You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Delivery Hero, Hungry.dk, IPO

Just Eat-konkurrent står bag den største, tyske tech-IPO i tre år

@simone

Madleverings-platformen Delivery Hero med base i Tyskland blev fredag børsnoteret i Frankfurt. Og med en markedsværdi på 4,4 milliarder euro er det den største tyske tech-notering i tre år – og tyskeren har både bånd til Sverige og Danmark.

Fredag morgen noteredes tyske Delivery Hero på børsen i Frankfurt. Noteringen kan indbringe virksomheden 996 millioner euro, svarende til 7,4 milliarder kroner, da kursen blev fastsat til 25,50 euro pr. aktie. Det giver Delivery Hero en markedsværdi på 4,4 milliarder euro, skriver Bloomberg.

Den svenske CEO tjener godt på børsnotering

Men der er også grund til glæde i Sverige. Her kommer nemlig Delivery Heros CEO, Niklas Östberg fra. Delivery Hero blev gundlagt i 2011 i Berlin og har siden udvidet til 40 lande. Niklas Östberg grundlagde i midten af 2000 Pizza.nu, der i et samarbejde med Onlinepizza blev opkøbt af Delivery Hero.

Det gav en pæn pose penge til stifterne, som nu også får del i, hvad der er blevet den største tyske tech-notering i tre år. Ifølge Breakit.se har Niklas Östbergs aktier og optioner nu en markedsværdi på næsten 450 millioner svenske kroner, svarende til knap 347 millioner dansker kroner.

Delivery Hero har også bånd til det danske madmarked

Men den tyske Just Eat-rival har faktisk også bånd til Danmark. Udover at have opkøbt tjenester som Foodora og Foodpanda har Delivery Hero også en ejerandel i danske Hungry.dk.

Læs også: Hungry.dk får tocifret millionbeløb fra udenlandsk madtjeneste

Det har de har siden 2013, hvor DeliveryHero blev minority shareholders i Hungry.dk, og fik en andel af selskabet mod en licensaftale på deres tekniske platform, som Hungry stadig drives på. I marts i år investerede Delivery Hero så yderligere 30 millioner kroner i Hungry.dk på grund af en fordobling af bundlinjen og Hungrys udvikling, skrev stifter Morten Larsen i et Facebook-opslag.

Børsnotering skal forhåbentlig inspirere flere tyske stiftere

Den succesfulde børsnotering står nu som eksempel for andre tyske startups, siger Eric Leupold, head of IPO i Deutsche Boerse til Bloomberg. Der har nemlig ikke været mange af sin slags, men med Rocket, Zalando og Delivery Hero er der bevis for andre stiftere, at det kan lykkes.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY