You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Jagten på ’den eneste ene’: Hvert år matcher Nordea nordiske startups med stærke investorer 

Mikkel Nielsen, Head of Startup & Growth.
@Redaktionen
Hvert år holder Nordea Startup & Growth skarpe matchmaking events, der sætter interessante startups sammen med stærke investorer og kapitalfonde. Målet er at sikre de bedste vækstvilkår på tværs af økosystemet.
Hvert år holder Nordea Startup & Growth skarpe matchmaking events, der sætter interessante startups sammen med stærke investorer og kapitalfonde. Målet er at sikre de bedste vækstvilkår på tværs af økosystemet.

This post is also available in: English

Det er ikke altid let at finde ‘den eneste ene.’ Hverken i kærlighedslivet eller i startupverdenen, hvor nystartede virksomheder hurtigt kan brænde for mange af de i forvejen knappe ressourcer af på at finde den helt rigtige investor eller kapitalfond.

Det er en af grundene til, at Nordea Startup & Growth har sat sig for at hjælpe startups og scaleups til vækst med unik matchmaking, rådgivning og bankservice. Hvert år afholder banken i banken eventene Nordea Investor Speed Dating og Startup Match, der sætter interessante nordiske startups sammen med stærke engelinvestorer og VC’er.

”Først og fremmest er det vigtigt for os at effektivisere tidsforbruget. Som startup kan man hurtigt komme på ’verdensturné’ i jagten på ekstern kapital og det er en enormt ressourcetung proces, som de fleste stiftere nok hellere ville bruge på at udvikle forretningen. Derfor har vi strømlinet processen,” forklarer Mikkel Kjærulf Nielsen, Head of Nordea Startup & Growth Danmark.

Nordea-enheden screener, rater og udvælger ansøgerne på forhånd. Derefter får investorerne en ultrakort elevatorpitch på 500 anslag, og først, når de har valgt, hvem de vil mødes med og arrangeret et møde, modtager de et længere pitch deck til forberedelse.

”Vi skaber værdi for investorerne ved at give adgang til et nordisk dealflow udover det sædvanlige, som er skarpt sat sammen af høj kvalitet. Det er interessant for rigtig mange nationale og globale VC’er, som generelt kigger mere og mere mod Norden,” fortæller Mikkel Kjærulf Nielsen.


Nordea Startup & Growth

 • Startup Match. Earlystage pitch event i samarbejde med Microsoft for startups. Afholdes 6 gange årligt. 3 gange i København og 3 gange i Aarhus. 7 startups pitcher for erfarne business angels og earlystage VC’er.
 • Nordea Investor Speed Dating. Matchmaking events af 20 minutters møder mellem startups og investorer. Afholdes 4 gange årligt. 2 for seed og 2 for serie A+ (forår og efterår)
 • Forskellige events, tid dato, frekvens og kategori
 • Hvert møde varer 20 minutter, hvor investorer og stiftere finder ud af, om der et fælles fodslag at tale videre om. 
 • Tilmeld dig her: Startup Match og Nordea Investor Speed Dating

Kun relevante samtaler

En af succeshistorierne fra Nordeas initiativer er det danske startup Klimate; en avanceret markedsplads, der vil gøre det nemt og gennemskueligt at fjerne CO2 fra atmosfæren gennem såkaldte ”carbon purchase agreements.” Klimate deltog i foråret 2022 med et ønske om at finde ekstern kapital til at sætte strøm til virksomhedens grønne vækst.

”Det har spillet en væsentlig rolle under vores fundraising. Vi har fortsat produktive dialoger med alle de fonde, vi mødte under det seneste matchmaking event. De hører til blandt de mest kvalificerede og relevante partnere i forbindelse med vores nuværende fundraising,” forklarer Katja Grothe-Eberhardt, der er medstifter og CEO i Klimate. 

 Nordeas matchmakingevents er for alle. Også for de virksomheder, der ikke er kunder i banken. Netop derfor er det en oplagt chance for de fleste startups på udkig efter investorer, mener Katja Grothe-Eberhardt.

”Det er en unik mulighed for at møde velinformerede og interesserede fonde på en effektiv og organiseret måde. Desuden introducerede eventet os for flere fonde, som vi ikke selv havde identificeret, men som kom ind på vores radar som potentielle investorer efter vores deltagelse. Nordeas matchmakingevents giver startups en uvurderlig platform for at møde potentielle investorer,” forklarer hun.


Nordea Startup & Growth

 • En rundspørge blandt de deltagende startups hos Nordea Startup & Growth viser, at cirka 66 procent får opfølgende møder med investorer og fonde, mens 57 procent af dem enten var tæt på eller allerede havde gennemført den målsatte investeringsrunde.
 • Siden vinter 2020 og til og med i dag har Nordea afholdt 2000 møder med over 700 deltagende startups
 • 92 % af de udvalgte får minimum ét møde og rekorden er 18 møder
 • I forbindelse med Slush i Helsinki leder Nordea S&G lige nu efter scaleups der søger mellem 15 – 200 mio euroes (series B+C).
 • Tilmeld dig her

Norden er langt – men kan nå længere

Norge, Danmark, Sverige og Finland har hver især styrker og svagheder på startup-fronten. Derfor er det en fordel at være lokalt forankret på tværs af hele Norden, sådan som det er tilfældet for Nordens største bank Nordea, og det er en af årsagerne til, at Nordeas events skaber værdi for både startups og investorer, mener Mikkel Kjærulf Nielsen.

”Norden har nogle individuelt stærke økosystemer, men fordi Nordea er lokale i alle lande, binder vi hele overblikket sammen. Hvor er der muligheder for at blive inspireret, hvem er stærke hvor? Den nordiske position drager vi fordel af,” forklarer han.

Siden Nordea Startup & Growth kastede sig ud i matchmaking i vinteren 2020, har de afholdt i alt 20 events med over 1.700 ansøgere, 700 deltagende startups, 700 investorer og mere end 2.000 1-1 møder. Og banken i banken har ingen intention om at sænke farten.

”Vi vil være med til at skabe de næste nordiske erhvervssucceser. Det betyder, at vi vil blive ved med at gøre en forskel for dem, der har potentialet til at lykkes på en meget stor skala,” siger Mikkel Kjærulf Nielsen.

I forbindelse med Slush i Helsinki leder Nordea S&G lige nu efter scaleups, der søger mellem 15 – 200 mio euroes (series B+C), hvor banken vil afholde møderne fysisk på konferencen.


 • Den 27. september er der NISD for Serie A+ og ansøgningsfristen er 6/9. 
 • Den 1. November er det NISD for seed stage. Deadline 11/10. 
 • Den 30. november har vi NISD VIP fysisk til Slush i Helsinki for Series B-D (fra 10 mEUR). Kontakt mig for interesse. 
 • Den 14. november har vi earlystage (Starup Match) i Aarhus. Deadline 25/10. 

FLERE FRA COMMUNITY