You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup mærker en efterspørgsel, ”der er for stor til bare at bootstrappe”

Stifterne bag Ordeno. Fra venstre: Anders W. Pedersen, Kasper Møldrup Fuglsang, Peter Bo Madsen og Peder Skovlunden Pedersen. Foto: Hippo Productions

Alt tegner godt for startuppet Ordeno.io, som vha. kunstig intelligens vil gøre op med tidsspild i b2b-handel. Nu er spørgsmålet for stifterne bare, hvordan vækstrejsen skal se ud.

Alt tegner godt for startuppet Ordeno.io, som vha. kunstig intelligens vil gøre op med tidsspild i b2b-handel. Nu er spørgsmålet for stifterne bare, hvordan vækstrejsen skal se ud.

”Hvorfor skal det være så besværligt?”

Sådan spurgte Anders W. Pedersen sig selv, når han som uddannet ingeniør i produktionsindustrien spildte time efter time på manuelt at taste de ordrer ind, en kunde havde lagt.

”Meget af min tid gik med at registrere og følge op på ordrer,” fortæller han.

Frustrationen var han ikke alene om. Studiekammeraten Peder Skovlunden Pedersen havde samme problem, og i juli 2023 begyndte de i ledtog med to medstiftere (Kasper Møldrup Fuglsang og Peter Bo Madsen) at udvikle en tech-løsning, der skal gøre en ende på problemet.

Det blev til AI-værktøjet Sense, der, når en ordre kommer ind via f.eks. PDF eller e-mail, indlæser al data helt automatisk vha. kunstig intelligens og dermed kan automatisere den træge indtastning og overførsel af oplysninger i virksomhedens ERP-system (Enterprise resource planning, red.).

”Det tager i gennemsnit 5-10 minutter at håndtere en ordre samlet set. Og det kan vi gøre på 10-15 sekunder,” forklarer Anders W. Pedersen og fortsætter:

”Vores mission er i sin essens at gøre det nemmere for virksomheder, der handler med hinanden.”

Anders W Pedersen medstifter af Ordeno

Står i et klassisk dilemma

Ordenos stiftere har hidtil bootstrappet virksomheden og suppleret driftsomkostningerne ved at yde konsulentydelser på siden. Men den tid er forhåbentlig snart forbi, fortæller Anders Weber.

”Vores drøm er at skabe et produkt og ikke en konsulentvirksomhed.”

I dag har Odense-virksomheden cirka 5 betalende kunder 15 brugere af AI-løsningen i alt. Nu er spørgsmålet bare, hvilken vej de skal gå.

”Vi står ved en skillevej, hvor vi enten skal sikre smør på brødet, mens vi langsomt bygger op, eller sætte alt ind på at udvikle produktet,” fortæller han og fortsætter:

”Der er mange stjerner, der begynder at ligge rigtigt for os lige nu. En af dem er selvfølgelig AI. Og er vi også nødt til på forkant med, hvad teknologien kan, hvis vi skal lykkes.”

For stor efterspørgsel til at bootstrappe

Selvom vækstrejsen kan tegnes på forskellige måder, er ambitionerne store i det danske startup.

”Der er ingen tvivl om, at vi har store drømme for det her, og der er ingen grund til ikke at sigte rigtig højt. Jeg mener, vi har potentialet til at blive en ny Continia eller en af de andre rigtig store,” fortæller Anders W. Pedersen.

Uanset udfaldet er alle fire stiftere ivrige efter at få udbredt løsningen og sætter turbo på udviklingen, forklarer medstifteren.

”Den efterspørgsel, vi mærker derude, er simpelthen for stor til bare at bootstrappe. Vi vil gerne i gang med det her.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

UGENS STARTUP: