Et globalt initiativ skal sætte fokus på sportstech. Et område der de seneste år har rykket hurtigt på sig og tiltrukket store investeringer. Norden skal med i front.
Den globale sportstech-industri er et marked med mere kraft end Marshawn Lynch, mere fart end Usain Bolt og mere potentiale end Astralis. Det spil er der mange, der gerne vil have en finger med i, og ifølge PwC vil markedet i 2020 ramme 75 milliarder dollars bare i Nordamerika.
Branchen spænder over sensorer og wearables til eSport, og mellem 2014 og 2016 blev der på verdensplan investeret mere end fem milliarder dollars med en årlig vækst på 40 procent. Baseballholdet LA Dodgers har lanceret en accelerator, Intel ingik et 400 millioner dollars stort samarbejde med Den Internationale Olympiske Komité, mærket Under Armour købte MyFitnessPal og Endomondo for 560 millioner dollars, og ifølge Business Insider vil markedet for eSport i 2020 overstige halvanden milliarder dollars.
Læs også: eSport er godt på vej til at bilve en “billion dollar industry”
“Sportstech er et af de hotteste markeder i verden i dag,” fortæller Mounir Zok, Director of Technology and Innovation i den Amerikanske Olympiske Komité og executive advisor hos Podium Silicon Valley.
SportsTech World Cup skal fremme og forbinde sportstech globalt
Mounir Zok har netop lanceret et nyt globalt initiativ, der skal fremme, forbinde og accelerere de mest talentfulde entreprenører inden for sportstech. Startende med Norden.
“SportsTech World Cup er et globalt initiativ, der er sat i verden for at finde de mest innovative startups inden for sportsteknologi. SportsTech World Cup opstod fra en simpel idé, som blev til over en middag i Silicon Valley; lad os få de bedste startups inden for sportstech frem på et internationalt podium, hvor vi kan forbinde dem med nogle af verdens førende brands,” fortæller Mounir Zok, som straks gik i gang med at få platformen op at stå og fortælle om hans vision til interessenter i Silicon Valley og Norden:
“Der har været talrige innovative løsninger inden for sportstech, som de seneste tre år er kommet ud af Norden. Jeg har dog haft svært ved at finde relevant information om dem, men jeg tror på, at der findes så mange gode historier, der fortjener at blive fortalt om nordisk sportstech, og det skal SportsTech World Cup være platformen for,” tilføjer han.
Danmark og Norden har mange interessante sportstech-startups
Inden for få måneder fik han stablet et samarbejde på benene med både Nordic Innovation House, Smash, Younoodle og PodiumSV og en række nationale ambassadører fra de nordiske lande. En af dem er danske Jakob Søderberg, medstifter af startuppet Arpedio, som nu har adresse i Silicon Valley, hvor han er Commercial Advisor i SCALEit.
“Jeg var tændt på idéen med det samme. Gennem mit arbejde i SCALEit og andre aktiviteter her på Innovation Centre Denmark har jeg stødt på mange talentfulde danske startups med fokus på sportsteknologi,” siger Jakob Søderberg og nævner Yooowe, LevelUp, Players1st, iGoggle, SHFT.com, LAPiO og Endomondo:
“Virksomhederne spænder fra sociale platforme til specifikke teknologier med fokus på at forbedre atleternes resultater. SportsTech World Cup er den perfekte affyringsplatform for at fremvise deres innovation. Jeg ser frem til, ikke kun at sætte streg under Norden på sportstech-verdenskortet, men også følge dette spændende initiativ fremadrettet,” siger han.
Cuppen giver adgang til det amerikanske økosystem
SportsTech World Cup vil samle startups fra Sverige, Norge, Danmark, island og Finland startende fra 17. juli, hvor den online ansøgningsrunde starter. To måneder senere lukkes der for tilmeldinger frem mod, at finalisterne bliver annonceret i oktober. De skal så pitche til Smash i Helsinki, og vinderne bliver inviteret til Silicon Valley, hvor de skal pitche hos PodiumSV og Nordic Innovation House i foråret 2018 og får adgang til miljøet, netværk og spændende sportsbrands.
“Hos Nordic Innovation House er vores mission at støtte nordiske techstartups. Den nordiske udgave af SportsTech World Cup er en kæmpe mulighed for, at vores kompetente sportstech-virksomheder kan få forbindelser til det amerikanske sportsøkosystem. På samme tid giver det også muligheden for at skabe opmærksomhed om den nordiske sportstech her i USA,” siger Nordic Innovation House Board Member Hartti Suomela.
Danmark har sat sit mærke ved både sport og ny teknologi
Og den danske ambassadør har stor tiltro til de forhåbentlig mange danske deltagere:
“Danmark har et stærkt fundament i både sport og tech. Gennem sejlads, svømning, tennis, badminton, håndbold og fodbold har Danmark været i stand til at holde en stærk position på verdensplan trods landets lille størrelse. På techsiden har vi fra Navision-dagene og frem til Zendesk, Unity og Sitecore sat vores mærke på det internationale techmiljø. Selvfølgelig skal vi være en del af tiltag som SportsTech World Cup for at generere mere kraft og momentum,” siger Jakob Søderberg.
TechSavvy Media er ulønnet mediepartner på SportsTech World Cup