You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

ViaBill sætter turbo på udrulning af ‘Køb nu, betal senere’-løsning i fysiske butikker

Teamet bag ViaBill. Jan Lytje-Hansen sidder midtfor i sort tøj og hvide sneaks.

Den danske fintech-virksomhed ViaBill har rejst 800 mio. kroner i en investeringsrunde. Kapitalindsprøjtningen skal især bruges på en større udrulning af virksomhedens BNPL-løsning til fysiske butikker.

Den danske fintech-virksomhed ViaBill har rejst 800 mio. kroner i en investeringsrunde. Kapitalindsprøjtningen skal især bruges på en større udrulning af virksomhedens BNPL-løsning til fysiske butikker.

I øjeblikket kan kunder i Danmark, Spanien og USA benytte sig af ViaBills “Buy now, pay later”-løsning (BNPL, red.) i fysiske butikker. Nu har den danske fintech-virksomhed dog fået en investering på 800 mio. kroner, som skal bruges på at udrulle løsningen til flere markeder.

“Vi ser en stor efterspørgsel efter BNPL, som ikke kun begrænser sig til onlinebutikker. Sammen med vores partner Mastercard har vi derfor udviklet en løsning, der kan bruges overalt, både online og i fysiske butikker,” siger Jan Lytje-Hansen, medstifter og CEO i ViaBill.

I spidsen for investeringsrunden står investeringsselskabet Fasanara Capital, mens også venturekapitalfondene Headline og BlackFin Capital Partners er med på runden.

Mere shopping med BNPL

Jan Lytje-Hansen pointerer, at mens andre store betalingsvirksomheder som Klarna, AfterPay og Affirm med stor succes er til stede online, er der et hul i markedet, når det kommer til fysiske butikker.

“Der er en mangel på BNPL-løsninger der understøtter fysiske butikker. Det har vi fundet en løsning på. Forbrugere over hele verden kan downloade ViaBill-appen, indtaste nogle oplysninger og få ViaBills avancerede kreditvurderingsoftware til straks at vurdere deres kreditværdighed. Hvis det lykkes, udstedes et virtuelt kreditkort på stedet, som forbrugeren kan putte i sin pung og bruge til at betale som normalt,” siger Jan Lytje-Hansen.

ViaBill har de sidste tre måneder analyseret shoppingvanerne hos 11.000 forbrugere. Resultatet viser, at andelen af BNPL-transaktioner er steget massivt. For brugere som benyttede sig af ViaBills løsning, blev der shoppet tre gange så meget som før de benyttede sig af løsningen.

“Det bliver interessant at se, om offline BNPL vil disrupte betalingsmarkedet lige så hurtigt, som vi har set i online,” siger Jan Lytje-Hansen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY