You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Apps, tang og symaskiner: Mød startupsene, der tester blandt feststemte festivalgæster

Neighborlink, Sewscribe og Ocean Wrap er nogle af de danske startups, der håber at vende hjem fra Roskilde Festival med en bedre forståelse af deres produkt.

Neighborlink, Sewscribe og Ocean Wrap er nogle af de danske startups, der håber at vende hjem fra Roskilde Festival med en bedre forståelse af deres produkt.

De seneste år har flere danske startups og iværksættere hvert år brugertestet sammen med over 130.000 glade festivalgæster på Roskilde Festival.

Og i år er ingen undtagelse. Gennem festivalens iværksætterinitiativ Det Cirkulære Laboratorium er cirka 40 unge, grønne virksomheder invitereret til at interagere med gæsterne og blive klogere på deres egen løsning eller produkt.

Et af de udvalgte startups er appplatformen Neighborlink – et værktøj til at opbygge stærke, bæredygtige fællesskaber. Håber er at gøre op med stigende ensomhed og skabe levende og forbundne nabolag.

”Med platformen forsøger vi at nedbryde barrierer mellem mennesker og blive bedre til at dele overskudsressourcer. Hvis du har en hel opgang, så er det dumt, at alle ejer en boremaskine. Eller du har brug for at låne en kop sukker, men ikke kender dine naboer. Vi håber på at kunne skabe små lokalfællesskaber overalt,” forklarer Luhise Holm, stifter af Neighborlink.

Luhise Holm stifter af Neighborlink

Appen gør det let for at dele aftensmad, tilbyde børnepasning eller dele ting, man har i overskud.

Selvom forretningsmodellen for Neighborlink stadig er under udvikling, er tanken, at både reklamer, rabat-aftaler med lokale forretninger og større partnerskaber skal drive omsætningen.

Det er blandt andet en af de ting, feedbacken fra festivalgæsterne skal være med til at afgøre, fortæller Luhise Holm.

”Jeg er spændt på, om de vil bruge appen og i givet fald hvordan. Vi håber på at samle nok data og få nok feedback til efterfølgende at kunne lave en god MVP og ud fra den få nogle investorer med ombord.”

Fitnessworld for upcyclere

”Vi er Danmarks første abonnementsbaserede systue.”

Sådan indleder iværksætterne Natacha Vesterberg Nieslen og Laura Banke Poulsen vores snak. Sammen har de stiftet startuppet Sewscribe – en sy-platform og -fællesskab for upcycling og kreativitet.

”Forestil dig, at vi har adopteret fitnessworld-konceptet, fjernet alt træningsudstyr og erstattet det med symaskiner, dampmaskiner og professionelt syudstyr. Tanken er, at man ligesom går i ned fitnesskæde for at træne, går i Sewscribes lokaler, når man vil sy noget eller få noget holdundervisning i, hvordan man gør,” forklarer stifterne.

Natacha Vesterberg Nieslen og Laura Banke Poulsen der sammen har stiftet startuppet Sewscribe

Sewscribe-stifterne blot været i gang med konceptet i fire måneder. Men ambitionerne er allerede store.

Håber er på sigt at gøre upcycling af tøj meget mere udbredt samt at kunne give små, lokale designere et sted, hvor de kan undervise andre.

”Vi er her for at møde vores målgruppe og at finde ud af, hvad de gerne vil lære, hvordan de evt. ville bruge vores service. Når vi har fået valideret konceptet, kan vi begynde at sætte skub i det hele. Vi er allerede i dialog med investorer og med Københavns Kommune om at stille lokaler til rådighed,” fortæller iværksætterne.

Fremtidens fødevareemballage

Fælles for startups udvalgt til Det Cirkulære Laboratorium er et grønt fokus.

Det kan startuppet Oceanwrap nemt skrive under på. De to DTU-studerende Mika Laursen og Marin Joensen har nemlig sat ud på en mission for at ændre måde, vi emballerer fødevarer på.

”Vi er i gang med at udvikle en tangbaseret bioplast som alternativ til fødevareplastik i fødevareindustrien. Idéen startede, fordi mig og min medstifter var frustrerede over, at vi fik akkumuleret så sindssygt meget plastikaffald, hver gang vi havde handlet i et supermarked,” forklarer Mika Laursen.

Mika Laursen medstifter af Ocean Wrap

For et par måneder siden vandt Ocean Wrap førstepræmien DTU Skylabs Ignite-konkurrence.. DTU. Ved at indhente en masse feedback fra glæde festivalgæster håber stifterne nu at tage endnu et skridt frem mod en færdig formel for deres produkt.

”Vi er stadig i den tidlige designfase og har en række ting, vi stadig skal lægge os fast på. Derfor håber vi på at få nogle gode inputs fra festivalgæsterne til, om det f.eks skal det være mere fleksibelt eller rigidt og hvilken farve, de foretrækker, det skal have. Næste skridt bliver at udvikle det endelige produkt og få det fødevaregodkendt,” fortæller Mika Laursen.

UGENS STARTUP: