You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Unikt acceleratorprogram får danske startups ud over rampen

Pitch Sessions til Innovation + Investor Day 2022 @ DTU Skylab. Foto: Andreas Stadsvold Christensen/DTU Skylab
@Redaktionen
Brancheorganisationen Danish.Cares acceleratorprogram, CareTech CHALLENGE, er skræddersyet til at få danske pleje- og sundhedsteknologiske løsninger hurtigere på markedet i Danmark og i udlandet.

Sponsoreret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Danish.Care.


Det er ikke altid let at bryde igennem lydmuren som nystartet virksomhed. Derfor er Danish.Care – brancheorganisationen for hjælpemidler og caretech på en mission for at gøre det nemmere.

“Branchen er til for at udvikle løsninger og teknologier til gavn for både samfundet og den enkelte. Det er en kendsgerning, at der i fremtiden vil mangle tusindvis af sundhedspersonale. Selv om vi ikke kan erstatte dem, kan vi støtte dem med innovativ teknologi. Derfor arbejder vi på at hjælpe startups godt fra start med nye løsninger,” siger Anders Lyck Fogh-Schultz, netværkschef i Danish.Care.

Organisationen har derfor iværksat acceleratorprogrammet CareTech CHALLENGE. Formålet er at sætte turbo på udviklingen af den næste generation af danske hjælpemidler og pleje-teknologi med internationalt potentiale.

“Vi er en organisk og meget praktisk accelerator, som ikke kræver 40 timer om ugen. Men vi har så stort et netværk og kender pleje- og sundhedssektoren og kundefeltet så godt, at vi kan give virksomhederne en god mulighed for at få en fod inden på markedet tidligt,” siger Anders Lyck Fogh-Schultz.

Anders Lyck Fogh Schultz Netværkschef i DanishCare

I løbet af 12 måneder får startups i udfordringen et væld af muligheder, herunder udstillinger, sparring om storytelling, salg, markedsføring og markedsadgang, feedback på produkt og strategi samt vidensdeling og netværk med det stærke felt af Powered by-partnere.

Og potentialet for mange af de innovative løsninger findes ikke kun i Danmark, mener Anders Lyck Fogh-Schultz.

“Der er et stort behov i mange lande for, at teknologien spiller en større rolle. Derfor er der ofte ikke tale om danske løsninger på danske problemer, men om teknologi, der er relevant på tværs af internationale markeder. I den stræben hjælper vi startups med at komme af sted og starte deres startup-rejse rigtigt,” forklarer han.


Danish.Care

  • Danish.Care har i øjeblikket over 135 medlemsvirksomheder.
  • CareTech CHALLENGE introducerer startups til økosystemet og er også et udstillingsvindue, hvor deltagerne udstiller på den store begivenhed Health & Rehab og store danske konferencer, samt får mulighed for at deltage i internationale udstillinger og eksportfremstød.
  • Programmet er i sit 3. år, 59 startups har søgt om deltagelse i programmet – indtil videre – og tiltrækker løbende nye partnere, der tilbyder videndeling og netværk.
  • CareTech CHALLENGE har løbende optag. Medlemskab hos Danish.Care er påkrævet.
  • Powered by-partnere omfatter Amazing Hall, Health & Rehab, KEYSTONES, DTU Skylab, IDA Crowdfunding, Danske Handicaporganisationer, The Camp, Udenrigsministeriet og Danmarks Eksportråd
  • Kontakt: alfs@danish.care / +45 22 99 32 44

Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her:

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY