You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Smart-startup i samarbejde med Tryg: The Camp understøtter vores partnerskab

@simone

Startuppet Anyware Solutions har den seneste tid sat sit navn fast inden for IoT og forbrugerelektronik. De har til huse hos The Camp, som blandt andet søger at brygge bro mellem corporates og startups. Og netop Anyware Solutions har annonceret et stort samarbejde, som de har indgået med forsikringsselskabet Tryg.

I vinter modtog Anyware Solutions 1,7 milloner kroner i støtte fra Markedsmodningsfonden. Penge øremærket til at forny forsikringsbranchen med deres smarte lampesokkel, som er meget mere end bare basen for dit læselys. Anyware Solutions har nemlig udviklet en smart adaptor, som man skruer op i en lampefatning, og her sidder den så og måler fugt, lydniveau, lys, temperatur – og om der er nogen hjemme i huset.

Støtten blev tilkendegivet med Tryg som partner, som er med til at teste løsningen. Og faktisk sidder både Anyware Solutions og Tryg hos The Camp i Ballerup. Et co-working space, der som et samarbejde mellem Rainmaking Loft og Tryg, formår at knytte bånd mellem startups og corporates.

”Èn af de måder, vi driver corporate co-working på, er ved at opbygge et stærkt community, hvor vi eksempelvis gør sindssygt meget ud af at lære startupsene, og ikke mindst personerne bag, at kende. Det gør vi blandt andet ved altid at være fysisk til stede i vores fælles lounge-områder, men også ved at arrangere fællesskabsopbyggende aktiviteter, der kan være med til at knytte bånd mellem de forskellige startups, men bestemt også mellem Tryg-ansatte og iværksætterne,” siger Louise Risør Elving, Communications and Community Manager hos The Camp og fortsætter:

“Dét, at vi operer med så stort et community-fokus, gør os i stand til hele tiden at have fingeren på pulsen med iværksætternes arbejde, behov og udvikling, og på den måde bliver vi i stand til at connecte de 31 forskellige startups med relevante Tryg-ansatte – og omvendt.”

En fordel at sidde nær de etablerede samarbejdspartnere

For et startup som Anyware Solutions er det en stor fordel at sidde tæt på deres samarbejdspartner.

Det der egentlig er fantastisk ved et initiativ som the Camp er, at vi sidder tæt på dem, vi vil samarbejde med. Omgivelserne gør også, at en masse ekspertviden bliver bragt i spil, som startups kan suge til sig eller lade være. Det skaber mere værdi end bare den fysiske arbejdsplads,” siger medstifter af Anyware Solutions Jan H. Christiansen og uddyber:

“Nærheden betyder, at vi nemt kan tage en dialog. Vi er selv meget proaktive for at gribe muligheden. Og det fornemmer jeg også, at de andre startups herude er. Man vælger ikke kun at sidde her på grund af den fysiske arbejdsplads, men forbi man kan se, at det giver en synergi fra miljøet,”

Corporates og startups har forskellige arbejdsgange

Der har ofte i medierne været fortællinger om, hvor svært det er for corporates og startups at samarbejde. Sidste år satte blandt andet Rainmaking Loft fokus på diskursen med deres Rainmaking Summit.

Jan H. Christiansen mener dog ikke, det er så grelt med samarbejderne mellem corporates og startups, men når man ikke sidder sammen, er det sværere at mødes uden en masse planlægning og bureaukrati. Og netop bureaukratiet er et af de steder, hvor startups og corporates går lidt skævt af hinanden.

“Vi er jo kun to til at tage beslutningerne i vores firma, så det er noget nemmere end i et etableret firma, hvor beslutningsprocesserne er meget længere og skal gennem flere led. Der er corporates ikke helt i mål endnu. Det er jo nærmest en fuldtidsbeskæftigelse, hvis vi skal tale med 20 forskellige folk hos hver samarbejdspartner,” siger Jan H. Christiansen for at stille udfordringen lidt på spidsen.

The Camp vil bygge et unikt relationsrum

Hos the Camp sidder Anyware Solutions lige om hjørnet fra Trygs New Business Customer Innovation-afdeling og har gennem dem også nem adgang til eksperter i andre afdelinger af firmaet. Og the Camp håber netop på, at de kan være med til at understøtte flere samarbejder mellem spirende startups og etablerede virksomheder.

”Det har helt sikkert været et håb for os at se sådanne partnerskaber. Men vi ved også, at samarbejder mellem startups og etablerede virksomheder kan have mange barrierer i form af forskellige tidshorisonter, beslutningshierarkier og prioriteter, og vi tror på, at vi med et corporate co-working space, som The Camp, kan skabe et unikt rum for at opbygge relationer, der kan hjælpe til med at overkomme disse barrierer,” siger Nynne Christiansen, General Manager hos The Camp og tilføjer:

“Med The Camp arbejder vi nemlig aktivt med at skabe en synergieffekt og en kulturafsmitning mellem de etablerede virksomheders muskelkraft og de forskellige tech-iværksætteres agilitet – og det er jo fantastisk at se konkrete partnerskaber efter kun fem måneder i luften.”

The Camp ligger i Ballerup og den 22 marts kan du kigge ud til Campference hvor der netop bliver sat fokus på samarbejde mellem startups og corporates

Kom med til Camp’ference 22. marts

Den 22. marts er der Camp’ference hos netop the Camp i Ballerup, hvor der bliver sat fokus på, hvordan startups kan navigere i det etablerede miljø. Her vil blandt andre Anyware Solutions fortælle om deres samarbejde, der vil være rundvisning i huset og keynotes fra Tryg og the Camp.

Du kan sikre dig billet her, og følge med her hos TechSavvy Media, som gæster konference og fortæller fra egne række om betydning af partnerskaber, do’s and don’t og hvordan du kan bruge medier og kommunikation til at blive mere attraktiv for fremtidige samarbejder.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY