You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: InchByInch vil hjælpe børn og unge med at udvikle sig – som fodboldspillere og som mennesker

@Erik

På en ny app-platform giver fodboldstjerner og -eksperter deres erfaringer med træning, taktik og mental styrke videre til fodboldglade børn og unge. “Talentudvikling skal være for alle – uanset køn, alder, størrelse og talent,” siger folkene bag.

På en ny app-platform giver fodboldstjerner og -eksperter deres erfaringer med træning, taktik og mental styrke videre til fodboldglade børn og unge. “Talentudvikling skal være for alle – uanset køn, alder, størrelse og talent,” siger folkene bag.

“The inches we need are everywhere around us. They are in every break of the game, every minute, every second.”

Ordene råber Al Pacino i et forsøg på at opildne det football-hold, han er træner for i den legendariske sportsfilm Any Given Sunday (1999). En tale, der stadig giver de fleste kuldegysninger.

Det fik tidligere professionelle fodboldspiller Anders Randrup uden tvivl også, da han så den. For i selskab med iværksætter, Rasmus Bruun, og engleinvestor og medstifter af TechBBQ-messen, Daniel Laursen, har han lanceret en ny app, hvor fodboldspillende børn og unge kan få gode råd, mentaltræning og video-indhold fra professionelle spillere og trænere. Og den er (naturligvis) opkaldt med et nik til Pacinos brandtale: InchByInch.

Med få tryk forklarer Emiliano Marcondes (Bournemouth) sin frisparksteknik, giver Nicoline Sørensen (Everton) gode angrebstips eller fortæller Per Thøstesen, Herrelandsholdets kok, hvad han serverer for spillerne inden en kamp. Uanset om brugerens mål er at blive professionel – eller bare blive bedre.

Platformen er i første omgang gratis at bruge og er allerede blevet downloadet 7.500 gange siden udgivelsen i juni. Men på sigt skal InchByInch være et premium-univers med en fast månedlig abonnementspris.

“Vi er ikke et eliteprodukt, men et breddeprodukt. Vi arbejder for at få så mange som muligt til at spille fodbold så længe som muligt. Talentudvikling skal være for alle – uanset køn, alder, størrelse og talent. Vi vil gerne have, at lille Lise eller lille Lars i Svebølle får adgang til den samme træning, som de har i FC København, FC Midtjylland eller Brøndby IF. Så den bedste træning når ud til alle,” fortæller Rasmus Bruun, der til daglig er Managing Partner i selskabet.

 

Vidste, det skulle handle om fodbold

Idéen bag InchByInch er ikke grebet ud af den blå luft.

“Efter karrierestoppet begyndte Anders at reflektere over, hvordan hans karriere var gået. Hvad kunne jeg have gjort anderledes, og hvilke fejl har jeg begået?” siger Rasmus Bruun.

Randrup havde allerede før stoppet som professionel fodboldspiller prøvet kræfter med iværksætteri. Så da han gennem startup-miljøet mødte Rasmus Bruun og Daniel Laursen, blev de hurtigt enige, hvad det hele skulle handle om.

“Vi var egentlig problemorienterede, før vi var forretningsorienterede. Vi vidste, vi gerne ville arbejde inden for fodbold. Så for at få inspiration, ringede vi rundt til professionelle spillere i vores netværk og stillede dem samme spørgsmål, Anders havde stillet sig selv. Der dannede sig ret hurtigt et mønster omkring kost, søvn og prioritering. Og så fandt vi på en løsning, som kunne hjælpe næste generation,” fortæller Bruun.

Ifølge folkene bag InchByInch løser platformen noget af det, der ofte sker, når atleter lægger sporten på hylden.

“Der er jo kun x-antal kommentator- og ekspertjobs. Så al den viden og erfaring, professionelle fodboldspillere har opnået gennem karrieren, går tabt – med mindre nogen samler den op og forstår at dele den hensigtsmæssigt,” siger Rasmus Bruun.

En platform for alle

Det kan være hårdt og frustrerende at dyrke sport, når tingene ikke flasker sig. Derfor er det vigtigt at vise børn og unge, at mange stjerner har døjet med præcis de samme udfordringer, som de selv går og tumler med.

“Det er vigtigt for os, at børn og unge kan se sig selv i det indhold, vi laver. Det kan være svært at relatere til store stjerne, der spiller i store klubber og på landsholdet. Men hvis man spørger Thomas Delaney om, hvilke problemer han havde, da han var yngre, fortæller han om at være lille på banen, og den frustration der lå i det. Og det kan de unge nemmere relatere til,” siger Rasmus Bruun.

Derfor har grundlæggerne allieret sig med en ”digital pædagog”, der skal sikre, at kommunikationen foregår i øjenhøjde med brugerne.

“Det er klart, at hvis der sidder tre hvide mænd på hhv. 33, 36 og 46 og laver en app til en særlig aldersgruppe, så er det svært at ramme perfekt. Derfor har vi en digital pædagog tilknyttet, som hele tiden guider os i, hvordan vi skal snakke til og med de unge,” forsikrer medstifteren Rasmus Bruun.

Store drømme og en skarp strategi

Professionelle spillere som Martin Ørnskov, Daniel Wass, Mikkel Bischoff, Andreas Bjelland, Mike Jensen, Kevin Mensah har udover at medvirke i app-videoerne alle investeret i InchByInch. Derudover har et par engleinvestorer og et lån fra Vækstfonden også sikret en god start.

I skrivende stund er selskabet i færd med at rejse et mindre millionbeløb i anden investeringsrunde. Efterfølgende er en seed-runde særligt rettet mod venturekapitalfonde allerede på tegnebrættet. Og den fremgangsmetode har været strategien lige fra starten.

“Da vi stiftede selskabet, gik vi til venturekapitalfonde med det samme og sagde: “I behøver ikke at fortælle os, at vi er for tidligt ude – det ved vi allerede godt. Men vi kommer til jer nu, fordi vi gerne vil være relevante for jer om to år. Og så har vi brugt deres feedback fremadrettet,” beretter Rasmus Bruun.

Og det skorter ikke på ambitionerne hos sportstech-selskabet. Snarere tværtimod. I fremtiden drømmer Bruun om både det norske, tyske og engelske marked og vil heller ikke udelukke at udvide til andre sportsgrene, hvis InchByInch-appen får vind i sejlene. Så meget tror han på konceptet.

“Vi er hyper skalerbare, for vi har et produkt, der ikke kræver meget mere, end at vi kopierer kildekoden, laver video til nye markeder og derved udvider forretningen. Hvis vi for eksempel skulle være så heldige at lave en video med Pierre-Emile Højbjerg, så er der interesse i hele verden. Der sidder jo børn i Kina, som ville elske at høre, hvordan han trænede som 15-årig,“ siger Bruun.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY