You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Aarhus Townhall: “Vi vil gøre op med Janteloven og prale af de mange spændende ting, der sker i byen”

Aarhus Townhall skaber et samlingspunkt for 500 deltagere, hvor startup-foundere og investorer kan netværke og udveksle erfaringer. Ellen Kobberø fra Startup Aarhus fremhæver vigtigheden af fællesskab i økosystemet.

Aarhus Townhall skaber et samlingspunkt for 500 deltagere, hvor startup-foundere og investorer kan netværke og udveksle erfaringer. Ellen Kobberø fra Startup Aarhus fremhæver vigtigheden af fællesskab i økosystemet.

This post is also available in: English

“En community buffet for startups i Aarhus.”

Sådan starter Ellen Kobberø med at beskrive Aarhus Townhall, der torsdag den. 10. oktober samler foundere, investorer og andre community-aktører til den store fejring af det lokale økosystem. Hun er projektmanager i Startup Aarhus, der står bag Aarhus Townhall. Og med et forventet deltagerantal på omkring 500, er der da også noget for enhver smag i forhold til networking-muligheder. Aarhus Townhall skal nemlig være et centralt samlingspunkt, hvor foundere kan møde andre i økosystemet – og i uformelle rammer danne relationer.

Læs også: Aarhus Townhall: En ny indgang og startups der undgår at dø – TechSavvy

“Townhall er en platform, hvor folk kan netværke med investorer og danne personlige relationer. Selv hvis man ikke er i en aktiv fundraising-fase, kan det være værdifuldt at mødes med investorer. At man har drukket en øl sammen kan gøre en forskel, når man senere kontakter dem igen. Man opbygger tillid til hinanden på en anden måde. Vi oplever, at founders bruger Townhall til at skabe netværk – både med investorer og andre founders – og det giver værdi for alle,” siger Ellen Kobberø. 

Ud af de 500 deltagere er omtrent to tredjedele startup-foundere.  

Spotlys

Selvom netværk og nye forbindelser er en hovedkomponent, så vil der også foregå noget på scenen i Turbinehallen i Aarhus, hvor Aarhus Townhall afholdes. Men Ellen Kobberø vil ikke løfte sløret for, hvad der helt præcist kommer til at foregå. Arrangørerne har nemlig fokus på tilstedeværelse til den store startup-fest, så man bliver nødt til at være der for at opleve det. Men helt sikkert er det dog, at Ellen Kobberø kommer selv i spotlyset på scenen. Hun har nemlig ansvaret for at guide deltagerne sikkert igennem aftenen. Og det er ikke ligefrem en rolle, hun er vant til.

Læs også: Ny profil i Startup Aarhus: “Vi skal i gang med at definere en 2.0-version af os selv”

“Det gør mig ret nervøs, at jeg selv skal på scenen, men jeg mærker allerede nu styrken i vores startup-community. Jeg ved, at publikum vil være støttende, og det gør det lettere at skulle ud og tale foran 500 mennesker,” siger Ellen Kobberø.

Hun stiftede selv første gang bekendtskab med økosystemet som frivillig på Slush’D, og siden har hun været studentermedhjælper hos Startup Aarhus, hvor hun nu er fastansat som Projektmanager. 

“Jeg heldig at arbejde fuld tid med at arrangere Townhall og andre spændende projekter. Vi har mange ideer til nye initiativer, der kan støtte og gøre det nemmere for foundere, som vi ser frem til at udforske,” siger Ellen Kobberø om sit arbejde som community-builder hos Startup Aarhus. 

En lokal startup-familie

Ellen Kobberø op i det aarhusianske økosystemet en stærk kultur, hvor erfarne foundere deler ud af erfaringer og giver gode råd til dem, der ikke er helt så langt på deres iværksætterrejse endnu.

Læs også: Ecosystem Hero | Mette Hoberg Tønnesen: “Vores fælles indsats for innovation og samarbejde er ikke bare vigtig, den er afgørende” – TechSavvy

“Townhall giver mulighed for at disse forbindelser kan opstå. Sidst der var Townhall, introducerede vi et first timer-koncept, hvor vi bød nye deltagere velkommen. Det er en måde at vise hele økosystemet frem på og inkludere nye folk i fællesskabet. Jeg husker en deltager, der fortalte, hvordan hun tidligere havde følt sig alene i sit arbejde, men blev helt hun rørt over at møde så mange ligesindede – hun fik en familie i startup-verdenen,” fortæller Ellen Kobberø fra Startup Aarhus og fortsætter:

“Vi skal vise Aarhus frem, og vi opfordrer til at gøre op med Janteloven og prale af de mange spændende ting, der sker i byen. Vi skal hjælpe hinanden frem for at konkurrere. Hvis et startup får en investering, kommer investoren måske også i forbindelse med andre startups. Jo mere traction Aarhus får, jo mere gavnligt er det for alle. Vi har allerede et stærkt fællesskab, men vi vil gøre det endnu stærkere og mere synligt, både for nye deltagere og dem, der har været en del af det i lang tid.”

UGENS STARTUP: