Virksomhederne vil ikke optage flere momslån – foreslår i stedet afdragsordning

Anders Thomsen, adm. direktør i Billy

Regerigen har tilbudt små og mellemstore virksomheder endnu et rentefrit momslån. SMV’erne vil dog hellere have afdragsordninger, eftergivelse af gæld eller en genåbning af Danmark. 

Regerigen har tilbudt små og mellemstore virksomheder endnu et rentefrit momslån. SMV’erne vil dog hellere have afdragsordninger, eftergivelse af gæld eller en genåbning af Danmark. 

Danmarks små og mellemstore virksomheder vil ikke optage flere momslån.

Sidste år fik SMV’erne flere gange muligheden for at udskyde betalingen af moms gennem rentefrie momslån. Nu har regeringen igen åbnet op for den mulighed. Der er nemlig frist for at indbetale både ordinær moms samt udskudt moms 1. marts.

De små og mellemstore virksomheder lader dog ikke til at være så begejstrede for den mulighed.

Regnskabssystemet Billy har foretaget en undersøgelse blandt deres brugere. Kun 15 procent overvejer at optage et momslån, mens hele 75 procent ikke vil overveje det. Af de adspurgte Billy-brugere har 90 procent allerede optaget et momslån.

“De selvstændige har gennemskuet, at de blot skubber en større betaling foran sig ved at optage lånet, så det udskyder jo bare problemet,” siger Anders Thomsen, adm. direktør i Billy.

Foreslår afdrag, eftergivelse og genåbning

I stedet for flere momslån foreslår virksomhederne i Billy-undersøgelsen en afdragsordning. På den måde kan virksomhederne løbende betale moms og momslån og de skal altså ikke betale det hele på én gang.

“Det er ligesom med husholdninger: Det er nemmere at finde mange små beløb over tid end ét stort og uoverskueligt beløb,” siger Anders Thomsen.

I undersøgelsen bliver det også foreslået, at virksomhedernes moms og momslån helt eller delvist skal eftergives. Det vil give mere luft i budgettet.

Et andet forslag er at genåbne Danmark helt eller delvist, så de mange forretningsdrivende kan vende tilbage til en mere normal hverdag og igen få gang i forretningen.

Ifølge Billy vil de to sidste forslag blive svære at få ført igennem politisk.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY