You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: Startup Central vil være iværksætternes perfekte startpakke

Anders Fogh, stifter og selvbestaltet iværksætterminister bag Startup Central.

På halvandet år har ‘Startup Central’ gjort det til en forretning at hjælpe iværksættere i gang gennem sin fordelsklub. Ambitionen er, at fem procent af alle nye virksomheder skal igennem deres platform – og så skal konceptet til udlandet.

På halvandet år har ‘Startup Central’ gjort det til en forretning at hjælpe iværksættere i gang gennem sin fordelsklub. Ambitionen er, at fem procent af alle nye virksomheder skal igennem deres platform – og så skal konceptet til udlandet.

Egentlig startede Anders Fogh sin iværksætterkarriere, fordi hans kone er negleteknikker, med studie på hjemmeadressen. Det er nemlig et erhverv med en særlig duft, som han ville lave et produkt, der kunne fjerne. Men under opstarten skiftede ideen retning.

”I processen med at starte op stødte jeg på mange, der kunne hjælpe, men ikke nogen, der kunne hjælpe med det hele. Så planen blev at lave en platformmed hjælp til selvhjælp for iværksættere. Vi stiller tingene til rådighed for iværksættere, men det er stadig dem, der skal føre forretningen ud i livet,” forklarer Anders Fogh.

Ideen var en fordelsklub med coaching og gode tilbud til iværksættere, som fik navnet ‘Startup Central’. Og ideen tog så hurtigt fart, at den selvbestaltede iværksætterminister bare en uge efter starten i sommeren 2018 havde de første 100 medlemmer med i klubben.

Halvandet år senere er det blevet til over 7.000 medlemmer, fem mand på lønningslisten og et kontor på 150 kvadratmeter midt i Horsens gågade.

Sælgeren fik for godt gang i salget

Det tog 12 møder med business angels før Anders Fogh fandt én, der ville investere i ideen om en fordelsklub for iværksættere.

”Jeg kunne ikke bygge platformen selv, så jeg skulle bruge nogle eksterne til at få boostet det hele i gang. Der var brug for en investor, der troede på det,” siger han.

Med pengene i hus kunne opbygning af den første, simple version af platformen gå i gang, og så gik Anders Fogh – der kom fra et job som sælger – i gang med at sælge konceptet til iværksættere.

Læs også: Ugens Startup: Motes forsøger at knække koden til geobaseret indhold

”Jeg lavede måske 200 opkald og det gav 100 salg. Så efter den første uge måtte jeg erkende: Det er blevet meget bedre modtaget end håbet. Det voksede for hurtigt og lige pludselig havde vi 500 medlemmer, så det gik over al forventning. Det positive var, at vi fik sat en hel masse i gang. Det negative var, at der var en masse, vi ikke fik gjort,” fortæller stifteren.

Selvom medlemsskaberne hurtigt blev solgt, var det først i starten af 2019 – efter de første 1000 medlemmer var med i klubben – at Startup Central fik lavet et system til automatisk at oprette medlemmerne. Indtil da var alt manuelt: Salg over telefonen, udsendelse af faktura og oprettelse i systemet. Alt sammen mens nye partnere blev tilføjet til fordelsklubben, og flere coaches blev fundet til at vejlede de mange iværksættere.

Vi oplever at mange iværksættere bliver tynget af at tro at det koster mange penge at blive iværksætter og at man skal gå så meget all in at man ikke kan have familie imens Jeg har en kone og fire børn det handler bare om time management og om at spørge om hjælp mener Anders Fogh stifter af Startup Central

Den perfekte startpakke

Selvom rejsen mod de første 7.000 medlemmer på nogle punkter er gået lige lovligt stærkt, mener Anders Fogh, at Startup Central i dag har en pakke af tilbud til nye iværksættere der gør, at de ikke behøver lede andre steder. Og det er netop meningen med klubben.

”Vores rolle er, at vi skal være med til at skabe bedre vilkår og startmuligheder for iværksættere. Der er fantastiske offentlige tilbud, men vi vil gerne supplere ved at tilbyde de værktøjer, der skal til for at komme i gang,” siger han.

Kernekunden er virksomheder fra nul til tre år – fordelt på 42 forskellige brancher fra webshops til håndværksmestre.

Og selvom han godt kan se paradokset i at ville hjælpe iværksættere og samtidig basere forretningen på at indkræve penge fra dem, mener han ikke, at de to ting behøver være modsatrettede.

”Det kunne være fedt at være 100 procent impact – men det er jo ikke muligt for os, hvis det skal være bæredygtigt. Men jeg føler, at vi tilbyder medlemmerne meget mere værdi, end de 149 kroner om måneden, det koster – vores mest aktive medlemmer har sparet over 20.000 kroner. Og hvis man virkelig vil være iværksættere, kan man nok godt droppe Netflix-abonnementet for at få råd til det,” siger han.

Ekspansionen venter

Den hurtige succes i Danmark betyder, at Anders Fogh vurderer, at Startup Central nok har nået sin størrelse i Danmark, når medlemstallet er fordoblet én gang mere.

”Målet er, at vi fra 2020 skal være i berøring med fem procent af alle nye CVR-numre i Danmark,” siger han.

Derudover begynder Startup Central også at forberede sig på at eksportere konceptet til udlandet indenfor det næste års tid.

”Vi har udenlandske kunder allerede. Spørgsmålet er bare, hvor meget vi skal satse på det. Virksomheden er ved at blive bygget, så jeg kan tages ud og starte op i et nyt land. Og det satser vi på at starte med næste år – eller i hvert fald i 2021,” siger han.

[patreon]

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY