Israels DLD Innovation Festival er en intensiv konference hvor inspiration, innovation og tech-nørderi er i fokus og forretning glider i baggrunden. Sådan er det for danske Gaest.com, der har valgt at gå strategisk til værks.
I løbet af 2017 besøger fire repræsentanter fra Gaest.com Israel. Startuppet skal have fuldt udbytte af inspiration og forretningsmuligher. Derfor sender de ikke alle fire mand afsted på samme tid.
Da Gaest.com for to uger siden vandt årets Guldæg, vandt de også en billet til den store innovationsfestival DLD i Tel Aviv. Startuppet sender to udviklere Jonas Grau og Chris Kjær afsted mod det hellige land for at deltage i konferencen, mens den mere forretningsorienterede del af teamet besøger Israel senere på året. Ved den anledning vil man trække på Innovation Centre Denmark, der skal bistå startuppet med at skabe forbindelser.
Den klare rollefordeling gennemsyrer mere end bare deres rejseplaner. Det er et af startuppets grundpiller.
Læs også: Gaest.com blev årets Guldæg
Det hellige tech-land
Sidste år åbnede mere end 70 multinationale selskaber en R&D afdeling i Israel. Det er med andre ord epicenteret for hi-tech trends.
Derfor er der også meget at se på DLD Innovation Festival og det drejer det sig om at mestre begrænsningens kunst. De to udviklere har sat næsen op efter at høre repræsentanter fra Amazon, Google, Facebook og Microsoft.
”Noget af det vi glæder os til er en keynote med Amazon’s Chief Technology Officer, Werner Wogels. Ellers så er det faktisk mest de meetups, som der er i aften på Rothschild Boulevard, vi glæder os til. Min erfaring siger mig, at det er der, man lærer mest sammen med andre tech-kyndige. Det er det, vi er kommet herned for – for at få inspiration,” siger Jonas Grau.
Mere end inspiration i baggagen
Som nævnt har startuppet valgt at klække deres Guldæg i to. Det er der en strategisk grund til. For hvor konferencen er god til inspiration, er den i deres øjne ikke egnet til at skabe længerevarende forretningsrelationer. Det går simpelthen for stærkt.
Derfor venter de to foundere Anders Boelskifte Mogensen, CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More i Gaest.com, og Christian Scwarz Lausten, co-founder, til senere på året.
”Det todelte besøg skyldes, at Christian og jeg gerne vil have et intensivt besøg, hvor vores fokus er på at opsøge nøglepersoner, der har tid til en snak og ikke kun fem minutter på en cafe under en travl konferenceuge. Vores filosofi er at ”People do business with people”, der handler om at etablere relationer,” fortæller Anders Boelskifte Mogensen.
Læs også: Tre bud på hvorfor Israel er verdens førende startup-nation
Men der lurer også en oprigtig nysgerrighed bag foundernes andet besøg. En nysgerrighed for Israel, dets tech-mekka og hvordan landet med de mange fjender kan skabe et veletableret økosystem. Særligt én ting fascinerer Anders Boelskifte Mogensen.
“Vi også nysgerrige på at studere økosystemet, som helt tydeligt er meget vellykket. Vi vil gerne have svar på hvilke rammevilkår og understøttende initiativer, der har medvirket, til at der eksempelvis er så mange IPOs, der går igennem,” forklarer han.
Teamet er tiltrækningen
Guldæg-juryen lagde stor vægt på teamet bag de konkurrerende finalister. Ifølge startuppet selv, var det en af de afgørende årsager til, at de kunne trække sig sejrsrigt ud af konkurrencen.
Den klare og rationelle rollefordeling baseret på meritter er ifølge de to udviklere Jonas Grau og Chris Kjær et af de centrale forhold, der har båret Gaest.com frem til der, hvor de er i dag.
”Opdelingen har været god fra start af. Vi har hver især haft vores kompetenceområder. Anders og Christian eksekverede først og fremmest på ideen og aktiverede deres store netværk fra tiden i deres egen konsulentvirksomhed, Seismonaut. Vores bestyrelsesformand, Ib Nørholm, var ansvarlig for at tiltrække den første eksterne investering. Mens Jonas og jeg, og resten af det tekniske team, har formået at bygge en platform, der giver vores brugere værdi,” siger Chris Kjær.
Selvom de begge to godt kan se værdien i platformen, og gaest.com benytter den til deres månedlige statusmøder, så var det ikke en passion for mødelokaler der tiltrak dem i første omgang. Det var holdet fortæller Jonas Grau.
”Det var teamet der tiltrak os til det her projekt. Hverken mig eller Chris var passionerede omkring mødelokaler og møder dengang. Vi vil egentlig helst være fri for begge dele,”
Men for Jonas handlede det meget omforholdet til de to stiftere og hans tiltro til deres evner.
“Jeg kender Anders og Christian ret godt. Derfor vidste jeg, at når de går i gang med noget, så er det fordi at det er gennemtænkt og der er lavet grundig research. Det var helt klart derfor, at jeg synes det var interessant. Ja – og nu sidder vi her som årets guldæg på innovationskonference i Tel-Aviv.”