You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fik investering på 7,5 mio. kroner uden selv at lede: Ugens Startup udnytter AI til at hjælpe universitetsstuderende med skræddersyet læring

Kan man bruge kunstig intelligens som læsemakker på universitetet? Ja, mener startuppet Alice.tech, som med en investering på DKK7,5m i ryggen bruger AI til at skræddersy læring til den enkelte studerende.

Kan man bruge kunstig intelligens som læsemakker på universitetet? Ja, mener startuppet Alice.tech, som med en investering på DKK7,5m i ryggen bruger AI til at skræddersy læring til den enkelte studerende.

Kim Rants får det til at lyde så enkelt at få en flyvende start som iværksætter.

Sammen med medstifteren Patrick Gadd havde han egentlig skåret udgifterne ind til benet for at bootstrappe deres læringsplatform Alice.tech det første år. Men efter at have udviklet løsningen under radaren i to måneder, gik den første test på CBS-studerende så godt, at de indenfor 10 dage havde de første 60 betalende brugere. Og det førte hurtigere end forventet til en større investering.

”Jeg sagde op i McKinsey og solgte bilen. Vi troede, vi skulle vente et år på at lande en investering, men så tog PSV (tidligere PreSeed Ventures red.) fat i os. Og bare 6 uger efter vi oprettede Alice.tech som selskab, havde vi lukket en investering på lidt over 1 mio. Euro fra PSV og en række prominente business angels,” fortæller Kim Rants.

Målet er at bygge en “one-stop læringsplatform”, som ved hjælp af kunstig intelligens skræddersyer læringsoplevelser til den enkelte studerende, så det bliver simplere og mere effektivt for dem at lære og præstere på universitetet. Og med investeringen fra PSV har de hurtigere kunne skalere teamet op.

Stifterne af Alice.tech (fra venstre): Kim Rants (CEO) og Patrick Gadd (CTO). Siden investeringen er teamet blevet udvidet med de to profiler fra Undo Forsikring (som tidligere på året blev solgt til Tryg) Matthew Fitzsimmons (Staff Engineer) og Oliver Lilholt (Head of Brand & Marketing) – samt erfarne eksperter som Christian Kiær (data scientist), Pernille Holm Rasmussen (designer & front-end), Richárd Novozánszky (full-stack engineer), og Peter Vang (Head of Finance).

“Uddannelsessystemet har længe fulgt en ‘one size fits all’-model, der fungerer for mange, men ikke frigør det fulde potentiale hos den enkelte. Selvom udfordringen har været velkendt, har vi manglet at se et teknologisk gennembrud inden for AI, der kunne skabe en markant bedre og muliggøre en mere skræddersyet læringsoplevelse. Men med den seneste AI-bølge er der banet vej for et koncept som Alice. Og selvom det er udfordrende at bygge store EdTech-virksomheder, så er vi overbeviste om, at Kim og Patrick er det perfekte founder-team til at lykkes med dette. Vi ser frem til at være en del af denne spændende rejse.” – Sebastian von Wildenrath Wegmann, Investment Manager, PSV Tech.

Kunstig intelligens som læsemakker

Kim Rants har selv studeret på seks forskellige universiteter, har to kandidatgrader, og har desuden undervist studerende fra CBS i over 10 år. Han kender med andre ord udfordringen med generisk undervisning fra begge sider af bordet.

”Da ChatGPT vandt frem, indså jeg hurtigt AI’s potentiale til at revolutionere læring. Den nuværende ‘one-size-fits-all’ model (én underviser til mange studerende red.) har teknisk været umulig at gøre noget ved indtil nu, hvilket er ærgerligt, fordi mange ikke indfrier deres potentiale. Med hvor AI er på vej hen, så ser vi ind i et kæmpe potentiale for at løfte læring på tværs af demografier og samfundsklasser globalt,” siger han.

Alice.tech’s løsning er, at de studerende uploader deres undervisningsmateriale til platformen. Herefter kan den via AI først hjælpe studerende med at forstå materialet igennem noter og dernæst skræddersy opgaver baseret på pensum og den studerendes niveau. Ud fra svarene til øvelserne identificerer Alice.tech den studerendes styrker og svagheder og giver feedback. Har den studerende eksempelvis problemer med bestemte koncepter, er det dem, som platformen kommer til at fokusere på.

”Vi vil supportere studerende gennem hele deres læringsrejse. Når de starter på et fag, kan vi hjælpe med at tage noter og forstå materialet bedre – og når de nærmer sig eksamen, kan vi give målrettede øvelser til at gøre dem klar både fagligt og mentalt. Vi vil gerne gøre god læring simpelt og effektivt,” forklarer Kim Rants.

Løsningen er gjort mulig af de store sprogmodeller som ChatGPT, som hurtigt forstår materialet. Men hele logikken omkring feedback og læring er Alice.tech selv ved at forfine.

”Vi har en underliggende motor af den bedste LLM (Large Language Model red.) på markedet, som i øjeblikket er ChatGPT’s ledende model. Vi er LLM-agnostiske, og har så bygget et tungt lag af vores egen AI ovenpå, hvilket sikrer bedre kvalitet på vores platform og mere indsigtsfuld feedback til den studerende.”

Et paradigmeskifte i undervisningsteknologi

Problemet med den klassiske ”one-size-fits-all” model i undervisningen er veldokumenteret. Studerende er forskellige, men bliver bedt om at lære de samme ting, på den samme måde, og på de samme tidspunkter.

Hidtil har det bare været svært at skræddersy undervisningen i stor skala. Mange har allerede prøvet, at give underviseren værktøjerne til at gøre det, men Alice.tech griber opgaven anderledes an: De starter med den enkelte studerende og bruger kunstig intelligens og dyb viden om læring til at skabe en skræddersyet løsning til de studerende.

”Meget andet Edtech har historisk været lidt kluntet, fordi man har glemt de studerende og i stedet har bygget med institutionerne i fokus. Vi prøver oprigtigt at holde den studerende i fokus og bygge et produkt, som de synes er cool og over tid vil elske. Når det er sagt, så mener vi at vores platform også kan komme underviserne og andre interessenter i uddannelsessystemet til gavn – bl.a. gennem indsigt i de studerendes udfordringer på klasseniveau,” siger Kim Rants.

De store sprogmodeller betyder ikke kun, at undervisningen kan skræddersys til den enkelte elev. Det gør det også nemt at tilbyde løsningen på tværs af sprog.

”Vi ser Danmark som vores sandbox. Vi er helt fokuserede på Danmark lige nu, og vi tror på, at vi skal bevise os her først. Men vi har allerede udenlandske brugere,” siger Kim Rants og fortsætter:

“Med AI tror jeg på, at der bliver færre globale vindere – og vi vil gøre vores for, at én af dem kommer fra Danmark.” – Kim Rants, CEO og stifter af Alice.tech.

”Der kommer til at være et teknologisk skifte i EdTech. Tidligere generationer har haft svært ved at skalere, fordi det var svært at lave content specifikt til hvert universitet og sprog, hvilket også har gjort, at Europa historisk har været underserviceret af EdTechs. Vi fokuserer i stedet på at bygge en avanceret AI-drevet platform, og når den fungerer, så kan man hurtigt skalere på tværs af landegrænser og universiteter. Med AI tror jeg på, at der bliver færre globale vindere – og vi vil gøre vores for, at én af dem kommer fra Danmark.”

Alice.tech går live i september 2024, og håber at runde 1.000 betalende brugere det første år.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY