You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Maritimt startup rejser millioninvestering og får kendt iværksætter med ombord

@Erik

Det maritime startup Searine, der udvikler et elektrisk og mere bæredygtigt sejlsystem, har fået både kapital og erfarne iværksætterkræfter med ombord. Nu er ambitionen at lancere løsningen på på markedet i 2025.

Det maritime startup Searine, der udvikler et elektrisk og mere bæredygtigt sejlsystem, har fået både kapital og erfarne iværksætterkræfter med ombord. Nu er ambitionen at lancere løsningen på på markedet i 2025.

Det maritime startup Searine, der er i færd med at udvikle et elektrisk og mere bæredygtigt sejlsystem, har fået både kapital og nye kræfter med ombord.

Læs også: Sidste år børsnoterede succes-stifter sit livsværk: Nu kaster han sig ind i klimakampen som investor

Saltvandsindsprøjtningen kommer i form af en tocifret millioninvestering fra den kendte iværksætter, Jacob Jelsing, der for nyligt også tiltrådte som bestyrelsesformand i Searine. Han er medstifter af den børsnoterede biotekvirksomhed Gubra, samt stifter af holdingselskabet Change Ventures, som er den officielle afsender på investeringen.

Jelsing slutter sig til Kim Madsen, virksomhedens anden investor, der til dagligt fungerer som virksomhedsejer i Searine.

“Jeg har et stort ønske om at hjælpe og assistere de ildsjæle og firmaer, som arbejder for en mere bæredygtig fremtid. Og det gør Searine. Derudover er det en personlig sag, som jeg brænder dybt for,” forklarer Jacob Jelsing. Han fortsætter:

“Som sejler, havbiolog, og klimaaktivist piner det mig at se en sejlindustri, hvor mere end 99 procent af flåden er drevet med fossile brændstoffer. Searines system tilbyder også en række unikke funktioner, som jeg mener vil kunne revolutionere sejlindustrien og forbedre sejloplevelsen markant.”

Massive klimabesparelser

Den friske kapital skal bruges til at videreudvikle Searines elektriske sejlsystem, som består af en 360-graders drejelig propel og systemet kan genoplades ved hjælp af propellen.

Derudover kan startuppets AI-styrede system assistere med ruteplanlægning i forhold til vejrforhold, afstand, opladning og trafik. Det betyder, at CO2-udledningen reduceres markant sammenlignet med traditionelle dieselmotorer.

“Denne investering markerer et afgørende skridt fremad og vil accelerere vores virksomhed. Jeg er glad og stolt over at have to så erfarne sejlere og forretningsmænd med ombord, som med deres specialiserede viden vil kunne hjælpe virksomheden hurtigt fremad og hermed fremskynde udviklingen til gavn for klimaet, havmiljøet og sejlerne,” forklarer Anders Hovmøller, grundlægger og administrerende direktør for Searine.

Ved opladning i havnen er udledningen, ifølge Searine, estimeret til 106 gram Per sømil sammenlignet med op mod 10-14 gange så meget ved en dieselmotor.

I dag huser Searine ti medarbejdere og forventes at komme på markedet i løbet af 2025.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY