You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Vækstzoner: Fra finanser til fællesskab – Et co-working space hvor maden spiller en helt central rolle

POP2 blev grundlagt med ét mål for øje, at tilbyde alt, hvad folk har brug for til, at deres virksomheder kan vokse. Det har udartet sig i et lækkert miljø, som stadig har vokseværk.

POP2 blev grundlagt med ét mål for øje, at tilbyde alt, hvad folk har brug for til, at deres virksomheder kan vokse. Det har udartet sig i et lækkert miljø, som stadig har vokseværk.

This post is also available in: English

I det nordlige Aarhus har Morten og Søren Soltveit, Claus Methmann Christensen, og Thomas Jensen transformeret en tidligere forladt datacentral til POP2, et pulserende epicenter for innovation. Navnet, som umiddelbart kan virke gådefuldt, er simpelthen hentet fra stedets adresse: P. O. Pedersens Vej 2. Netop denne enkle og ukomplicerede tilgang har vist sig at have vundet stor popularitet.

Efter at have solgt deres fintech-virksomheder, Quickpay og Clearhaus, omdannede disse fire iværksættere stedet til et dynamisk co-working space. Det huser nu over 20 virksomheder, herunder fintech startups og andre tech-baserede virksomheder som Anyday, Eio Energi, Jysk Energi, Hakio, MyMedCards, Safty, Vibrant, samt en afdeling af Copenhagen Fintech.

I alt tæller POP2 over 20 virksomheder, og der flytter løbende nye ind efterhånden som håndværkerne bliver færdige med renoveringen.

Det, der gør POP2 enestående, er ikke kun dets imponerende størrelse eller de succesfulde virksomheder det rummer, men dets kantine – eller snarere restaurant – som står i centrum for stedets kultur og innovation.

“At kalde det en kantine er nærmest en fornærmelse,” siger Morten Soltveit til Techsavvy.media.

– Stedet har ansat kokke for at skabe måltider, der rivaliserer med restauranter, og det er denne madoplevelse, der fungerer som samlingspunkt og fundament for det unikke miljø, der er blevet skabt her på stedet.

Læs også: Danske fintech-virksomheder slår sig sammen for at indtage Europa – TechSavvy

Den kulinariske filosofi symboliserer POP2’s essens: Et sted, hvor forskelle mødes og forsvinder over et måltid.

“Når vi sidder og spiser, er vi alle bare mennesker. Det er i disse øjeblikke, at ideer opstår og samarbejder begynder. Den enkle og ukomplicerede tilgang har tiltrukket et mangfoldigt udvalg af virksomheder, der beviser, at fremtidens arbejdspladser ikke kun fremmer virksomhedsvækst, men også innovation og samarbejde gennem noget så fundamentalt som mad,” siger Morten og uddyber:

“Netop her, er vi mennesker først. De menneskelige relationer understreger betydningen af de forbindelser, som er hjertet af innovation og vækst.”

POP2 vokser i takt med at renoveringen af datacentralen skrider fremad, og der er udsigt til, at mange flere mennesker skal ud og deltage i de særlige madoplevelser.


Faktaboks: Om bygningen P. O. Pedersens Vej 2

  • POP2 er en forkortelse for P. O. Pedersens Vej 2.
  • Den første bygning blev opført i 1975 af Kommunedata og blev kendt som Kommunedatas Sygehusdatacenter i Skejby.
  • I 1988 blev en større tilbygning opført. Tilbygningen blev tegnet af arkitekterne Friis & Moltke.
  • Kommunedata omdøbte Sygehusdatacenteret til ScandiHealth og solgte selskabet til CSC i år 2000.
  • CSC havde til huse på adressen indtil 2020.
  • POP2 er i alt på 9.000 m2 og kan huse 400-500 medarbejdere i alt.

UGENS STARTUP: