Chainalysis rejser 97 millioner til at hvidvasksikre Bitcoin og 10 nye kryptovalutaer

@sebastian

Det dansk-amerikanske kryptostartup Chainalysis er førende på verdensplan, når det handler om at analysere bitcoin-transaktioner. Nu har virksomheden rejst 97 millioner kroner, så den kan udvide med analyser af yderligere 10 kryptovalutaer.

Siden 2009 har de få kryptonørder, der var interesseret i bitcoin-teknologien, fået selskab af banker, virksomheder og den brede befolkning. Kryptomaskinen er med andre ord vokset, og nu satser det dansk-amerikanske kryptostartup Chainalysis på at blive den smørelse, der skal holde maskinen kørende.

“Børser, token-platforme og myndighedsstrukturer er nogle af de vigtigste motorer og tandhjul i maskinen. Olien i maskineriet er den gennemsigtighed, som sørger for at hver deltager får den data, de har brug for. Chainalysis producerer den olie, der får tandhjulene til at snurre,” skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

For at lykkes med den mission, har virksomheden netop rejst 16 millioner dollars i en serie A-runde – svarende til 97 millioner kroner – fra venture kapital fonden Benchmark, der tidligere har investeret i virksomheder som eBay og Uber.

Kend transaktionen på 10 nye valutaer

Bitcoin bliver ofte beskrevet som en anonym, digital valuta, men særligt Chainalysis har været med til at fjerne anonymiteten.

Alle transaktiner og konti for Bitcoin er nemlig tilgængelig på Blockchainen. Det har Chainalysis udnyttet til at lave en stor telefonbog over de forskellige konti, så de kan spore transaktioner.

”Bitcoin kan sikre en transaktion, der gælder over grænser, og alle har adgang til den – men anonym er den ikke. Den er sporbar og transparent. Lige så snart du begynder at flytte rundt på dem og sende til services, begynder der at være datapunkter,” forklarede Michael Grønager, CEO i Chainalysis, til TechSavvy tidligere på året.

Den indsigt tager Chainalysis nu skridtet videre med deres KYT – Know Your Transaction – som skal hjælpe kryptobørser med at sikre sig imod hvidvask gennem kryptovaluta.

“Anti-hvidvask compliance er centreret omkring at forstå formålet med en enkelt transaktion eller en samling transaktioner lavet af den samme bruger. Chainalysis KYT giver real-time feedbak på den underlæggende transaktion,” skriver Chainalysis.

Indtil videre har virksomheden kun sporet Bitcoins, men med den nye investering vil den tilføje 10 nye valutaer i år, startende med Bitcoin Cash.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY