You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Tung og grøn løsning til datacentre vinder 75.000 i hardware-konkurrence på TechBBQ

@sebastian

Sejren i pitching-konkurrencen overraskede stifteren af deep tech startuppet Phanofi – men er et glædeligt rygstød mod yderligere tre års udvikling, som skal sænke energiforbruget i datacentre.

Sejren i pitching-konkurrencen overraskede stifteren af deep tech startuppet Phanofi – men er et glædeligt rygstød mod yderligere tre års udvikling, som skal sænke energiforbruget i datacentre.

This post is also available in: English

I finalefeltet havde stifterne af seks hardware-startups hver tre minutter til at overbevise juryen om, at de skulle løbe med førstepladsen og checken på 75.000 kroner i pitch-konkurrencen på årets TechBBQ, som blev afholdt i samarbejde med Solidworks.

Og da Phanofi blev annonceret som vinder, var Hitesh Kumar Sahoo både glad og overrasket over at modtage den store check sammen med medstifter og CTO Dagmawi Alemayehu.

“Det er en overraskelse! På forhånd sagde jeg til min medstifter: Glem alt om prisen. Vi rejser vores første kapitalrunde fra private investorer i løbet af de næste par måneder, så jeg er meget fokuseret på det. Og det her var en mulighed for at pitche til investorer. Men anerkendelsen, som prisen er, hjælper helt sikkert,” siger Hitesh Kumar Sahoo.


De seks finalister i pitchin-konkurrencen for hardware-startups:

  • Cardiomo – Ksenia Belkina, Founder and CEO
  • Simplewire- Sasha Beck, CEO
  • Terra Waste – Aija Pope, the CEO & Co-founder
  • BeeSage – Ru Wikmann, CEO & Co-founder
  • Phanofi – Hitesh Kumar Sahoo , CEO
  • Anemo Robotics – Nejc Novak, CEO

Grønnere datacentre

Den eksponentielle vækst i data giver et eksponentielt behov for datacentre. Datacentre som forventes at forbruge 13-15 procent af verdens energi inden længe. Og det er netop energiforbruget i datacentre, som Phanofi ønsker at reducere med deres opfindelse.

“Vi bygger bæredygtige interconnect-løsninger til datacentre. Det er et kritisk stykke udstyr, der skal være grønt, og vi kan gøre det 40 procent mere effektivt med hensyn til strømforbrug,” forklarer Hitesh Kumar Sahoo.

Løsningen fra Phanofi adresserer behovet for både energieffektiv og highspeed intradata forbindelser i datacentret. Et både dybt specialiseret og utrolig research-intensivt projekt, som kan spare datacentrene penge i energiforbrog og køling, når løsningen rammer markedet.

“Det, vores opfindelse har gjort, er at gøre dyr teknologi tilgængelig i datacentre. Vi reducerer kompleksiteten, og strømforbruget går ned. Det er et meget kompliceret lille stykke udstyr,” siger Hitesh Kumar Sahoo.

Lang vej til markedet

Phanofi tog sin spæde start på DTU i 2020, hvor Hitesh Kumar Sahoo og Dagmawi Alemayehu begge var postdocs på Department of Electrical and Photonics Engineering. Her blev metoden opfundet og patenteret. Siden har de to brugt tiden i laboratoriet på at udvikle teknologien. Og der er stadig meget udvikling, før produktet er klar til markedet.

“Det er meget dyb teknologi. I 2026 vil vi begynde de første omfattende tests me kunder. Datacentre ønsker ikke at miste data eller have nedetid. Det er meget ingeniørarbejde, og det er derfor, det tager lang tid at komme på markedet,” siger Hitesh Kumar Sahoo.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY