You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

En runde i innovationsmanegen kan booste væksten

@Redaktionen

Startup-arrangementer er både et farverigt innovations-circus og en bundseriøs del af at vækste et startup.

Startup-arrangementer er både et farverigt innovations-circus og en bundseriøs del af at vækste et startup.

This post is also available in: English

Startups får aldrig succes uden de rigtige mennesker omkring dem, som kan inspirere og hjælpe dem i den rigtige retning. Og det er svært at finde de rigtige mennesker uden at forlade startup-hulen.

En af de vigtigste fordele ved startup-arrangementer som Slush’d Aarhus, Ignite Odense og TechBBQ handler netop om det: Netværk og inspiration.

De bedste startup-events, awardshows og konkurrencer får økosystemet til at mødes på tværs af iværksættere, investorer, brancheeksperter og andre medlemmer af startup-fællesskabet. Forbindelser som ikke bare giver ny viden, men som kan føre til værdifulde partnerskaber, samarbejder og introduktioner til potentielle kunder eller investorer.

Der er mange events, awards og konkurrence i løbet af året i det danske startup-økosystem. Nogle er store og bredde, andre er små og meget fokuserede. Det er let at fare vild og potentielt spilde en masse tid på den ene begivenhed efter den anden. Så lav din research, deltag med omtanke, og lav altid en plan for, hvad du vil opnå. 

Nye idéer og en følelse af at høre til

Startup-arrangementer giver startups mulighed for at pitche deres idéer og produkter for potentielle investorer og kunder. Mange startup-arrangementer omfatter pitchkonkurrencer eller demodage, hvor startups kan fremvise deres produkter og få feedback fra investorer og brancheeksperter. Nogle gange med præmier i form af store checks eller adgang til en prestigefyldt accelerator eller mentorskab.

For nystartede virksomheder kan det at vinde en pitchkonkurrence eller en pris virkelig sætte skub i tingene. Selv om det kun er en lokal startup-event, er det en anerkendelse og en blåstempling som kan udnyttes og bruges til at vinde den næste og større konkurrence, til at rejse kapital, lande kunder eller begejstre kommende medarbejdere.

Desuden giver startup-arrangementer adgang til mentorer og rådgivere, som vejleder og støtter startups. Mange arrangementer omfatter mentorsessioner eller workshops, hvor startups lærer fra erfarne iværksættere og brancheeksperter.

Samtidig er startup-arrangementer en fantastisk måde for startups at holde sig ajour med de nyeste tendenser og teknologier i deres branche. Her kan de få kendskab til nye idéer og teknologier, som måske lige er dét, som startupet står og mangler, for at deres idé bliver den helt rigtige.

Arrangementer kan være en stor kilde til inspiration og motivation for iværksættere. Arrangementerne giver mulighed for at høre fra succesfulde iværksættere, som har overvundet udfordringer og forhindringer. Det giver økosystemerne mulighed for at mødes og giver en følelse af fællesskab – en følelse af tilhørsforhold. Eller bare en følelse af at have det sjovt, mens man hænger ud med andre iværksættere.

Fullscreen Mode

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY