Michael Hurup Andersen, stifter og co-CEO i Kompasbank

Dansk neo-bank rejser endnu en millioninvestering til at fortsætte væksten

Dansk neo-bank rejser endnu en millioninvestering til at fortsætte væksten

Michael Hurup Andersen, stifter og co-CEO i Kompasbank.
Ved udelukkende at henvende sig til små og mellemstore virksomheder har fintech-kometen kompasbank på få år skabt stor succes. Nu har neo-banken rejst endnu flere millioner i kapital til udvidelse af erhvervsudlånsforretning og platformsudvikling.

Det er har længe været kompasbanks mission at være den agile bank, der kan hjælpe små og mellemstore virksomheder. Og med så stor succes, at virksomheden i 2021 afsluttede en serie A-runde på hele 215 millioner kroner i rejst kapital.

Læs også: Kompasbank hev 215 mio. kroner hjem i investeringer i 2021

Nu har kompasbank lukket endnu en kapitalrunde på DKK 92 mio drevet og har samlet set rejst mere end 300 millioner kroner i kapital siden grundlæggelsen.

“Vi har i 2022 søgt at tydeliggøre, at vi ved at lytte til små- og mellemstore virksomheders behov og ønsker, kan levere et værditilbud som i kombinationen af teknologi, bank, data og produkter kan løse den udfordring, som danske SMV’er har med at få bedre og hurtigere adgang til lån og finansiering. Samtidigt har vi vist, at der er efterspørgsel efter vores koncept, og at vi kan skabe lønsomme kunderelationer fra dag ét,” siger kompasbanks stifter og co-CEO, Michael Hurup Andersen.

Vil udvide forretningen

Kapitalforhøjelsen, som blev drevet af både nye og eksisterende investorer, giver banken mulighed for at udvide sine kundeforhold og levere yderligere services til SMV’ere i Danmark.

Læs også: Ugens Startup: “Man er en smule blind, hvis man er i tvivl om, at der er en revolution i gang i finansverdenen”

“Vi er meget tilfredse med den opbakning, som både eksisterende og nye investorer har vist os i 2022. Det er en anerkendelse af de resultater, som teamet har formået at skabe i vores første fulde driftsår og en tilkendegivelse af, at investorerne kan visualisere bæredygtigheden i vores forretningsmodel. Det er ikke nogen hemmelighed, at der i kapitalforhøjelsen er lagt væsentlig vægt på især tre elementer. Væksten i vores eksisterende kundeforhold; vores uafhængige platform samt; vores mulighed for i fremtiden at skalere forretningen betydeligt,” fortæller Hurup.

Selvom 2023 ligner et udfordrende år, forventer banken stadig at kapre markedsandele og skabe stærke fundamenter.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY