Lønsystemet Salary solgt til dansk fintech-komet

Rico Andersens (t.v.) selskab Ageras Group har overtaget selskabet Salary, som Brian Brorsbøl er direktør for.

Det hurtigtvoksende fintech-konglomerat Ageras overtager lønsystemet Salary for et større tocifret millionbeløb.

Det hurtigtvoksende fintech-konglomerat Ageras overtager lønsystemet Salary for et større tocifret millionbeløb.

Ageras Group har tidligere indlemmet regnskabsprogrammer Tellow og Billy i familien, og nu har de også købt det unge, danske lønsystem Salary for et stort, tocifret millionbeløb. Og ifølge Werner Valeur, som personligt har investeret to millioner kroner i Salary inden virksomheden blev solgt, var både timingen og køberen helt rigtig.

”I Salary stod vi nemlig midt i et vadested: Enten skulle vi rejse penge og gå venture capital-vejen, eller også skulle vi sælge virksomheden. Vi valgte det sidste, således at det eksekverende founderteam kunne belønnes fremover, samtidig med at alle hidtidige ejere kunne købes helt ud på det nuværende værdigrundlag. Derfor ejer Ageras Group nu Salary 100 procent,” siger Werner Valeur.

Serieiværksætteren var også en del af Billy, og det bliver altså anden gang, at Ageras køber et selskab, som Werner Valeur er involveret i. Derfor kunne aftalen også handles på plads på bare én uge – selvom der ifølge Werner Valeur var flere bejlere til at købe lønsystemet.

Werner Valeur. Foto: Frank Lohman

Forsætter vækstrejsen

Da Salary blev stiftet for fem år siden, var det som en ny, seriøs udfordrer på markedet for digitale lønsystemer. Startuppet blev da også de første til at lade medarbejdere få udbetalt løn på dagsbasis, og også de første til at klare nul-indberetning uden at de selvstændige skulle af med et gebyr.

Selskabet, der primært henvender sig til små- og mellemstore virksomheder, har de seneste to år oplevet kraftig vækst. Kundebasen er vokset fra 3.000 til mere end 7.000. Og den vækst skal ifølge adm. direktør Brian Brorsbøl fortsætte under de nye ejere.

“Vi har de seneste to år opbygget en stærk forretning og går nu ind i en meget spændende næste fase af vores vækstrejse. Med salget til Ageras Group får Salary et solidt bagland og et langsigtet hjem, der med vores strategi kan understøtte den fremtidige vækst og løfte virksomheden til næste niveau,” siger han.

Selvom Ageras nu har overtaget selskabet fortsætter kerneteamet – inklusiv direktør og de to medstiftere Thomas Qvist og Kean Pedersen – med at udvikle det automatiserede lønsystem.

Serieiværksætterens femte exit

Salget af Salary er ikke det første for serieiværksætteren Werner Valeur. I 2019 solgte han regnskabsprogrammet Billy hele to gange – først den amerikanske del og dernæst den danske del til netop Ageras. Derudover han han solgt to mindre virksomheder tidligere i karrieren, hvilket gør salget af Salary til hans femte exit.

Læs også: Toke Kruse sælger Billy – for anden gang i år

”Det ville være en overdrivelse at sige, at salg af virksomheder er blevet hverdag for mig, men jeg har nu prøvet det så mange gange, at hele salgsprocessen blev overstået på én uge. For mig er det en ny rekord, og det har kun kunnet lade sig gøre med et totalt afklaret founderteam, en gennemstruktureret virksomhed og en køber, som jeg havde handlet med før,” siger Werner Valeur.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY