Boligstartup lander millioninvestering fra IT-kometer

@sebastian

Startuppet Bomae har tiltrukket millioninvestering fra nogle af landets mest succesrige it-iværksættere. Investeringen skal flytte den unge virksomhed ind i fintech og digitalisere måden, der købes bolig på.

Startuppet Bomae har tiltrukket millioninvestering fra nogle af landets mest succesrige it-iværksættere. Investeringen skal flytte den unge virksomhed ind i fintech og digitalisere måden, der købes bolig på.

Det kan være en kompliceret affære at købe bolig, og ofte står køberen alene med de stressende forhandling med ejendomsmægler, banker og advokater – og de mange faldgruber, som kan være svære at spotte.

Det unge startup Bomae er etableret med en ambition om at hjælpe købere gennem hele den process, så kunderne kan være trygge ved boligkøbet. Som de eneste i branchen står Bomae nemlig for alt fra forhandlinger med sælger, jura og finansiel rådgivning. Og det har netop sikret dem en millioninvestering fra Morten Primdahl og Alexander Aghassipour, der stiftede milliardforretningen Zendesk, samt Oliver Kofoed, der står bag Playerscale.

”Som boligkøber står man som regel over for sit livs største investering, men samtidig en meget kompleks proces, hvor man skal forhandle med mæglere og banker. Som køber i dag, står der ingen på din side. Ejendomsmægleren er sælgers mand, banken varetager egne interesser, og boligsiderne er farvet af, hvilke mæglere de har samarbejder med. Det er et ulige udgangspunkt for forhandling,” siger Morten Primdahl.

”Boligkøbere er økonomisk set en af de største private kundebaser, vi har, og den har været komplet overset og stærkt underserviceret. Det er Bomae stærkt i gang med at ændre, og den rejse vil jeg gerne være med til at accelerere med rådgivning om teknologi og processer til at give boligkøbere den bedst mulige betjening.”

Rådgiver for hundrevis af millioner

Bomaes idé har allerede vundet indpas blandt danskerne: Siden deres etablering sidste år har de hjulpet og rådgivet om bolig for over 600 millioner.

Det økonomiske millionrygstød skal de bruge til at digitalisere kunderejsen, rekrutere flere medarbejder og skrue op for markedsføringen.

Læs også: Spiir hiver millioninvestering i land fra Danske Bank

“Vi er meget glade for at kunne tiltrække tre så tunge investorer. De bidrager alle med enorm viden og erfaring, som vi vil bruge til at digitalisere måden, der købes bolig på. Vi skal have bygget en software, som skal servicere boligkøberne og sikre, at de får en smertefri og gennemskuelig proces, når de skal købe deres næste drømmebolig,” siger Tomas J. Krogh Petersen, partner i Bomae.

Helt konkret vil Bomae blandt andet bygge en platform, som gør det nemt for kunderne at følge alle trin i købsprocessen og samtidig supporterer selskabets kunderådgivning.

Boligkøb skal gøres nemt og digitalt

Selvom disruption og digitalisering vælter ind over dansk erhvervsliv, så har mæglerbranchen ikke grebet de digitale muligheder til fulde, mener investor Oliver Kofoed.

”Jeg tror, at Bomae kan blive en rigtig stor forretning. De har teamet, idéen og passionen, der skal til for at nå rigtig langt. Jeg har selv været med til at bygge en forretning og teknologi, som nåede ud til en kvart milliard mennesker, og den rejse har lært mig en masse om skalering af teknologi og forretning, som jeg glæder mig til at dele med Bomae,” siger Oliver Kofoed.

Det anslås, at der købes og sælges 20.000 boliger i region Hovedstaden om året, og Bomae anslår, at de indenfor få år vil kunne sidde på 5 procent af markedet på total køberrådgivning.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY