You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Unikt samarbejde skaber startups på tværs af universiteterne

@Redaktionen
Open Entrepreneurship inviterer erfarne iværksætter ind til samarbejde på tværs af alle danske universiteter. Det skaber nye startups med afsæt i forskning og ny teknologi.

Sponsoreret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Open Entrepreneurship


Erfarne iværksættere skal ind på universiteterne for at forløse potentialet for kommercialisering af forskning og udvikling af iværksætterkulturen i forskningen. Det er grundideen bag Open Entrepreneurship (OE), som samtidig ønsker at fremme samarbejdet på tværs af forskningsområder og universiteterne.

Derfor har OE etableret business units på alle de danske universiteter, hvor medarbejderne har både iværksætterbaggrund og faglig indsigt indenfor de forskningsfelter, som indsatsen fokuserer på.

Helle Nielsen-Elgaard, Open Entrepreneurship
Helle Nielsen Elgaard, Head of innovation i Open Entrepreneurship.

Disse business units managere fungerer som katalysator og bindeled mellem forskerne, universitetskulturen og erhvervslivet. Fx ved at sammensætte de rigtige teams til at modne forskning til kommerciel forretning – teams med repræsentanter fra både erhvervsliv og universiteter.

”Med OE har danske universiteter skabt et unikt økosystem af spirende, forskningsbaserede startups, entreprenører og forskere. Et initiativ, der har udviklet sig til at være et af de vigtigste strategiske samarbejder på tværs af de danske universiteter og som løfter kommercialisering af universitetsforskning,” siger Helle Nielsen-Elgaard, Head of innovation i Open Entrepreneurship.

”Teknologi er ikke en løsning i sig selv”

OE blev etableret som pilotprojekt i 2017 med hjælp fra Industriens Fond, som løbende har støttet med 50 mio. kroner. For at kunne fortsætte i det nuværende nationale setup, har projektet brug for en årlig bevilling på 20. mio. kroner.

”En fast bevilling er vigtigt, fordi erfaringer viser, at projekter som OE ellers løber ud i sandet, og det vil være ærgerligt, da OE er en effektiv motor til at lykkes med samfundsudfordringer som den grønne omstilling. For ny teknologi er ikke en løsning i sig selv, men skal i produktion og bringes på markedet for at gøre en forskel,” siger Helle Nielsen-Elgaard.

Med mere end 100 forskningsbaserede virksomheder og 75 cases med kommercielt potentiale om året har OE da også allerede bevist, at det er en katalysator som skaber vækst, velstand og arbejdspladser i Danmark.


Fakta: Open entrepreneurship

OE blev etableret som pilotprojekt i 2017 med hjælp fra Industriens Fond, som løbende har støttet med ca. 50 mio. kroner. Bevillingen fra Industriens Fond løber til sommer 2023. Programmet har siden opstart og med accelererende hastighed skabt:

  • +100 forskningsbaserede virksomheder
  • 75 cases med kommercielt potentiale årligt
  • Rejst +175 mio. kroner til nye virksomheder.
  • Etableret +150 samarbejdsrelationer mellem forskningsmiljøer og erhvervslivet.
  • Gennemført +60 forløb med fokus på læring og kapacitetsopbygning på universiteterne.
  • Involveret +650 forskere i forskellige events i regi af Open Entrepreneurship.
  • Læs mere på www.open-entrepreneurship.dk

Kontakt: Helle Nielsen-Elgaard, Head of Innovation / helnie@dtu.dk / +45 22 12 88 92


Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her:

FLERE FRA COMMUNITY