Særligt praktikforløb blev startskuddet for spilstudiet CinderCat Games

@Redaktionen

Computerspillet “Glum: A Wicked Misadventure” er fyldt med humor, men som virksomhed er CinderCat Games dybt seriøse. En virksomhed og en struktur som opstod under et særligt praktikforløb på tværs af uddannelser.

Computerspillet “Glum: A Wicked Misadventure” er fyldt med humor, men som virksomhed er CinderCat Games dybt seriøse. En virksomhed og en struktur som opstod under et særligt praktikforløb på tværs af uddannelser.

This post is also available in: English

En høne står stilfærdigt og pikker i jorden på en middelalderlig markedsplads. Inden den ud af det blå får et ordentlig los af en bestøvlet fod, som sender den på en flyvetur gennem luften. Og så går der ellers Benny Hill i den: Fra førstepersons perspektiv knalder den bestøvlede fod til riddere i rustning, eksploderende pølser og diverse torturredskaber.

Videoen er optaget i computerspillet “Glum:  A Wicked Misadventure”, som det aalborgensiske spilstudio CinderCat Games er i gang med som sin første udgivelse.

“Vi er et forholdsvis nyt spilstudie. Vi er otte, der arbejder fuld tid på at lave det første spil, Glum, som er et action-adventure spil om en goblin, der har en magisk støvle. Vi kalder det en first-person booter (ordspil på spilgrebet first-person shooter red.),” forklarer Sebastian Bendt Sørensen, CEO & Co-Founder af CinderCat Games.

“Det er et meget komisk og humoristisk spil. Men som virksomhed tager vi os selv meget, meget seriøst”.

Opstod under praktikforhold

Virksomheden CinderCat Games opstod ud af et praktikforløb under Det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning (DADIU). Et forløb hvor studerende mødes på kryds og tværs af uddannelser i hold på 10-20 studerende skal simulere spilstudie over fire måneder.

”For os er der en direkte korrelation mellem at gå på DADIU – og så at starte et spilstartup. Her mødte vi ligesindede og kunne hurtigt mærke, om der var noget at arbejde videre på fuldtid efter studiet, fordi forløbet er så intenst,” siger Sebastian Bendt Sørensen.

Selv gik han under forløbet på uddannelsen Interaktive Digitale Medier på Aalborg Universitet, men blev sat sammen med studerende fra blandt andet Medialogi i Aalborg og Lyddesign i Aarhus. Og for de studerende blev generalprøven på at drive virksomhed så god, at de sidste efterår havde samlet et holdet til en egentlig virksomhed, der kunne oprette et CVR-nummer sammen.

Et spil og en bæredygtig virksomhed

Medarbejderne i CinderCat Games har kun været fuld tid i virksomheden siden de blev færdige med studierne forrige sommer. Alligevel er de kommet så langt med deres første spil, at de har fået den første investering, støtte fra innovationsfonden og har udviklet en demo af spillet, som skal bruges til at rejse flere penge til udviklingen. For selvom hele stifter-holdet i høj grad brænder for deres første computerspil, tager de også selve virksomhedsdriften meget seriøst.

”Med biotech og med gaming er der meget, der skal betales up front, før man ser produktet. Det er vigtigt, at vi også har styr på forretningen. Derfor har vi sideløbende meldt os ind i forskellige startup-programmer – blandt andet under AAU – for at få styr på det fundamentale i at drive et startup,” forklarer Sebastian Bendt Sørensen og fortsætter:

“Derfor har vi faktisk tænkt struktur og at bygge en virksomhed fra start. Vi er meget mere business mindede i forhold til, hvordan vi skal udvikle os. Det er ikke kun et spil vi laver – det er også en virksomhed.”


Fakta: Mød CinderCat Games – og 7 andre, lovende startups på Digital Tech Summit:

De otte universiteter har hver udvalgt ét startup, som inviteret til at pitche deres løsning på årets Digital Tech Summit d.8.-9. November. CinderCat Games er udvalgt som repræsentant for Aalborg Universitet.


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY