De såkaldt mobile kollaborative robotter, eller cobots, er skabt til at automatisere komplekse processer som palletering og betjening af industrimaskiner, og en af de store virksomheder på cobot-markedet er fynske Mobile Industrial Robots.
Nu har Odense-selskabet lanceret en ny cobot med navnet MC600, der er i stand til at løfte op til hele 600 kg – svarende til en fuldvoksen kodiakbjørn, der er den største bjørneart.
Den nye cobot er udviklet med udgangspunkt i deres tidligere succes, MC250, der, som man måske kan gætte, er i stand til løfte op til 250 kg. Den nye enhed er således i stand til at løfte tungere emner, men er også mere præcis og kan køre i længere tid.
Robotten bruger den autonome mobile robot (AMR) MiR600 som base og en UR20/UR30-cobot fra søsterselskabet Universal Robots, og at løsningen er baseret på eksisterende teknologi, gør den både mere sikker og gennemtestet, ifølge virksomheden selv.
“Ved at integrere ‘benene’ på en mobil robot med ‘armen’ fra en cobot, fungerer MC600 som ét driftssikkert system, der er klar til at gå i gang med en række forskellige automatiseringsopgaver. Dermed får virksomhederne en gennemtestet, skalerbar og fuldt supporteret løsning, i modsætning til de eksperimentelle humanoide robotter og specialdesignede mobile cobotter, der langt fra er klar til industrielt brug,” udtaler Jean-Pierre Hathout, administrerende direktør hos Mobile Industrial Robots, i en pressemeddelelse.
Tæt samarbejde og stor efterspørgsel
Den stigende efterspørgsel forventes at få markedet inden for mobile cobots til at øge væksten globalt med 46 % i 2023, og det er en efterspørgsel, de er klar til at imødekomme hos Mobile Industrial Robots, ifølge Jean-Pierre Hathout.
Det er dog kun muligt at imødekomme efterspørgslen på grund af samarbejdet med Universal Robots, som Mobile Industrial Robots deler ejeren Teradyne Robotics med.
Hos moderselskabet mener man netop, at samarbejdet gør det muligt at opfylde deres kunders mange unikke behov.
“Den mindre MC250 har vist sig at være særligt populær til produktion af halvledere og andre lette fremstillingsopgaver, men der har været en klar efterspørgsel efter en mobil cobot, der kunne håndtere tungere fremstillingsapplikationer. MC600 opfylder disse krav og er endnu et eksempel på, hvordan vi konsekvent tilbyder kunder den fleksibilitet, sikkerhed og effektivitet, der opfylder deres unikke automatiseringsbehov,” siger Ujjwal Kumar, Group President hos Teradyne Robotics.