You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Venturekapitalfond leverer rekordår og geninvesterer i det danske økosystem

@Erik
2021 blev et rekordår for PreSeed Ventures med det bedste resultat nogensinde. Midlerne skal bruges til at rejse en ny DeepTech Impact-fond samt etablere et nyt klimatech-projekt i samarbejde med DTU.

Selvom 2021 var et coronahærget år for mange, kan der stadig findes få lyspunkter. I hvert fald hos venturekapitalfonden PreSeed Ventures, som netop har annonceret, at 2021 blev et rekordår.

I PreSeed Ventures A/S netop offentliggjorte årsregnskab for 2021 lyder resultatet på 157 millioner kroner efter skat og en egenkapital på knap 300 millioner kroner. Og de tal skaber kæmpe begejstring.

”Jeg er utrolig stolt af de resultater vi har skabt, og de muligheder de giver os fremover. Vi har bevist, at det er en god forretning at investere i ambitiøse danske startups på de helt tidlige sta- dier. Vores vigtigste opgave er nu at sætte endnu mere skub i udviklingen og investere yderligere i det danske økosystem for at flere iværksættere kan lykkedes,” fortæller Christel Piron, CEO i PreSeed Ventures A/S.

Resultatet skyldes især salg af ejerandele i enkelte store virksomheder, herunder Trustpilot der i 2021 blev børsnoteret i London. Ifølge Christel Piron, CEO i PreSeed Ventures A/S, understreger regnskabet vær- dien af vores rolle i at bidrage både med risikovillig kapital, ekspertviden og de kommercielle kompetencer, der forbinder teknologi og marked.

Etablerer ny fond og nyt samarbejde

Det gode resultat har allerede fået en adresse hos PSV, der er i gang med at etablere en PSV DeepTech Impact-fond. Her er ambitionen at rejse 450 millioner kroner, som skal støtte tidlige teknologitunge og forskningsbaserede startups. Fonden er dedikeret til investeringer i DeepTech-startups i de tidligste vækstfaster, som er sat i verden for at skabe Impact og løse nogen af verdens store udfordringer.

Derudover PreSeed Ventures også igangsat et større klimatech-projekt i tæt samarbejde med DTU. Formålet er at accelerere udviklingen af de nødvendige danske klimatech startups og hjælpe flere forskere og iværksættere med at løse de globale klimaudfordringer. Projektet skal bidrage til en styrket kommercialisering af forskning direkte fra de danske universiteter.

Og det er DTU, der ejer PreSeed Ventures A/S, svært tilfredse med.

”Det er vigtigt for DTU at støtte innovationsagendaen, og her spiller PreSeed Ventures en nøglerolle. Både på DTU, men også i det danske vækstlag generelt. De understøtter både teknologimodning og virksomhedsetablering i Danmark, og vi ser frem til, at de nu også fokuserer på de mere forsknings- baserede DeepTech startups, samt ligeledes bruger deres ekspertise til at hjælpe klimatech startups med at accelerere deres udvikling i vores nye fælles GreenPact samarbejde,” siger Marianne Thellersen, Koncerndirektør for Innovation og Entreprenørskab.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY