You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Et screenshot taget inde i Labsters virtual reality-laboratorie.

Dansk laboratorie-simulator får investering på 62,5 millioner

@sebastian

Startuppet Labster har udviklet et VR-laboratorie, der kan simulere biovidenskab for studerende. Nu har de fået en investering på 62,5 millioner kroner til at sætte ekstra gang i væksten.

Med Labster behøver kemiundervisningen ikke længere være noget med en spruttende bunsenbrænder og tabte reagensglas. I hvert fald ikke i den virkelige verden. Det danske startup har nemlig udviklet et virtuelt laboratorie, så undervisning i biovidenskab kan foregå gennem virtual reality.

”Labster giver uddannelsessektoren en mulighed for at øge elevernes læring og motivation til højder, der ikke er set før. Ved at forene elementer fra læringspsykologi, virtuelle simulationer og gaming, hjælper Labster studerende med at lære mere effektivt og giver dem adgang til ressourcer der ellers ville have været umulige,” siger Mads Tvillinggaard Bonde, stifter og CEO i Labster, i en pressemeddelese.

Europas største early stage venture fond Balderton Capital har netop ført an i startupets serie-a investeringsrunde, hvor der i alt blev rejst 10 millioner dollars – svarende til 62,5 millioner kroner. Med i runden er også Northzone og Unity-stifteren David Helgason.

”Fundingen giver os muligheden for at engagere endnu flere studerende globalt, hjælpe unge mennesker med at opnå deres kvalifikationer så vel som at åbne deres hjerner for videnskabens muligheder,” siger Mads Tvillinggard Bonde.

Et værktøj der kan ændre verden

Der er både sikkerhedsmæssige og økonomiske fordele ved at bruge et virtuelt laboratorium, men den store mission er at gøre naturvidenskaben mere tilgængelig og sjovere at studere. Og det er det globale potentiale i den mission, som investeringen skal være med til at forløse.

”Labster vil udvide den uddannelsesmæssige horisont hos studerende over hele verden, og få unge mennesker, der tidligere kan have været ekskluderet fra uddannelse på højt niveau, til at engagere sig i videnskab på en måde, der tidligere var umuligt. Vi tror, at Labster har globalt potentiale, og vi ser rigtig meget frem til at arbejde med Mads, Michael og deres team mens de hjælper videnskabsfolk med at ændre verden,” siger Lars Fjeldsoe-Nielsen, general partner i Balderton Capital, i pressemeddelelsen.

Læs også: Fremtidens arbejdsmarked har brug for biologi

Labster er udviklet på Unity-platformen, og David Helgason – stifteren af selvsamme platformen – har da også både investeret i Labster og fulgt teamet over de seneste år, mens de har arbejdet på højttryk med det virtuelle laboratorie.

“Labster er et revolutionerende uddannelsesværkstøj, og værktøjer er højdepunktet for teknologi, som hjælper os med at opnå ambitiøse og inspirerende mål,” siger han.

Michael Bodekaer, medstifter af Labster - til tedtalk
Michael Bodekaer medstifter af Labster fortalte til en TedTalk i 2015 hvorfor deres simulerede laboratorie ville ændre videnskabsundervisning TedTalken kan ses her httpswwwtedcomtalksmichael bodekaer this virtual lab will revolutionize science classt 236289

Samarbejder med anerkendte universiteter

Det virtuelle laboratorie er både sikkert og billigt, men for at gøre det mere motiverende bruger Labster også computerspil i teknologien – blandt andet en virtuel mordgåde, som skal løses ved at bruge biovidenskabelige redskaber som eksempelvis dna-spor.

Det kan lyde poppet, men velrenommerede universiteter som MIT, University of Hong Kong Standford er allerede sprunget med på projektet.

“Ved at udnytte de nyeste teknologier, har Labster pioneret en ny løsning der kan være meget gavnlig for universiteter og studerende globalt. Ved at bruge Labsters imponerende og portable platform, kan vi forbedre de studerendes læringsresultaterne og motivation indenfor videnskab og teknologi,” siger Kambiz Hamadani, assisterende professor ved California State University.

https://www.youtube.com/watch?v=oairUMkieak

Gamification: I Labsters video ovenfor forklares det blandt andet, hvordan en virtual reality-mordgåde kan være undervisning i biokemi.

Med den store investering får Labster mulighed for at udvide deres forretning i USA, Europa og Asien, og bygge flere relationer til institutioner i Syd Amerika, Africa og Mellemøsten. Derudover vil det danske startup udvikle ny simulationer i andre videnskabelige områder, og bygge en platform der gør det muligt for studerende at lave deres egne virtual reality-simulation.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY