Gennem op- og nedture: Lad os alle sigte efter endnu højere højder!

@sebastian

Startup-livet er aldrig let, men de sidste par år har været særligt hårde. Men økosystemets evne til at vokse og udvikle sig gennem modgang får os til at tro på endnu højere højder i de kommende år.

Startup-livet er aldrig let, men de sidste par år har været særligt hårde. Men økosystemets evne til at vokse og udvikle sig gennem modgang får os til at tro på endnu højere højder i de kommende år.

This post is also available in: English

af Sebastian Kjær (Chefredaktør, TechSavvy.media) & Niels Holst (CEO, Heyfunding.dk)

Det har været et hårdt år for startups og iværksættere. Eller rettere, et par hårde år med den ene krise efter den anden. Men i løbet af det seneste år er konsekvenserne blevet synlige i startup-økosystemet: flere konkurser, selv blandt scaleups, der virkede relativt etablerede, og et mere afventende investormarked.

Heldigvis er et marked i hastig forandring ikke kun en trussel, men også en mulighed, når man er iværksætter. Økosystemets udvikling gennem kriserne har været intet mindre end imponerende: Nye ideer er kommet ud af krisen, store millioninvesteringer bliver igen annonceret hver uge, og nye støtteinitiativer finder hele tiden vej ind i økosystemet.

Betydningen af modstandsdygtigheden i økosystemet kan ikke overvurderes. Det danske startup-økosystem er fortsat med at vokse i løbet af det sidste år. Nye fællesskaber, acceleratorer, netværk, finansieringsmuligheder, investorer og andre initiativer starter op over hele landet.

Økosystemet tiltrækker sig også mere opmærksomhed, både i Danmark og internationalt. Vi tror, det er fordi, vi gør noget særligt. Vi rykker tæt sammen i svære tider. Alle interessenter ønsker at forbedre det danske økosystem og tage det til det næste niveau til fælles bedste. Vi hjælper hinanden, arbejder sammen og deler erfaringer, så vi kan blive ved med at forbedre grobunden for morgendagens giganter.

Husk at bede om hjælp

I vores fælles bestræbelser på at gøre det blomstrende økosystem mere tilgængeligt, er Techsavvy.Media og Heyfunding glade for at kunne præsentere denne anden udgave af “The Guide”. En guide bygget oven på Heyfundings kortlægning af startup-økosystemet og Techsavvys redaktionelle og startup-centrerede ekspertise.

Publikationen skal gøre det lettere for alle at navigere i økosystemet – en slags gule sider for økosystemet med kortlægninger og lister over hundredvis af initiativer kombineret med god historiefortælling. En ting bør stå klart, især for nye iværksættere: Det behøver ikke at være ensomt at opbygge sin startup. Husk at bede om hjælp!

Alle initiativer, organisationer og interessenter er klar til at hjælpe på alle tænkelige måder. Til at vejlede iværksætterne, finansiere og booste deres projekter og bringe de etablerede virksomheder ind for at hjælpe økosystemet med at vokse og trives.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke alle vores venner i økosystemet, som har bidraget til denne publikation. Tro os, når vi siger: Det er fantastisk at se den indsats, omsorg og forskel alle ønsker at gøre – og den pay-it-forward-attitude, der er til stede hver dag.


Om os: TechSavvy

TechSavvy.media er det førende digitale startup-medie i Danmark. Vi har specialiseret os i god historiefortælling fra krydsfeltet mellem teknologi, innovation og forretning. I næsten et årti har vi bragt de seneste nyheder fra det danske startup-landskab, portrætteret de største stjerner og dykket ned i de seneste trends. I det seneste år har vi tilføjet en række branchespecifikke magasiner og professionelle netværksgrupper for at integrere os endnu mere i økosystemet.

Om os: Heyfunding

Heyfunding er en single point of entry-platform til det danske startup-økosystem. Vores mission er at gøre det lettere for alle at navigere i startup-økosystemet. Vores indflydelse er forankret i over et årti med uafhængig forskning og arbejde side om side med mere end 500 interessenter i startup-økosystemet. Vores kortlægning af det danske startup-økosystem er blevet best practice og bruges hver dag på tværs af hele økosystemet.


Fullscreen Mode

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY