You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Startup Weekend: “Jeg blev grebet af iværksætteri, da jeg mødte kreative mennesker, som turde se verden på en anderledes måde”

Den erfarne iværksætter, mentor og facilitator Réginald Bein-Aimé skal guide deltagerne sikkert igennem Startup Weekend i Aarhus, der starter i dag. Han håber, at det bliver en weekend fyldt med tankevækkende oplevelser og kreative, vilde ideer.

Den erfarne iværksætter, mentor og facilitator Réginald Bein-Aimé skal guide deltagerne sikkert igennem Startup Weekend i Aarhus, der starter i dag. Han håber, at det bliver en weekend fyldt med tankevækkende oplevelser og kreative, vilde ideer.

This post is also available in: English

I dag, fredag den 27. september skyder Startup Aarhus i samarbejde med amerikanske Techstars gang i et vildt 54-timers hackaton – Startup Weekend – hvor spirende iværksættere skal pitche og udvikle startups helt fra bunden. Til at styre hele showet kommer den erfarne schweiziske mentor og event-facilitator Réginald Bein-Aimé. TechSavvy fangede ham til en snak forud for Startup Weekend 2024. 

Læs også: Hæsblæsende Startup-event kommer til Aarhus: “Vi skal sikre den næste generation af seje startups” – TechSavvy

Med base i Genéve har Réginald Bein-Aimé altid har haft fokus på at hjælpe iværksættere. I starten af sin karriere arbejdede han egentligt ikke med startups. Hans arbejde bestod primært i at tilbyde brandingtjenester eller produktudvikling. I 2012 startede han sin egen virksomhed, en servicevirksomhed i Genève, som primært henvendte sig til små og mellemstore virksomheder. For at tiltrække opmærksomhed om virksomheden lancerede de et event – Fuck Up Nights. Her delte iværksættere deres historier om fiaskoer, og hvordan de overvandt dem. Det var et nyt koncept, som gjorde ham kendt i økosystemet og åbnede dørene til et startup-miljøet, der elsker meetups og events.

Nærmest samtidig havde en af hans venner importeret konceptet Startup Weekend til Schweiz, og i 2017 blev Réginald Bein-Aimé tilknyttet som mentor, da han allerede var involveret i forskellige accelerationsprogrammer og hackathons. Han blev straks fanget af ideen. Efter et par år som mentor, begyndte han blev han facilitator til Startup Weekends rundt omkring i lokale økosystemer i hjemlandet Schweiz.

Hvad begejstrer dig ved startups og iværksættere?

Da jeg startede på universitetet, var jeg med til at hjælpe iværksættere og virksomhedsejere ved at tilbyde tjenester som markedsundersøgelser. Jeg elskede at være tæt på kreative mennesker – mennesker med store visioner, ofte vilde visioner – og hjælpe dem med at udvikle deres idéer.

I starten tænkte jeg, at jeg nok var mere egnet til en corporate karriere, men langsomt indså jeg, at jeg brændte for iværksætteri. Jeg ville være den platform, som andre kunne bruge til at lancere deres egne projekter. Det var virkelig her, jeg blev grebet af iværksætteri, da jeg mødte så mange forskellige og kreative mennesker, som turde se verden på en anderledes måde.

Hvad er det bedste ved konceptet Startup Weekend?

Jeg startede faktisk med at deltage i hackathons, før jeg blev involveret i Startup Weekend, og først troede jeg, det var det samme. Men jeg lærte hurtigt, at Startup Weekend handler meget om læring. Det er en kontrolleret oplevelse, hvor deltagerne kan simulere, hvad det vil sige at være iværksætter, men uden de store risici. Det er som en spilversion af virkeligheden, hvor deltagerne får mad, vejledning og mulighed for at interagere med andre grundlæggere og mentorer.

Hvad er din rolle som facilitator under Startup Weekend?

Min rolle som facilitator er at guide deltagerne igennem hele weekenden. Jeg skal sørge for, at de forstår reglerne, og hvad der forventes af dem. Fredag handler det om at få så mange ideer som muligt frem, og så skal deltagerne stemme om, hvilke ideer der skal arbejdes videre med. Lørdag handler om at arbejde med idéerne og modtage feedback fra mentorerne. Min opgave er at sørge for, at ingen bliver demotiveret af feedbacken og at holde alles motivation høj. Søndag handler om at få deltagerne til at pitche deres ideer, og jeg sørger for, at de er klar til at præsentere dem på scenen.

Hvordan blev du facilitator på Startup Weekend i Aarhus?

I år var mit store mål at facilitere et event i udlandet. Da muligheden i Aarhus dukkede op, ansøgte jeg med det samme. Jeg er stor fan af Danmark, så det føltes som om stjernerne stod rigtigt, og jeg blev udvalgt. Så nu skal jeg bruge en weekend på at facilitere potentielle startups i Danmark. Jeg har ikke deltaget i en startup weekend uden for Schweiz før.

Hvordan får deltagerne mest ud af Startup Weekend?

Det vigtigste er, at de bliver på stedet og er villige til at interagere. Det er en del af oplevelsen at tale med mentorerne og de andre deltagere. Mange undervurderer vigtigheden af netværk, og det er noget, de virkelig kan få ud af en weekend som denne. Hvis de engagerer sig fuldt ud i de 54 timer Startup Weekend varer, kan de lære utroligt meget og få uvurderlige kontakter.

Hvad kan koncepter som Startup Weekend gøre for lokale økosystemer?

Et event som dette hjælper med at samle økosystemet, uanset hvor lille det er. Der er mange forskellige roller – deltagere, arrangører, frivillige, mentorer og jurymedlemmer – som alle spiller en vigtig rolle. Det er også en måde at få nye ideer frem på og skabe fællesskab i iværksættermiljøet. Jeg synes, det er en fantastisk mulighed for at se, hvor folk står i forhold til iværksætterkulturen, og det giver et øjebliksbillede af, hvor teknologisk kompetente folk er.

Hvad er dit forhold til startups i Danmark og resten af Norden?

Selvom jeg ikke har deltaget i en Startup Weekend i Norden endnu, har jeg alligevel været involveret i nordiske startups på forskellige måder. Jeg har eksempelvis deltaget i en inkubator-accelerator i Stavanger i Norge, og jeg har også deltaget som mentor i en af Techstars’ acceleratorer i Stockholm. Jeg har tidligere coachet forskellige nordiske startups. Så på forskellige måder har jeg en tilknytning og en indsigt i nordiske økosystemer.

Hvad er dine forventninger til Startup Weekend i Aarhus?

Min forventning er, at deltagerne har det sjovt og får nogle tankevækkende oplevelser. Jeg vil have, at de går derfra med en følelse af, at de har lært noget nyt, og at de kan tage de redskaber, de har fået, med sig videre. Hvis de får den følelse, så har weekenden været en succes.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY