mulige kategorier og parametre for en søgning.”

”På sigt vil vi også gerne vise benchmarks for de lokale aktører på markedet. I stedet for, at virksomheden skal vente på den brancherapport, der alligevel kommer et halvt år for sent til at reagere på, arbejder vi på at give et overblik i realtid. Selvfølgelig på det lokale marked. For det giver ikke meget mening for et reklamebureau i Danmark at se, hvordan det største bureau i Singapore performede henover julen,” fortæller Weesgaard om fremtidsplanerne.

Globale drømme

I første omgang blev GoSimplo kørt ud af egen lomme. De fire stiftere bootstrappede ind til udgangen af 2020, men indså så, at hvis der virkelig skulle ske noget, måtte de alle gå fuld tid på projektet.

I starten af 2021 lancerede startupet en pre-seed-runde og sikrede rundt regnet fire millioner kroners kapital fra PreSeed Ventures, Vækstfonden og et par engleinvestorer gennem Keystones netværk.

Med fem ansatte i virksomheden og kunder i Danmark, Sverige, Holland, England og Canada handler det lige nu ikke om at ekspandere for hurtigt. I stedet skal GoSimplo indledningsvist udbredes og konsolideres herhjemme og i nabolandene.

”Som det ser ud lige nu, fokuserer vi på Danmark og så småt resten af Skandinavien. Vi differentierer os på, at vi opererer på det lokale sprog. Det har været en strategisk beslutning, for når vi kommer ud i de små virksomheder, er det de lokale sprog, der bliver talt,” siger Weesgaard.

Tallene for startupet ser umiddelbart gode ud: I 2020 udgjorde Business Intelligence-markedet omkring 140 milliarder kroner. I 2025 forventes det tal at vokse til 200 milliarder, og i starten af 2022 regner GoSimplo med at gennemføre en ny investeringsrunde, hvor de vil rejse i nærheden af 10 millioner i kapital. Derfor er det nærliggende spørgsmål naturligvis:

Hvad er ambitionen på sigt?

”Det er selvfølgelig verdensherredømmet. Vi vil gerne være den førende Business Intelligence-udbyder i verden,” svarer Kenneth Weesgaard prompte med et glimt i øjet.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY