You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Custimy-konkursen: “Der blev brugt en masse penge, men der kom aldrig den vækst ud af det, som pengene tilskrev”

Stifterne af Custimy.io (fra venstre): Kristoffer Degn og Martin Navne. Martin Navne forlod selskabet i forbindelse med fusionen med Make Impact i sommeren 2023.

Væksten var gået for hurtigt, og under overfladen var Custimy.io ikke den velsmurte vækstmaskine, det så ud til. Derfor var konkursen en naturlig konsekvens, fortæller den nye direktør, som blev indsat sidste sommer.

Væksten var gået for hurtigt, og under overfladen var Custimy.io ikke den velsmurte vækstmaskine, det så ud til. Derfor var konkursen en naturlig konsekvens, fortæller den nye direktør, som blev indsat sidste sommer.

Unicorn-drømmene og succesfortællingen Custimy.io endte i konkurs. Det kunne vi mandag fortælle på TechSavvy.media.

Men den udadtil så farvestrålende vækstraket hostede og hakkede allerede i motoren længe inden konkursen. Det fortæller Rasmus Bruus Larsen. Han er egentlig stifter og CEO i Make Influence, men blev indsat som direktør i Custimy.io i forbindelse med en forestående sammensmeltning af de to selskaber sidste sommer.

”Vi blev gift, fordi de boede på vores kontor. Jeg synes, de var nogle gode og spændende drenge. Muligheden bød sig på flere fronter, og efter den snak jeg havde med Martin (Martin Navne, medstifter og tidligere CEO red.) blev jeg og mine aktionærer overbevist om, at vi skulle merge. Men kort tid efter fandt bestyrelsen ud af, at tingene i Custimy måske ikke var helt, som de skulle have været,” fortæller Rasmus Bruus Larsen.

Rasmus Bruus Larsen grundlægger af Make Influence og direktør for Custimyio inden konkursen

Derfor blev han af bestyrelsen indsat som direktør i Custimy.io i stedet for stifteren. Han har altså været med i det sidste år af Custimy.io’s 3,5 år lange rejse, hvor han sammen med den anden medstifter Kristoffer Degn forsøgte at rydde op i selskabet og få det tilbage på sporet.

Men det lykkedes altså ikke.

”Det er en egenbegæring ledelsen har lavet – og i sidste ende os selv, der trykkede på knappen. Rejsen med Custimy var hertil og ikke længere, for den plan, der blev lagt, blev ikke omdannet til den vækst, som blev forventet.”

Styr på skibet

Fusionen mellem Custimy.io og Make Influence blev sidste sommer præsenteret som et opkøb til et tocifret millionbeløb i Finans.dk. Men meget gik anderledes i den efterfølgende tid.

Faktisk blev hverken de to selskaber eller deres produkter nogensinde lagt sammen – så langt nåede de aldrig. Og mens Custimy.io i dag er gået konkurs, lever Make Influence fortsat videre som sit eget selskab.

”Jeg kom til for at få styr på skibet sammen med Kristoffer, men det var ikke i den stand, som det måske så ud udadtil. Med alt det, der er sket i Custimy, var det blevet meget kompliceret at styre. Vi prøvede at få styr på burn rate osv. – det har vi jo arbejdet på siden vi mergede og indtil efter nytår. Men vi må erkende, hvornår løbet er kørt, når selskabet ikke kan komme højt nok op,” siger Rasmus Bruus Larsen, som efter konkursen nu fokuserer al sin tid på Make Influence.

Custimyio skiltede med kunder som Shark Gaming Ditur og Firtal men det var altså ikke nok til at holde skruen i vandet

Farten første førgangsfoundere til forkerte beslutninger

Ægteskabet blev rodet og endte for Rasmus Bruus Larsen i en redningsaktion for en virksomhed, han ikke selv havde været med til at stifte. Men som iværksætter forstår han godt dynamikken, der førte Custimy.io til konkursen.

”Det var det første startup for Kristoffer og Martin (Kristoffer Degn og Martin Navne, stifterne af Custimy.io red.) – der har jeg også selv været. Der blev brugt en masse penge, men der kom aldrig den vækst ud af det, som pengene tilskrev – og så dør startuppet,” konstaterer han nøgternt.

Hans analyse er, at Custimy.io var vokset for hurtigt uden den rigtige styring. En analyse han deler med medstifteren Kristoffer Degn, som stadig er forretningspartner med og har et nært forhold til Rasmus Bruus.

”Man bliver ligesom blind for ens beslutninger: Man har ikke fingerspitzgefühl med, hvad der er rigtigt og forkert, før det gør rigtig nas,” siger Rasmus Bruus Larsen.

Som førstegangsfounder i et startup-glansbillede med ekstraordinært meget fart på, kan man hurtigt bliver forblændet af investeringer og antallet af ansatte – som ikke siger ret meget om, hvordan selskabet reelt udvikler sig. Til gengæld tror Rasmus Bruus Larsen på, at der kommer gode iværksættere ud af sådan en eksplosiv rejse, selvom den ender i konkurs.

”Jeg tror, det er vigtigt at snakke om de ting, vi har lært. Kristoffer er heller ikke færdig med at lave virksomheder. Den positive vinkel er jo, at dem der tør gøre de her ting, de bliver også bedre til at bygge de store forretninger næste gang,” siger Rasmus Bruus Larsen.

”Da jeg gik konkurs med min tidligere virksomhed for 6-7 år siden, var det da det største personlige nederlag. Men det gør også, at jeg har lært noget, som gør at jeg driver selskaber på en anden måde nu. Det er først dér, man bliver en god iværksætter.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY