Det blev mental sundhedsstartuppet Meta Learn, der løb med den nye inklusionspris, da DTU Skylab afholdt DTU Startup Day i sidste uge.
DTU Startup Day samler hvert år tech-entreprenører af enhver afskygning og præsenterer den blomstrende startup-scene på og omkring DTU, der udstiller prototyper og teknologier og pitcher forretningsidéer.
Men i år bød arrangementet også på en ny inklusionspris. En pris, som den danske selvhjælpsapp Meta Learn løb med.
“Personligt arbejder vi hver dag for at skabe den mest inkluderende ydelse for vores brugere, derfor er prisen en stor anerkendelse for os. DTU er udnævnt som det bedste tekniske universitet i Europa, og de vælger at anerkende Meta Learn for deres gode arbejde, som den første virksomhed nogensinde til at vinde deres “Inclusive Award” – det kan man ikke andet end at være stolt af,” fortalte Asbjørn Fredslund, medstifter og CCOCCO betyder Chief Commercial Officer og er en lederrolle i en virksomhed, der har ansvar for kommercielle strategier og aktiviteter, herunder salg, marketing og... More, i kølvandet på prisen.
Teknologi til alle
Den nye pris har til formål at hylde inklusion i designprocessen af ny teknologi og give gode eksempler på, hvordan en inkluderende DTU tech startup ser ud i dag.
Blandt de nominerede var ligeledes Snapform, 3D-scanning og -print af proteser, der muliggør hurtigere produktion i høj kvalitet og DemensAI, et digitalt værktøj til at diagnosticere demens ved hjælp af avanceret AI-teknologi til en lav pris.
“Inklusion og tilgængelighed er afgørende, når der skal skabes en fremtid, hvor ingen lades i stikken. Teknologi skal kunne bruges af alle mennesker, uanset deres fysiske, sensoriske og kognitive evner – og bidrage til at skabe et mere inkluderende samfund,” siger Ingrid Haug, som er Innovation Consultant fra DTU, om prisen.
Et stærkt felt af nominerede
Vinderappen Meta Learn hjælper folk med stress, angst, depression mm gennem interaktive øvelser.
Løsningen bygger metakognitiv terapi, en nyere psykologisk teori og behandling, der viser lovende resultater i behandling af psykiske problemer, og appen udnytter mulighederne for personalisering og selv-tracking, som er afgørende for at få resultater fra terapien.
Og netop de aspekter var afgørende for juryen.
“Vi har valgt Meta Learn fordi, at 1 ud af 8 mennesker rundt om i verden lever med en psykisk lidelse, hvilket påvirker deres livskvalitet mærkbart. Juryen har valgt Meta Learn til Inclusive Startup Award, fordi de adresserer et vigtigt problem i samfundet ved at stille metakognitive værktøjer til rådighed for selvhjælp til en overkommelig pris,” forklarer Ingrid Haug
Meta Learn er allerede på markedet med mere end 20.000 downloads.
Startuppet består af DTU-studerende Magnus Fredslund, CBS-studerende Asbjørn Fredslund og Sebastian King og uddannet psykoterapeut Jette Fredslund.