RUC og Aarhus Universitet gør alt, hvad de kan for at fremme og opmuntre studerende og forskere til at forfølge deres startup-drømme. Og det er noget, både Coana, en IT-løsning der optimerer softwareudvikling og Work/dPlays Aps, en udvikler af arbejdsrelaterede sprogspil, har nydt godt af.
Denne artikel er udgivet i samarbejde med Digital Tech Summit.
Coana, Benjamin Barslev Nielsen (AU) og Martin Torp (AU)
Hvad arbejder I med i jeres startup?
Moderne software bygges ved at kombinere komponenter, hvilket ofte kan spare meget tid, når eksisterende komponenter kan genbruges i nye applikationer.
Disse komponenter udkommer løbende i nye versioner, men det er en tidskrævende og fejlbehæftet proces at opdatere. Derfor har vi udviklet et værktøj, der hjælper med opdateringsprocessen, således at den kan gennemføres hurtigere og med en lavere fejlrate.
Læs også: Sådan hjælper universiteterne de studerende med at forløse iværksætterdrømmen: KU og AAU
Hvad er jeres uddannelsesbaggrund?
Benjamin og jeg (Martin) har begge skrevet PhD i datalogi, hvor vi har arbejdet med programanalyse af JavaScript, hvilket også udgør grundstenen i vores startup.
Hvordan har The Kitchen (AU) hjulpet jer?
The Kitchen og vores tilknyttede forretningsudvikler Steen Villadsen har været en stor hjælp på mange fronter: De har hjulpet os med at finde en co-founder (Anders Søndergaard), som kommer med en baggrund som erfaren iværksætter og derfor øger chancerne for at Coana bliver en success betydeligt; De har tilbudt kurser i blandt andet pitching for investorere. De har været behjælpelige med at finde forskellige funding muligheder, der har sikret, at vores startup har fået en rigtig god start.
Work/dPlays Aps, Louise Tranekjær (RUC) og David Karpantschof (partner i PortaPlay)
Hvad arbejder I med i jeres startup?
I Work/d Plays udvikler vi digitale, brancherettede sproglæringsspil til arbejdspladser med medarbejdere, der har svært ved at forstå dansk. De giver en motiverende, sproglig opkvalificering og er bygget op omkring specifikke arbejdsfunktioner, så brugeren altid træder ind i omgiver, vedkommende arbejder med. På den måde træner spillet ordforråd gennem sproglige instrukser og koblinger mellem ord og objekter.
Hvad er jeres uddannelsesbaggrund?
Jeg er lektor i Kulturmødestudier ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på RUC og leder af forskningsgruppen Sprog og Læring
Hvordan har RUCs Open Entreprenuership-initiativ hjulpet jer?
Open entrepreneurship har været inde over ansøgningsprocesser, videreudvikling af idéen og sparring omkring, hvordan jeg som forsker kunne få frigivet ophavsrettigheder fra RUC. Det er altid kompliceret, når man som forsker vil udvikle noget, der skal kommercialiseres, og der var det rart at have specialister i de juridiske og forretningsmæssige aspekter med indover.
Så har de understøttet virksomheden ved at hjælpe med at skærpe og fastlægge udviklingsvejen og givet masser af input til forretningsmodeller, pitch deckEt pitch deck er en iværksætters visuelle pitch til investorer. Det afslører klart og tydeligt problemet, løsningen, markedet, teamet og økonomien med det ... More osv – de ting som os forskere ofte har svært ved.
Hør mere om startupsenes historie på Digital Tech Summit d. 25-26 oktober i Bella Centeret i København.