You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Rising Star: En ny angel med fokus på det brede økosystem

Sådan så det ud, da Louise Rindom fik overrakt prisen som “Rising Star” til DanBans årsmøde. Foto: Faarehyrden

Louise Rindom har både erfaring fra det tunge ervhervsliv og fra scaleup-fyrtårnet Pleo. Som ny business angel ønsker hun at bringe noget nyt til angel-gerningen.

Louise Rindom har både erfaring fra det tunge ervhervsliv og fra scaleup-fyrtårnet Pleo. Som ny business angel ønsker hun at bringe noget nyt til angel-gerningen.

This post is also available in: English

Når engleinvestorer sætter penge i startups, er det ikke kun for at gøre en god handel. Det er det også, men ofte handler det også om at give tilbage i form af erfaring og kapital, som typisk er opbygget gennem en lang erhvervskarriere.

Nogenlunde sådan begynder forhistorien også for Louise Rindom, der tidligere i år blevet kåret som “Rising Star” i business angel netværket DanBAN: Hun har en konsulentkarriere bag sig, som spænder fra internationale konsulenthuse til store corporate-selskaber.

Men derfra kommer hun også med en anderledes erfaring. Ikke bare fordi hun er kvinde i en branche, hvor den gennemsnitlige business angel er en 54-årig mand. Men fordi hun har set og lært indefra, hvad der skal til for at skabe en enhjørning, da hun er gift med medstifteren og CEO’en af fintech-unicornen Pleo.

“Nu har vi lavet syv investeringer. Jeg bruger størstedelen af min tid på det, og det der driver mig er, at kunne arbejde sammen med de her super, super passionerede og dygtige teams. At være med til at hjælpe dem of the ground – give nogle af de erfaringer videre, som vi selv har gjort os i vores familie-scaleup,” siger Louise Rindom.

En ny type angel

Fellow Business Angels have pointed to Louise as a Raising Star for her activity over the past years. They highlight how she gives back to the Ecosystem, reinvests from the family fortune and spreads her investments in everything from early startups to A rounds and in VCs.

De seneste tre år har hun brugt sin tid som investor. Og hun kommer med en stor respekt for det investor-økosystem, der allerede er skabt. Men også med et ønske om at tilføre noget nyt.

”I økosystemsperspektiv er der mange forskellige indgangsvinkler til at investere. Nogen har været med fra starten, og har bygget en masse op. Og så er der nogen af nyere dato – inklusiv mig selv – som har nyere erfaring og kommer og repræsenterer noget andet og noget nyt,” siger Louise Rindom.

Og når hun taler om nye veje, handler det ikke så meget om at maksimere return on investment. Istedet går snakken mod det økosystem, hun selv lige har været involveret i gennem Pleo, og hvordan man styrker det bedst muligt.

”Startup-økosystem er det, vi alle sammen skal leve af going forward. Derfor skal de gode ideer have de bedste vilkår for at leve. Det handler jo lige så meget om, hvordan vi kan blive endnu bedre og endnu mere konkurrencedytige, når vi kigger internationalt. Hvorfor skal man vælge at skalere en succesfuld case ud af Danmark?,” spørger hun.

Flere mixed teams

Diversity takes up a lot of space in Rindom’s investments, where mixed teams are particularly to be found among the investments.

“Vi mangler stadig at blive meget bedre til at tænke i, hvordan man sætter et system op, så vi undgår indbyggede bias. Det er ikke fordi, der er noget mere galt i Danmark end andre steder. Det har bare været en vigtig agenda – og jeg vil gerne gøre hvad jeg kan, for at skube tingene i den rigtige retning,” siger Louise Rindom.

Det betyder ikke, at hun eksklusivt interesserer sig for female founders. Men hun tror på, at det gør en stor forskel, hvis forskellige køn, aldre og baggrunde er repræsenteret.

”Vi er noget helt vildt langt. Men der er stadig rigtig mange muligheder, hvor vi kan gøre tingene bedre.”

FLERE FRA COMMUNITY