You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Avatarer bliver fremtiden: Dansk AI-platform rejser største investering nogensinde

@Erik

Den danske AI-virksomheden Synthesia Media har rejst mere end 300 millioner kroner i en ny investeringsrunde. Nu skal kunstig intelligens-løsningerne blive hverdag for de fleste: Vi bygger »til en fremtid, hvor du kan skabe video i Hollywood-kvalitet på en bærbar computer,« lyder det fra folkene bag.

Den danske AI-virksomheden Synthesia Media har rejst mere end 300 millioner kroner i en ny investeringsrunde. Nu skal kunstig intelligens-løsningerne blive hverdag for de fleste: Vi bygger »til en fremtid, hvor du kan skabe video i Hollywood-kvalitet på en bærbar computer,« lyder det fra folkene bag.

Den bornholmske AI-nyhedsvært “Bridget” blev et hit under kommunalvalget. Og nu lader det til, at vi i fremtiden får flere af hendes slags at se.

Synthesia Media, der driver verdens største AI-videoplatform og og stod bag det bornholmske fænomen, har netop rejst cirka 325 millioner kroner (50 millioner dollars) i kapital fra Kleiner Perkins og GV. Det er den den største investering i virksomheden, som er stiftet af de to danskere Victor Riparbelli og Steffen Tjerrild, til dato.

Læs også: Synthesia vil skabe videoer helt uden brug af kameraer

“I dag forventer forbrugerne video- og lydindhold. Og den præference tager de med sig til arbejdet. Vi ser, at det driver en hurtig efterspørgsel efter skalerbare løsninger til skabelse af indhold i virksomheden,” forklarer Victor Riparbelli, medstifter og administrerende direktør for Synthesia.

Alle skal kunne producere video

Alene sidste år genererede Synthesia mere end seks millioner unikke videoer til tusindvis af kunder som omfatter EY, der bruger indholdet til kundekommunikation og WWP, som bruger AI-videoerne til oplæring for deres i alt 50.000 medarbejdere.

De traditionelle video- og lydproduktiosnmetoder er dyre, besværlige og kræver specialister. Den fornødne indsats sammenlignet med at lave en præsentation eller skrive en tekst er enorm, mener Synthesia, som vil udligne den forskel.

“Med Synthesia kan alle i virksomheden generere video direkte fra deres browser. Der er ikke behov for kameraer, studier eller skuespillere. Du vælger blot en avatar, skriver scriptet, trykker ‘generér’ og videoen er klar på få minutter. For vores tusindvis af kunder er det transformerende at gøre det muligt for enhver i virksomheden at producere ensartet, on-brand videoindhold til alt fra intern træning til personlig salgsprospektering,” forklarer Riparbelli.

Få din egen avatar

En af de mest populære funktioner i Synthesia er evnen til at skabe din egen AI-avatar ved at indsende cirka 5 minutters videoindhold. Mere end 35 partnere hos EY har nu deres egne avatarer, som de bruger til både intern kommunikation og som en del af salgsprocessen.

“Vi er allerede vært for tusindvis af brugerdefinerede avatarer og ser antallet stige hurtigt. Ligesom de fleste af os nu er vant til at være på live videoopkald, er vi sikre på, at vi i løbet af de næste 5 år vil se AI-avatarer blive mere almindelige i forretningskommunikation,” siger Riparbelli.

“Nogle af de mest ikoniske softwarevirksomheder i historien var i stand til at tage avanceret funktionalitet og gøre den tilgængelig og nem at bruge for enhver vidensmedarbejder. Synthesia gør netop det, mens vi skubber grænserne for, hvad der er muligt med AI-genereret video. Vi er glade for at samarbejde med dem på denne rejse” siger Josh Coyne, partner i Kleiner Perkins, om investeringen.

Fokus på fremtiden

Med den nye finansiering vil AI-virksomheden fokusere på at accelerere kommercialisering og samtidig investere kraftigt i den langsigtede forskning, der kræves for fuldt ud at realisere visionen om syntetiske medier i løbet af det næste årti.

“På kort sigt er vi fokuserede på at opbygge funktionalitet for at hjælpe vores kunder med at skabe og distribuere indhold med lyshastighed, enten via vores webapp eller API. Vi lancerer også snart den næste generation af vores videoteknologi, der vil øge realismen i videoerne og muliggøre kontrol af følelser og kropssprog,” forklarer Riparbelli.

“I sidste ende er vi en AI-virksomhed. Ser vi ind i det næste årti med Synthesia, bygger vi til en fremtid, hvor du kan skabe video i Hollywood-kvalitet på en bærbar computer. På vores vej dertil vil vi løse nogle af de sværeste og mest fundamentale problemer inden for kunstig intelligens og computersyn,” fortæller danskeren om fremtiden.

Synthesia har pt. 60 ansatte med kontorer i London, New York, København, Amsterdam, München og Ljubljana.

FLERE FRA COMMUNITY