En guide til at holde en grønnere ferie

En guide til at holde en grønnere ferie

@Redaktionen

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være svært at vide, hvordan man kan holde en grønnere ferie. Derfor har vi samlet nogle tips og tricks til, hvordan du kan holde en bæredygtig ferie, uden at gå på kompromis på de gode oplevelser. Det kan være en god idé at booke ture og aktiviter, inden du tager afsted, så du er sikker på, at du ikke går glip af de fantastiske attraktioner, som din destination måtte have. Med www.hellotickets.dk kan du booke dine ture og aktiviter allerede nu.

Tag på ferie tæt på hjem og undgå at flyve

De fleste ved nok allerede, at en grønnere ferie starter med færre flyveture. Tager du på ferie tæt på hjem, kan du enten få kortere flyveture eller måske endda tage på bilferie. I stedet for at flyve på ferie, kan du tage bilen og reducere dit klimaaftryk. Ønsker du alligevel at flyve, kan du vælge en tur, hvor du ikke skal mellemlande. Europa har mange fantastiske destinationer, som kan køre til – man behøver på ingen måde at gå på kompromis med destinationen, selvom den måtte være tæt på hjem.

Medbring mindre bagage

Bagage vejer og jo mere du bringer, jo mere brændstof skal der til. Dette gælder både om valget ender på bilen eller flyet. Vær derfor mere opmærksom på, hvad du pakker, så du kan medbringe en lettere kuffert og nedbringe din CO2-udledning. De fleste er i forvejen gode til at pakke alt for meget, og de fleste ender aldrig med at gå i alt det tøj, man har med sig – at medbringe mindre bagage burde derfor være muligt.

Lej en miljøvenlig bil

Hvis du ønsker at leje en miljøvenlig bil, når du er på ferie, så er der flere muligheder. Først og fremmest kan du vælge en elbil eller hybridbil, som begge har et lavere CO2-udslip end almindelige biler. Elbiler har den fordel, at de ikke udleder nogen CO2 overhovedet, mens hybridbiler kombinerer brændstof og elektricitet til at reducere udledningen af skadelige stoffer.

Lad bilen stå og tag på bus tour i storbyen

En bus tour er en fantastisk måde at opleve en storby på. Det giver dig mulighed for at se alle de vigtige seværdigheder, og det kan desuden også være en god måde at spare penge på transport, da man typisk kun skal betale et engangsbeløb for hele turen. Endelig er det også en god måde at følge med i historien om byen – ofte vil der være guider med på bussen, som fortæller om byens historie og kultur undervejs. Samtidig reducerer du dit klimaaftryk ved at lade din egen bil stå.

Hvordan reducerer du dit klimaaftryk på hotellet?

Der er mange måder, hvorpå du kan reducere dit klimaaftryk på et hotel. For det første, bør du altid vælge et hotel som har et fokus på bæredygtighed. Derudover kan du sige nej til daglig rengøring og nye håndklæder. En anden måde at reducere dit klimaaftryk på hotellet, kan være at undgå at bruge hotellets små shampoo og sæber, og i stedet medbringe dit eget hjemmefra. Vær også god til at huske gode vaner som at slukke for lys og aircondition, når du ikke er på hotellet, samt spare på vandet med korte ture i brusebadet.

Spis lokal mad

Spisning af lokal mad er ikke bare en fantastisk måde at støtte lokale producenter og virksomheder på, men er også godt for miljøet. For mange er det vigtigere end nogensinde, at undgå mad som har en negativ indvirkning på miljøet. Man skal derfor tænke lokalt og efter sæson, når man skal spise på sin ferie. Mad er en stor del af kultur, og kan være med til at give den fulde oplevelse.

Kompensér din CO2-udledning

Sidst men ikke mindst kan du vælge aktivt at kompensere for den CO2-udledning, som din ferie måtte have bidraget til. For mange danskere er det utrolig vigtigt at leve en bæredygtig livstil, og mange er f.eks. allerede gode til at spare på energi og vælge grøn strøm. Flere flyselskaber giver dig muligheden for at kompensere for din flyvning, og ellers kan du finde virksomheder, som gør det samme. Betal bl.a. for plantning af træer, hvis du ikke kan undgå at flyve på ferie.

En grønnere ferie handler om at reducere din miljøpåvirkning, mens du nyder dine omgivelser. Det betyder at fokusere på bæredygtig transport, grønne hoteller og attraktioner, samt lokal mad og økologisk mad. Det kan være en god idé at planlægge i forvejen for at optimere din miljøvenlige oplevelse.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY